Halve marathon diary 1

halve marathon diary

Nog vijf weken en dan zit het er al weer op. Als alles goed is gegaan heb ik mijn medaille binnen en ook een behoorlijke dosis spierpijn. Het enige wat ik nu nog moet doen is mezelf zo goed mogelijk voorbereiden. Hoe dat gaat lees je in deze halve marathon diary.

Ver, verder, verst

Toen ik begon aan mijn halve marathon training liep ik af en toe 9-10 kilometer in het weekend. Al een hele prestatie, maar ik moet dus nog minimaal het dubbele lopen. Ik deed wat onderzoek naar verschillende schema’s, maar ik ben nogal eigenwijs en wil het liefst allerlei sporten tegelijk doen. Oftewel ik zoek het zelf wel uit en combineer het hardlopen en krachttraining op een onlogische manier maar leuke manier.

Het werd tijd om mijn afstanden uit te breiden. Ik probeerde een nieuwe ronde uit en begon met 12 kilometer. Dat voel je dus echt meteen. Bij iedere kilometer die ik eraan vast plakte werden mijn benen zwaarder. Afgelopen weekend heb ik mezelf nog meer uitgedaagd en liep ik 14 kilometer. Ik ontdek nu allemaal nieuwe routes door het bos, waarvan ik eerst nooit had geweten dat ze er waren!

Doorzetten

Als ik al halverwege geen puf meer heb is het doorzetten geblazen. Zeker nu ik mijn afstanden steeds langer maak. Dan kan je niet even na 7 kilometer stoppen. Zodra je stopt begint alles te verzuren en kom je helemaal niet meer op gang. Ook intervaltrainingen zijn niet mijn favoriet. 200 meter sprint gaat nog wel, maar 400 of 600 meter is wel heel ver. De motivatie moet soms uit mijn tenen komen, maar ik weet waar ik het voor doe. Ik denk aan dat moment waarop de finish in beeld komt met al die juichende mensen en dan met de grootste glimlach ooit over de streep komen. Daarmee moet het me toch echt gaan lukken!

Fijne schoenen

Heel belangrijk voor een goede voorbereiding en wedstrijd zijn goede schoenen. Sinds ik 7 jaar geleden begonnen ben met hardlopen, draag ik eigenlijk alleen nog maar Nikes. Iedere keer weer een ander model en vooral een andere kleur. Op de site van Sportshowroom staan alle Nike schoenen voor je op een rijtje en hoef je alleen nog maar de schoen te kiezen die bij jou en je sport passen! Mijn favoriete schoen is de Pegasus. Ten eerste komen ze echt in alle kleurtjes, dus de mijne zijn natuurlijk roze. Ten tweede vind ik ze heel lekker lopen. Ze hebben een fijne demping en passen goed om je voet heen. Als laatst vertelde mijn vader dat hij vroeger ook altijd op Pegasus schoenen liep, dus dat heeft ook wel invloed gehad. Deze schoenen zullen me over de streep gaan brengen!

De komende tijd wil ik mijn lichaam nog meer laten wennen aan de langere afstanden. Mijn duurloopjes zullen nog iets langer worden. Ik wil de 16-17 kilometer echt gaan aantikken. Daarnaast af en toe wat intervalletjes, omdat ik nu goed  merk dat ik steeds sneller word. Voor de afwisseling duik ik lekker de sportschool in, want het is soms gewoon heel fijn om jezelf met die grote gewichten bezig te zien. Wish me luck!

Liefs,
Eline

*Deze post is in samenwerking met Sportshowroom 

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Reggy
  12 september 2018 at 08:55

  Succes Eline!
  Ik vind dit al super knap allemaal!!
  😘

 • Reply
  Janne
  21 september 2018 at 14:44

  Het hangt natuurlijk enorm van jouw voeten af welk merk schoenen het beste past. Zo heeft mijn broer met zijn brede voeten graag Asics, mijn moeder met hoge wreven Saucony, en ik heb smalle hielen en draag graag Brooks. Nikes aan iedereen aanraden omdat ze bij jou zo fijn zitten, is niet echt realistisch ;)
  Fijn dat je lekker bezig bent met sporten! Ik ben ook weer op volle kracht bezig. Ik doe aan survivalrunning, dus naast het lopen over onverharde wegen moet je dan ook nog over een heleboel obstakels heen. Twee avonden in de week oefen ik op onze trainingsplek met klimmen (en tussendoor stukjes rennen), en ik ga in het weekend ook nog een eind hardlopen (5-10 km). De spierpijn is niet niks de laatste weken, maar dat voelt ergens ook wel lekker, heb jij dat ook?
  Ik blijf je volgen, ben heel benieuwd hoe je halve marathon zal gaan en welke uitdaging je daarna zult vinden. Hopelijk blijf je erna ook nog sporten.
  Ik heb half oktober mijn eerste wedstrijd en daarna waarschijnlijk ongeveer iedere 3 weken eentje: ik wil dit seizoen (september tot juni) namelijk 8 wedstrijden gelopen hebben. Ik ben benieuwd hoe dat zal gaan!

  • Reply
   admin
   21 september 2018 at 15:22

   Pfoeh dat zijn mooie ambities zeg! Ook na mijn wedstrijd zal ik lekker doorrennen. Ik vind het heerlijk zo door de natuur😊

Leave a Reply

Menu Title