Mijn planten wishlist

Met mijn liefde voor planten kan ik nooit genoeg krijgen van de groene monstertjes. Het liefst zet ik mijn hele huis vol en creëer ik een mini jungle. Planten zorgen voor rust, zuurstof en vooral een natuurlijke sfeer in huis. Ik voel me er echt door thuis. Het leek me leuk om mijn planten wishlist met jullie te delen, zodat jullie misschien ook wel inspiratie opdoen voor jullie kamer of huisje. 

 

Cynthia.nl

Pannenkoekenplant
Hoe cute is deze plant! Het is een vetplantje dus ik hoef niet super bang te zijn dat hij het niet overleefd. Ik ben misschien nog niet de beste plantenmama. Toch is deze zo schattig met zijn ronde blaadjes dat ik hem echt heel graag wil hebben! Hij spriet zo lekker alle kanten op net als ik.

Unsplash.com

Monstera plant
Deze plant vind ik dus echt meeeega gaaf. Ik heb hem zelfs al in mijn handen gehad in het tuincentrum. Ik ben alleen een beetje bang dat hij te groot is voor mijn huisje. Het zou wel net kunnen als ik hem naast mijn bank zou zetten en een beetje extra ruimte maak. Maar echt ideaal is het niet, al creëer ik dan wel weer het indoor jungle gevoel. Gelukkig kan ik hem het hele jaar kopen! Het geeft me gewoon een echt plantenmama gevoel, want dit is een echte plant, waar ik echt goed voor moet zorgen. En hij is gewoon super fotogeniek, daarom alleen al.

Cactussen
Of ze nu groot of klein zijn, I love cactussen. Ze hebben bijna geen water nodig, dus geen probleem om hem in leven te houden. Later zou ik best zo’n hele grote cactus in mijn huis willen hebben, al ben ik wel bang dat ik mezelf er tien keer aan ga prikken. Kleintjes bij elkaar in een terrarium zijn ook super schattig. Nu heb ik er eentje op mijn vensterbank maar die is soms maar een beetje eenzaam.

Lavendel
Ik ben dol op de geur van Lavendel. Het geeft me rust en het geeft me een soort vakantiegevoel. Helaas is mijn laatste lavendelplantje overleden, dus moet hij nodig vervangen worden. Ik kan het dan nooit laten om er eventjes aan te ruiken als ik thuis kom of voordat ik naar bed ga. Echt zo lekker en geeft meteen wat kleur aan mijn huisje. Daarnaast past het perfect bij mijn schilderij waar lavendelvelden zijn geschilderd.

Het liefst koop ik nog veel meer planten maar dit zijn toch wel de planten die ik het liefste zou willen. Het maakt je huis gewoon echt huislijk. In het tuincentrum kan ik ook echt geen keuze maken omdat ik ze het liefst allemaal mee naar huis zou nemen, haha.

Liefs,
Eline

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Esmee
  25 augustus 2017 at 20:05

  De Pannenkoekenplant is bijna een beetje buitenaards… wat een leukerd. De Monstera lijkt (is ‘m net niet geloof ik) een beetje op de planten die wij in de vensterbank hebben staan. Ze zijn echt megazwaar en het zijn echt oerwouden geworden! Wel handig voor mij, want ik heb het er nooit zo op dat mensen zo naar binnen kunnen kijken :-)

  Lavendel hebben wij twee maal in de tuin staan… heerlijk die geur!

 • Reply
  Demi
  26 augustus 2017 at 09:50

  Zulke leuke plantjes! Ik wil zelf heeel graag ’n monstera plant :)

 • Reply
  Alexandra
  26 augustus 2017 at 10:35

  Ik ben ook erg verzot op planten! Zelf kende ik de monstera plant nog niet en dus zal ik vlug eens uitzoekeb waar ik deze kan kopen! P.s. super leuke blog

  • Reply
   admin
   26 augustus 2017 at 10:57

   Ahw dankjewel! Die monsteraplant is echt een favoriet!

 • Reply
  Saskia
  26 augustus 2017 at 18:15

  Die monstera is echt zó gaaf, ik heb er zelf ook al meerdere keren naar staan kijken maar hij past bij ons ook eigenlijk net niet op een mooie plek, zo zonde. We hebben verder wel veel verschillende planten in de huiskamer en op het balkon, ze overleven het helaas niet allemaal even goed (vooral de planten op het balkon in de zon hebben het zwaar…), maar mijn groene vingers worden al steeds beter. Oefening baart kunst!

Leave a Reply

Menu Title