Zomerse wandeling

Afgelopen zaterdag was het tijd om er lekker op uit te gaan. Er stond namelijk een wandeling van 10 km op me te wachten langs allerlei leuke vennetjes dwars door de mooie Brabantse natuur. Dat klinkt natuurlijk als een muggenparadijs, maar uiteindelijk werd ik vooral verrast door de mooie omgeving. 

Het begon al meteen goed, we konden het begin van het pad niet vinden haha. Ergens hadden we een klein pijltje gemist. Gelukkig vonden we hem wel toen we een stukje terug liepen. Daarna is het wel helemaal goed gegaan met de route! Alles staat duidelijk aangegeven, we hoefden alleen maar de blauwe pijltjes te volgen. Van te voren kun je ook altijd even de route checken!

Daar liep ik dan. Helemaal in stijl met mijn bergschoenen aan. De route liep langs allerlei mooie vennetjes, stukken bos en heide. Het leuke aan deze route is dat je langs verschillende restaurantjes loopt. Zo kun je onderweg lekker even de benen laten rusten of gewoon een plaspauze inlassen zonder dat je de bosjes in moet. Natuurlijk stop je ook langs allerlei mooie plekjes waar je perfect kunt picknicken. Doordat er nog meer routes lopen, kun je je route zo lang maken als je zelf wilt.

Uiteindelijk zijn we ongeveer twee uurtjes bezig geweest. Het was warm, maar wel heel lekker in de schaduw van de bossen. Een goede voorbereiding op mijn vakantie naar Oostenrijk waar ik ook de hele dag aan het wandelen zal zijn. In de omgeving zijn nog veel mooie wandelingen die je kunt maken, dus ik zal zeker nog eens terugkomen voor een langere route. Dan neem ik lekker broodjes mee en ga ik met mijn moeder picknicken halverwege. Ideaal om buiten te zijn en je stappendoel te behalen!

Liefs,
Eline

 

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Anne - Ditisanne.nl
  1 juni 2018 at 14:23

  Wat leuk! Ik neem me ook steeds voor om vaker een tocht in Nederland te wandelen maar er komt gewoon niets van. Bij mooi weer pakken we al snel de racefiets of de cabrio of ik moet tennissen. En een week is zo voorbij! Maar als ik jouw bericht zie, vind ik toch dat ik het weer eens moet gaan doen! :-)

 • Reply
  R.Thijssens Oosterbosvh
  2 juni 2018 at 11:36

  Wandelen is altijd fijn!!!😙

 • Reply
  Saskia
  4 juni 2018 at 17:03

  Oh Oisterwijk is echt zo ontzettend mooi om te wandelen, ik heb er ook al verschillende routes gelopen. Het ligt gelukkig dichtbij en we komen er dan ook graag. De 14 vennen wandeling heb ik nog nooit gedaan, maar ik denk dat ik de meeste vennen inmiddels wel al heb gezien.

 • Reply
  Judith Armande
  13 juni 2018 at 20:44

  Heerlijk om zo lekker te wandelen!

Leave a Reply

Menu Title