Alleen op vakantie: 6 tips

Alleen op vakantie gaan is best wel spannend. Of het nu een dag is of drie weken. Je zit wel alleen met jezelf opgescheept. Dit kan best wel confronterend zijn maar je leert er ook heel veel van. Ik deel je mijn tips van mijn mini single vakantie naar Wageningen. 

Maak een plan

Bedenk van te voren alvast wat je zou willen doen in het gebied of in de stad waar je heen gaat. Wil je wandelen, zo ja waar? Ga je liever op zoek naar de leukste hotspots, maak een lijstje. Hierdoor heb je alvast een beetje vastgelegd wat je wil gaan doen, zodat je niet hulpeloos ronddwaalt. Dit is zonde van je tijd en ik raak er nogal onrustig van. Zoek eens op wat er allemaal te doen is en schrijf op wat je leuk lijkt. Dit hoef je niet allemaal te gaan doen, maar zo heb je keuze als je er eenmaal bent.

Check je vervoer

Ik ging op vakantie met het openbaar vervoer, maar dit kan natuurlijk ook de auto zijn. Check je route en ook een alternatieve route. Zo stond mijn trein namelijk vast in Den Bosch en moest ik reizen via Utrecht. Ook wist ik al welke bus ik moest pakken in Arnhem. Zo voorkwam ik problemen als het donker zou worden of als ik ineens heel veel haast zou hebben. Ik wist waar ik heen moest en in welke trein ik moest stappen. Dit gaf mij heel veel rust, want zo hoefde ik het niet ter plekke met slechte wifi op te zoeken.

Neem leesvoer mee

Voor mij is vakantie pas echt begonnen als ik een boekje kan lezen. Natuurlijk kan dit ook een e-reader zijn of als je echt niet van lezen houd een serie op Netflix. Maar zo zorg je ervoor dat je je niet gaat vervelen in de trein. Ook is het meteen een vorm van ontspanning en afleiding. Te veel tijd voor jezelf is ook weer niet goed, want dan ga je veel te veel piekeren over dingen. Zorg voor een gezonde dosis afleiding.

Laat eenzaamheid toe

Je zult je op een bepaald moment eenzaam gaan voelen. Voor mij is dit meestal in de avond, die vind ik het moeilijkst. Je verzetten tegen deze eenzaamheid werkt meestal niet. Hierdoor voel je je vaak alleen nog maar meer eenzaam. Laat het toe, huil als het moet en pak jezelf daarna weer op. Je bent niet eenzaam, alleen eventjes alleen. Hierdoor leer je ook beter met jezelf om te gaan.

Ga offline

Als je alleen op vakantie gaat wil je dat natuurlijk met de rest delen (hallo badass!) Maar zorg er ook voor dat je niet continu op je telefoon zit om die leegte op te vullen. Stop hem weg en geniet van de rust om je heen. Natuurlijk kun je foto’s maken maar die kun je ook een dagje later versturen of laten zien als je weer terug bent. Dan kun je meteen je fantastische verhalen erbij vertellen. Het is juist fijn om je eventjes af te sluiten van alles wat anderen aan het doen zijn. Jij bent nu op vakantie en dat doe je voor jezelf.

Ben trots op jezelf

Het is niet niks wat je doet! Niet iedereen kan zeggen dat hij/zij alleen op vakantie is geweest. Dat doe je toch maar even. Het maakt niet uit hoe lang je gaat, als je maar gaat! Het is super stoer en je laat zien dat je voor jezelf kan zorgen en avonturen niet uit de weg gaat. Ben trots op jezelf en voel het ook echt.

Het aller belangrijkste is natuurlijk dat je geniet van de rust om je heen. Jij bepaalt wat je gaat doen en hoe je dag eruit ziet. Laat je niet beïnvloeden door mensen om je heen. Het is jouw vakantie, dus geniet ervan!

Liefs,
Eline

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Anne - Ditisanne.nl
  29 november 2017 at 20:46

  Leuk! Ik vind het heerlijk om alleen te reizen, alleen komt er weinig meer van sinds we samenwonen. Ik ging in het verleden vaak een aantal dagen naar Rome of Londen of soms een weekend naar Scheveningen.

 • Reply
  Sam - singlereadytomingleblog
  13 december 2017 at 00:11

  Nog nooit gedaan, maar ik denk dat ik ook best alleen zou kunnen reizen! Ik zie alleen een beetje op tegen dat alleen eten, haha (I know, belachelijk!)

Leave a Reply

Menu Title