Zo blijf je fit als student

Ik zou me best een fitgirl kunnen noemen als ik zou willen. Althans zo lijkt het soms op sociale media. Ook ik eet een hele reep tony’s naar binnen en daarna soms nog wat chips. Toch heb ik inmiddels een soort balans gevonden tussen het gezonde, en het ongezonde. Het leek me leuk om mijn tips als gezonde en fitte student met jullie te delen.

Eet door de week relatief gezond

Vaak willen we in het weekend toch lekker kunnen eten, zeker als we met vrienden uit eten gaan of als we eens gaan stappen. Vaak zijn de filmavondjes niet de gezondste met alle chocolade, chips en popcorn, dus probeer ik door de week zo gezond mogelijk te eten. Dan voel ik me sowieso al een stuk beter dan dat ik de hele week vet eet. In het weekend mag ik dan ook genieten van die pizza, want ik heb de hele week al gezond gegeten. Ook voel ik me vaak energieker als ik gezond eet, en ik kan alle energie op stage en school wel gebruiken.

Je moet niets

Zeg niet tegen jezelf, ik moet gezond eten, ik moet vijf keer in de week naar de sportschool of ik moet in die broek passen over drie weken. Dat helpt niet. Je moet namelijk helemaal niets, alleen van jezelf. Je wilt graag iets bereiken. Je wilt graag vaker gaan sporten en gezonder eten. Je wilt niet de hele zak chips leeg eten. Maak keuzes die goed voor jou voelen, die jij wilt. Verder moet je van anderen helemaal niets. Jij bepaalt de weg die jij doorloopt. Wat voor je beste vriendin werkt, werkt voor jou misschien helemaal niet. Het gaat erom wat jij wilt, niet om wat je moet.

Neem de fiets of ga wandelen

Wij als studenten zijn ontzettend verwend met ons studenten ov. Maar probeer toch wat vaker de fiets te pakken naar het station in plaats van de bus. Of stap iets eerder uit de bus, zodat je toch nog een klein stukje kunt lopen. Ik vind het heerlijk om even buiten te zijn voordat mijn drukke dag begint. Het geeft me even een zen momentje met mezelf. Prop je dus eens niet in die megavolle bus, daar word je niet gelukkiger van.

Genoeg slapen

Slapen is echt zo belangrijk als je je goed en fit wilt voelen. Iedereen kent het gevoel wel als je weer eens te laat naar bed bent gegaan. Ja die wekker gaat echt zo vroeg. Lees eens een boek voordat je naar bed gaat of mediteer 3 minuutjes. Even een momentje voor jezelf en ga dan lekker slapen. Je zal merken dat je je de volgende dag veel energieker voelt, dan dat je nog even een aflevering op Netflix kijkt.

Laat het los

We kunnen niet altijd super fit en gezond zijn. Soms eten we slechte dingen en gaan we een week niet naar de sportschool. Probeer er geen drama van te maken in je hoofd. Het is oké om pizza te eten of om naar je lichaam te luisteren. Dat heet balans en dat is denk ik the key om te leven als een fitte student. Laat het los en begin dan gewoon weer opnieuw. Je wordt geen fitte student in een dag. Het gaat om een fitte en gezonde lifestyle, en die creëer je niet in een week.

Ik wil nogmaals zeggen dat ik ook lang niet altijd gezond eet. Soms heb ik een eetbui en eet ik al die heerlijke nootjes van de Lidl op, echt die zijn zo lekker! Maar toch vind ik dan weer een manier om lekker te knallen in de sportschool. Het getalletje op de weegschaal gaat je niet gelukkig maken, een gezond lijf en vooral mindset wel!

Liefs,
Eline

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Rachel Kromdijk
  13 februari 2017 at 16:33

  Genoeg slapen is ook heel erg belangrijk, zo te zien heb je een prachtig figuurtje! ga zo door

 • Reply
  Irma
  13 februari 2017 at 17:11

  Hele goede, het punt van ‘niets moet’. Tegenwoordig hebben zoveel mensen het idee dat ze slank ‘moeten’ zijn of die killerbody ‘moeten’ hebben. Nergens voor nodig. Lekker doen omdat je wilt sporten en het fijn vindt! (en omdat het goed voor je is, haha)

Leave a Reply

Menu Title