Italy diary 2016

Mijn eerste week van de zomervakantie bracht ik door in het prachtige Italië. Het weer was ontzettend mooi, oftewel heel erg heet. We zaten aan het Como meer in het kleine dorpje Torno. Na een spannende autorit en een hele steile helling kwamen we bij ons appartement aan. Ik laat jullie vandaag mijn avonturen zien in de Italy diary van 2016.

DSC_1014

De slaapkamer! Stiekem is dit de kamer van mijn moeder, want die was veel mooier. Het bed was helaas een beetje hard, maar dat mocht de pret niet drukken. Ik sliep gezellig bij mijn broertje op de kamer, dus we hebben gepraat tot in de late uurtjes.

DSC_1018

Super scheve foto, maar toch. Dit was het uitzicht vanuit onze tuin. Ons appartement was verbonden met een groter appartement waar de familie woonde. Overal kinderen en Italianen, maar wel een gezellige drukte. Je moet je er maar gewoon niets van aantrekken dat iedereen je in je bikini kan zien liggen.

Notesofhappiness: Italy diary 2016

De maaltijd van de aller eerste dag. Pasta a la Eline. Hoe cute is dit tafelkleed!! Er komt nog een aparte food diary online, dus er zullen niet zo veel food foto’s in deze Italy diary zitten. Die komen nog! Dit was in ieder geval heel erg lekker. Koken heeft de laatste tijd echt een rustgevend effect op me.

Notesofhappiness: Italy diary 2016

Zoooo mooi! Ontbijten met dit  uitzicht was echt niet vervelend. Overdag zaten er niet zo veel muggen, dus dan kon je lekker buiten zitten. Ik denk niet dat dit uitzicht ooit gaat vervelen. Het blijft zo mooi, dan is Nederland maar saai.

Notesofhappiness: Italy diary 2016

Notesofhappiness: Italy diary 2016

Dit was de kleine haven die er was. Je mocht er helaas niet zwemmen, maar het was er wel heel erg mooi. Die bootjes en het prachtige uitzicht gaven me echt een vakantiegevoel. Ik zag mezelf er al helemaal zitten met een bord pasta en een goed boek.

Notesofhappiness: Italy diary 2016

Er waren echt overal mini straatjes die weer op andere bijzondere plekken uitkwamen. Dit was zo’n straatje waarin je opeens een prachtig uitzicht had. Ik vind het zo leuk om lekker rond te lopen en allemaal mooie plekjes te ontdekken. Zo kom je nog eens ergens al moest je wel opletten dat je niet verdwaalde.

Notesofhappiness: Italy diary 2016

We hebben ook twee hele mooie wandelingen gemaakt. Deze foto is gemaakt tijdens de eerste wandeling. Wat was het stijl! Ik moest er echt even inkomen, want dit was heftig. We konden uiteindelijk niet vinden waar we op zoek waren, maar het was wel leuk om te lopen. In Italië geven ze de routes helaas niet zo goed aan.

Notesofhappiness: Italy diary 2016

Om deze foto te maken ben ik heel snel naar buiten gerend, een foto gemaakt, en weer heel snel naar binnen gerend. Er zaten ’s avonds zo veel muggen dat je niet langer dan een minuut buiten kon zijn. Ik ben dan ook helemaal lek geprikt en de rest niet. Toch was het het waard, want deze foto geeft de sfeer precies weer. Er werd muziek gespeeld die we konden horen en al die lampjes waren echt prachtig!

Notesofhappiness: Italy diary 2016

We zijn een dagje naar Bergamo geweest waar ze al deze wijnflessen hadden staan. Het ziet er zo leuk uit! De mensen waarvan we het appartement huurden hadden zelf wijn gemaakt. Volgens mama was hij erg lekker.

Notesofhappiness: Italy diary 2016

We gingen met een soort tramlift naar het oude deel van Bergamo. Daar hadden we dit prachtige uitzicht over de stad. We aten er hele lekkere pizza, maar die zien jullie binnenkort.

DSC_1096

Het was best een stressvolle dag, vooral in de auto. Op dit uitzichtpunt stond deze grote rots. Hier konden we eindelijk lekker gek doen en ontspannen. Zo fijn om alle stress even te laten gaan.

Hierna hebben we nog wat winkeltjes gekeken en hebben we een heerlijk ijsje gegeten. Ik had tiramisu en lotus koekjes. ZO lekker!

Notesofhappiness: Italy diary 2016

De tweede wandeling was gelukkig wat minder steil. Het uitzicht was wederom prachtig! We liepen naar een oud stadje en daarna liepen we nog een extra rondje.

Notesofhappiness: Italy diary 2016

Echt overal stonden de mooiste bloemen in bloei. Ik word er zo vrolijk van. Het liefst pluk ik ze allemaal en zet ik ze in een vaas, maar dat kan natuurlijk niet.

Notesofhappiness: Italy diary 2016

Het was een fijne eerste week en we hadden gelukkig erg mooi weer. Langzaam werden de benen ietsje bruiner en kwamen we tot rust. Dit was de tweede keer dat ik wat langer in Italië was. Van de taal snap ik nog steeds niets, maar ik ben dol op het eten en de prachtige uitzichten.

Liefs,
Eline

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Sabine
  5 augustus 2016 at 16:23

  Wauw prachtig! Mooie foto’s heb je gemaakt! Ik ken Italië niet goed, ben ook nooit bij het Comomeer geweest, maar dit ziet er zeker heel aantrekkelijk uit :)

 • Reply
  Kim
  5 augustus 2016 at 16:29

  Al die mooie straatjes en uitzichten! Geweldig! :-) Super mooi. Ik ben heel lang geleden een keer in Italië geweest, maar zou graag terug gaan. Op de foto straal je. Ik hoop dat je het naar je zin hebt daar.
  Liefs

 • Reply
  Susan
  6 augustus 2016 at 08:39

  Wat een prachtige foto’s! Volgens mij heb je een heerlijke vakantie gehad.

 • Reply
  Iris
  6 augustus 2016 at 08:40

  Wat een prachtige foto’s heb je gemaakt! Het lijkt me heerlijk om daar te zijn!! :D

 • Reply
  Maaike
  6 augustus 2016 at 10:32

  Wauw, wat een prachtige foto’s allemaal <3

 • Reply
  Sandra
  6 augustus 2016 at 12:51

  Wat een mooie foto’s! Heb er al twee keer doorheen gescrolled haha. Prachtigis dat meer zeg! En die straatjes er omheen. Heel mooi!!

 • Reply
  Anouk
  7 augustus 2016 at 19:35

  Wat een mooie foto’s heb je gemaakt! Ik wou dat mijn vakantiefoto’s er zo goed uitzagen@

  • Reply
   admin
   7 augustus 2016 at 19:48

   Dankjewel :)

 • Reply
  districtmargo
  7 augustus 2016 at 20:35

  Ziet er superleuk uit, die bestemming moet ik eens op m’n to do lijstje zetten geloof ik! :)

Leave a Reply

Menu Title