Favoriete hotspots in Rotterdam

Hoe meer ik in Rotterdam kom, hoe leuker ik de stad ga vinden. Het is een stad die leeft, waar overal wel wat te ontdekken valt. Ik kan niet wachten om er weer terug te gaan, maar ondertussen heb ik al wel wat leuke hotspots ontdekt. Misschien ken je ze al, maar dit zijn mijn favoriete hotspots in Rotterdam als nieuweling. 

Sajoer

Dit is mijn nieuwste aanwinst op het gebied van hotspots. Op instagram heb ik Sajoer al menig maal langs zien komen onder de instagrammers. Toen Yasmin me vroeg om hier af te spreken, werd ik meteen gelukkig en kon ik niet wachten om de menukaart te inspecteren. Ik ging voor de açaibowl en Yasmin voor de mango smoothiebowl. De menukaart is echt heel lekker en ik heb er gewoon een foto van gemaakt. Zo kan ik thuis wat inspiratie uitwerken. Als je er bent moet je echt de zelfgemaakte granola proberen. Ik weet niet wat erin zat, maar het was fantastisch! Daar zou ik het recept wel van willen hebben, haha.

Ze noemen zichzelf een sapjesbar, maar die heb ik niet geprobeerd. Zeker een reden om nog een keer terug te komen. Ook hebben ze lekkernijen zoals banenbrood. Je kunt hier als veganist of vegetariër je hart ophalen, want het is hier allemaal mogelijk!

New Fork

Hier ging ik met mijn oma lunchen, dus hier zit een speciale herinnering aan vast. Als ik er nu aan terug denk, kan ik alleen maar denken aan die fantastische pompoensoep met heerlijke croutons. Deze soep heeft me aangespoord om zelf weer pompoensoep te gaan maken. Ik heb er een uitgebreid artikel over geschreven, waarin je meer over het concept kunt lezen. Alle ingrediënten zijn vers en smaken heel erg goed. Het interieur met de planten vind ik ook heel erg leuk!

Mockamore

Mockamore ontdekte ik wederom door Yasmin. Door haar kom ik gewoon meer in Rotterdam! We aten er fantastische bagels met zalm en avocado. Een combinatie die eigenlijk nooit mis kan gaan. Volgens hun site draait het allemaal om hun koffie, want die verzamelen uit verschillende delen van de wereld. Gelukkig hebben ze voor non-koffie drinkers ook heerlijke thee en smoothies.

Markthal

Natuurlijk mag de Markthal niet ontbreken in dit rijtje. Ook hier ging ik met mijn oma heen. Super leuk om haar te zien onderhandelen met de marktlui. Toen was ik echt een beetje trots op mijn oma. Vooral de kruidenkraam was mijn favoriet, maar ik vind het heerlijk om rond te lopen en al die geuren op te nemen. De markt heeft altijd iets gezelligs.

Ik vind het zo leuk om terug te lezen dat alle hotspots een speciale herinnering hebben. Zo blijft het ook echt een bijzondere plek. Binnenkort wil ik heel graag weer terug om de rest van Rotterdam te ontdekken. De stad heeft echt mijn interesse gewekt!

Liefs,
Eline

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  evelien
  31 mei 2017 at 08:29

  Ik ben gek op Rotterdam! Vind de markthal ook zo mooi, de andere hotspots kende ik nog niet.
  Liefs,
  Evelien

 • Reply
  Merel
  31 mei 2017 at 11:45

  Voor mij ligt Rotterdam helaas iets te ver weg om vaak heen te gaan. Ik ben wel is in de Markthal geweest en vond dat toch wel heel erg tof! Ik weet toevallig dat er ook een Gys in Rotterdam zit. Ik heb er is in Utrecht gegeten en vond dat erg lekker en zeker een aanrader!

  • Reply
   admin
   31 mei 2017 at 12:49

   Oeh dan ga ik die onthouden voor als ik er weer ben!

 • Reply
  Donna
  31 mei 2017 at 11:47

  Ik kom eigenlijk nooit in Rotterdam! Laatst een keer bij de Markthal geweest, maar ik moet er echt vaker heen. Bedankt voor de tip!

Leave a Reply

Menu Title