Mooie plaatjes uit Kopenhagen

Inmiddels ben ik al een weekje terug uit het prachtige en vooral herfstige Kopenhagen. Ik werd verrast door het scala aan kleuren van zowel de bomen als de vrolijke huisjes. We verbleven drie dagen in deze leuke stad en brachten zelfs nog een bezoekje aan Malmö. Kijk vooral lekker mee met mijn vakantiekiekjes van Kopenhagen!

Hoe mooi is dit tafereeltje? Eventjes uitrusten terwijl je wordt omgeven door de mooie kleuren van de boom, een schattig grachtje met allemaal leuke bootjes! Misschien wel een beetje Amsterdams, maar wel heel leuk.

We hadden een prachtig uitzicht vanaf Vor Frelsers Kirke. Je moet er wel wat voor over hebben, want man wat waren dat veel treden! Als je eenmaal boven bent kun je nog een klein stukje met een soort trap die rondom de toren loopt, nog ietsje hoger klimmen. Maar dit was echt echt heel hoog en de reling vond ik niet super betrouwbaar, haha. Wel kun je helemaal over de stad uitkijken en dit vond ik wel echt super mooi!

Natuurlijk mogen de leuke, gekleurde huisjes niet ontbreken in deze fotoserie. Dit zouden we echt meer in Nederland moeten hebben. Het zou er allemaal zo veel leuker en gezelliger op worden! Wij bouwen alleen maar saaie witte huizen…

Het leuke aan Kopenhagen vond ik dat de stad zo verschillend is. Het ene moment had ik echt het gevoel alsof ik door Parijs liep en eventjes later werd je verrast met super moderne gebouwen. Hierdoor blijf je eigenlijk om je heen kijken en word je steeds weer verrast omdat je niet weet wat je kunt verwachten.

Dit was echt de aller, aller, aller lekkerste risotto die ik ooit op heb!

Zo, eventjes twee kleine stipjes als broer en zus foto. Fijn om samen weer wat meer tijd door te brengen.

Een paleisje in het park. Ik moet wel toegeven dat het park hiervoor wel echt een van de mooiste parken is die we hebben bezocht. Zeker in de herfst is het echt prachtig met al die verschillende tinten geel en oranje. De bladeren zaten nog mooi aan de boom, dus je hoefde nog niet door hopen bladeren te stampen.

Jammie!!!

Het beeld van Kopenhagen mocht natuurlijk niet ontbreken. Het is echt maar heel klein en wordt alleen maar omgeven door een hele hoop toeristen. Het is wel leuk om gezien te hebben, maar niet heel bijzonder. En ik moet eerlijk toegeven dat ik dat in het algemeen vond van Kopenhagen. Het waren allemaal wel leuke bezienswaardigheden maar niet iets waarvan je dacht, wauw, dit is echt heel bijzonder zoals de Eifeltoren.

We gingen een dagje met de trein naar Malmö! Nu kan ik Zweden ook afstrepen van het lijstje van landen waar ik geweest ben! Het gevoel is wel heel erg hetzelfde als in Kopenhagen, iedereen is hier wat rustiger dan in Nederland waar alles soms zo gejaagd is.

Even lekker uitrusten in een van de vele gezellige koffietentjes!

We brachten een bezoekje aan Malmö kunsthal waar ze deze toffe expositie hadden. Dit soort kunst vind ik dus echt heel erg gaaf! Dan komt mijn innerlijke kunstliefhebster naar boven en kan ik dus ook echt een poosje naar een schilderij gaan staan kijken.

Ik vond het echt een hele leuke stad om te ontdekken en zou stiekem nog wel een keertje terug willen komen. Het fijne aan de stad vond ik dat je steeds verrast werd door een stukje architectuur. Daarnaast zijn de gekleurde huisjes gewoon heel leuk en is het niet super toeristisch. Nu waren wij er in de herfst, dus in de zomer zal het een stukje drukker zijn. Het enige nadeel is dat het best prijzig is soms, maar het eten is wel erg lekker! Ik vond het heel erg leuk om weer even op te trekken met mijn broertje en mijn moeder. Zo was ik toch nog een beetje thuis.

Liefs,
Eline

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Stella
  25 oktober 2017 at 10:12

  Ohhh zucht – Kopenhagen heeft in de zomer van 2015 echt mijn hart gestolen. Ik hoop echt zsm nog een keertje terug te gaan en dit soort mooie plaatjes weer in real life te zien. Kan me helemaal voorstellen dat je het daar heerlijk hebt gehad. Mooie foto’s heb je gemaakt! Liefs!

 • Reply
  Kirsten
  26 oktober 2017 at 15:44

  Prachtige foto’s! Ik heb echt mijn hart verloren in Kopenhagen, dus ik vind het altijd leuk om er enthousiaste blogs van anderen over te lezen. Wat een prestatie is die mooie foto van de zeemeermin trouwens, toen wij er waren was het onmogelijk haar op de foto te krijgen- zo druk was het er.

 • Reply
  Rianne
  27 oktober 2017 at 10:01

  Oh leuk!! Iedere plek die schattige, pastel-gekleurde huisjes heeft is sowieso al leuk :-) Ik wil er graag ooit eens naar toe!

 • Reply
  Mevrouw Marloes
  27 oktober 2017 at 10:45

  Ik wil zoooo graag een keer naar Kopenhagen!!! Prachtige foto’s zeg. Die pastelgekleurde huisjes zien er altijd zo leuk uit :)

 • Reply
  Ine
  28 oktober 2017 at 12:37

  Oh wow, dit ziet er zo leuk uit! Een citytrip naar Kopenhagen staat echt hoog op mijn verlanglijstje!

 • Reply
  Angela
  9 november 2017 at 13:24

  Kopenhagen is heel mooi. Het is inderdaad geen stad zoals Parijs dat je veel interessante bezienswaardigheden hebt, maar de stad opzich is zo mooi <3 Die gekleurde huizen inderdaad al.. Prachtig!
  Liefs,
  Angela

Leave a Reply

Menu Title