Update sportdoelen zomer #2

De zomer is voorbij, maar hoe is het met mijn sportdoelen? Heb ik mijn sportdoelen behaald of was het een grote flop? Ik kan jullie alvast vertellen dat ik zeker resultaat heb geboekt, maar niet op alle vlakken. Er is natuurlijk altijd ruimte voor progressie.

10 km hardlopen
Jaa! Dit is me dus voor de volle 100% gelukt! En wat voelt dat ontzettend goed. Ik ben echt mega trots op mezelf. Ik heb in de vakantie twee keer tien kilometer gelopen, maar in de maand augustus liep ik 63 km. Normaal gesproken loop ik er maar 40. Dit is zeker een vooruitgang en ik merk dat ik steeds langer kan lopen. Aan het eind van augustus kreeg ik een hardloopdipje. Ik liep niet meer lekker, maar ondertussen is die weer aan het weggaan. Ik loop weer beter en probeer een nieuw ritme te vinden nu ik weer naar school moet. Die 10 km houden we er zeker in, het geeft zo ontzettend veel voldoening!

Nieuwe groepslessen
In de vorige update beschreef ik dat het nog niet echt gelukt was. Ik heb afgelopen zomer lekker veel zumba gedaan. Er was een aangepast schema, dus ik kon niet alle lessen in mijn programma proppen. Wel ben ik de afgelopen weken naar Body Pump, Cardio Core en Abs class geweest. Deze lessen zijn vooral gericht op krachttraining en een beetje conditie. Ik had iedere keer weer spierpijn, maar ik voelde me zo goed! Er is iets aan die gewichten waar ik zo veel zelfvertrouwen van krijg.

Ik voel me heel langzaam een klein beetje sterker worden. Echt verschil zie ik nog niet, maar dat komt hopelijk nog als ik het volhoud. Ik heb een nieuw sportmaatje gevonden, dus ik hoef niet meer alleen te gaan. Zo blijf ik extra gemotiveerd.

Zwemmen
De laatste weken is zwemmen er niet echt meer van gekomen. De tijden komen me vaak niet goed uit of ik heb er niet zo veel zin in. De laatste keer dat ik ging zwom ik 0.5 km in 15 min. Dit is de tijd die ik wilde zwemmen, maar daarna werd ik langzamer. De kilometer in 30 minuten is me dan ook niet gelukt, maar ik heb er wel plezier in gehad en dat vind ik het aller belangrijkste.

Ik ben echt ontzettend trots op mezelf dat ik de sportdoelen behaald heb! Ik voel me de laatste tijd echt beter en fitter. Nu moet ik het gaan volhouden nu school weer is begonnen. Zouden jullie hier updates over willen lezen? Iets over mijn doelen per maand en de progressie die ik maak? Laat het me vooral weten!

Liefs,
Eline

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Robin Valentine
    8 september 2016 at 12:03

    super knap van je hoor! en ja het lijkt mij leuk om erover te blijven lezen :)

Leave a Reply

Menu Title