Luxemburg diary

Luxemburg, een land waarin ik alleen maar op het drielandenpunt heb gestaan. Daar moest maar eens verandering in komen. Samen met mijn moeder en broertje gingen we een week het land ontdekken. Ik moet zeggen dat het me aangenaam verrast heeft! Al mijn avonturen en reisverhalen lees je in deze Luxemburg diary!

Wandelen rondom het park

We verbleven in het vakantiepark in Hosingen. Vlak naast het park liepen verschillende wandelingen, waaronder deze voor kinderen. Voor de grote route moest je eerst een stukje over deze route en ik moest natuurlijk met dit mannetje op de foto! We hebben de verschillende routes gelopen en het is super fijn om zo je dag te beginnen. Zeker als het dan ’s nachts geregend had, dan rook het in de ochtend super lekker!

Luxemburg

Natuurlijk kon een bezoekje aan Luxemburg Stad niet ontbreken. We hebben lekker rondgelopen en bij een Mexicaans restaurantje op het terras gezeten. Daar kreeg je nacho’s bij het drinken in plaats van brood, super grappig! Ze hadden er ook een hele leuke woonwinkel met allerlei mooie spulletjes. Alleen een beetje lastig om een grote kan of schaal mee naar huis te nemen. Verder hebben we wat geshopt en zijn we daarna weer terug naar de auto gelopen. Niet super bijzonder maar wel leuk om te hebben gezien.

Schiessentümpel

Een andere wandeling die we gemaakt hebben is de wandeling naar de Schiessentümpel. Vanaf de parkeerplaats is het echt maar tien minuutjes lopen en er liepen ook allemaal typische Nederlandse toeristen op hun teenslippertjes. We maakten een aantal foto’s en genoten van de waterval. We hebben er inmiddels al zo veel gezien dat dit niet meer zo indrukwekkend was. Daarna zijn we doorgewandeld want er zijn vele rondwandelingen te vinden.

Kajaktocht

We maakten een kajaktocht van ongeveer drie uur. Zo ontdek je een land toch net op een andere manier. Een uitgebreid verslag kon je gelukkig al teruglezen. Lekker avontuurlijk en lekker sportief. Dat heb ik de volgende dag wel gevoeld!

Vianden

Op weg naar de skilift in Vianden kwamen we deze ‘bomen’ tegen die de school in de buurt gemaakt had. Dit zag er zo leuk uit langs het water. Je had er ook allemaal restaurantjes zitten. Dat lijkt me zo leuk als het een beetje gaat schemeren. Dan zit je heerlijk langs het water. Op de terugweg aten we er een lekker ijsje. Ik ging voor banaan en hazelnoot. Een ijsje op vakantie en na een wandeling smaakt zo veel beter dan hier!

Kasteel Vianden

Dit sprookjeskasteel in Vianden is tussen de 11e en 14e eeuw gebouwd en staat echt prachtig bovenop de heuvel. Vroeger vond ik kastelen al interessant en dat is nu eigenlijk nog steeds zo. Het is zo bizar dat er mensen gewoond en gevochten hebben. Dat kan ik me nauwelijks voorstellen.

Er is dus genoeg te doen in de omgeving. Het gemakkelijke aan een klein land is dat je overal met de auto naar toe kan. Ook rijden er genoeg bussen die je kunt pakken. Wij gingen een weekje en dat is lang genoeg om alles te kunnen zien. Het hangt wel een beetje af van het weer maar wij hadden gelukkig veel zon!

Liefs,
Eline

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Saskia
  2 augustus 2017 at 11:15

  Ik ben net als jij ook alleen nog maar in Luxemburg geweest met het drielandenpunt. De foto’s zien er erg goed uit, ik denk dat ik Luxemburg toch ook maar op mijn lijstje zet om ooit nog eens heen te gaan.

 • Reply
  Marielle
  2 augustus 2017 at 11:55

  Ik moet bekennen dat ik er inderdaad ook nog nooit echt over na had gedacht om naar Luxemburg te gaan. Na dit artikeltje ben ik toch wel wat enthousiaster! Dat kasteel ziet er ook zo mooi uit!

Leave a Reply

Menu Title