Verhuis update: plantenfamilie en etentjes

Good morning! Inmiddels woon ik al bijna een maandje in mijn eigen hutje. In de eerste verhuis update kon je al lezen hoe ik mijn eerste week had ervaren. Nu het vervolg met alle andere verhalen. Inmiddels ben ik steeds meer gewend en begin ik mijn draai te vinden. Het genieten kan beginnen.

Uitbreiding plantenfamilie

Een van de dingen die ik heel graag in mijn huisje wilde, waren planten. Niet alleen omdat ze heel gezellig zijn, maar ook omdat ze een soort leven in huis brengen. Ze zijn inmiddels nog steeds in leven, zelfs mijn basilicumplant! Al heeft die het wel moeilijk omdat het soms zo warm wordt in mijn studio. Gisteren kreeg ik bloemen van een lieve vriend en dat maakt alles meteen een stuk levendiger. Ik vind het zo fijn om omgeven te worden door planten. Ook kreeg ik een super schattig plantje met een macramé hanger. Dat vind ik echt de leukste cadeautjes om te krijgen. Het liefst wil ik nog een monstera plant. Die vind ik echt zo tof. Ik krijg nog eens groene vingers, haha.

Ruzie met Ikea kastjes

Er moest natuurlijk ook geklust worden. Gelukkig kan ik wel zeggen dat ik alle meubels nu wel in huis heb. Het liefst wil ik nog een paar nieuwe lampen en een mooi vloerkleed. Dat zijn alleen de dingen die vanzelf wel komen. Ik wil niet alles van de Ikea hebben, dus ik zoek mooi tot ik iets moois gevonden heb. Ik heb wel een hele mooie poging gedaan om Ikea kastjes in elkaar te zetten. Tot ik ruzie kreeg met de handleiding. In de winkel zetten ze er niet bij dat je een hamer en schroevendraaier nodig hebt… Die had ik helaas niet in huis. Nu weet ik dat je een heel eind komt met een schaar. Uiteindelijk kwam papa me helpen en hadden we hem zo in elkaar gezet. Het is wel een vak apart moet ik zetten en zwaar dat dat ding was! Krijg dat pakket maar eens twee verdiepingen omhoog #girlpower!

Etentjes

Vrienden komen regelmatig eten of ik ga bij vrienden eten. Dat maakt het echt zo gezellig. Ik vind het echt heerlijk om te koken, zeker voor anderen. Het liefst heb ik iedere week eters. Dan doe ik toch net iets meer moeite en maak ik weer andere dingen. Alleen niet altijd zo fijn voor de portemonnee. Gelukkig is samen boodschappen doen ook gezellig. Ik merk dat ik zo veel plezier uit het koken haal. Inmiddels heb ik een extra oventje staan totdat ik weet hoe ik niet alles verbrand in mijn combi oven. Die heeft al twee keer toegeslagen en dat is niet echt chill. Lang leve oude apparaten op zolders!

Nog steeds eenzaam?

In het begin voelde ik me heel eenzaam. De avonden zijn soms nog steeds lastig, maar ik begin echt mijn draai te vinden. Ik geniet van de stilte, maar ook van de gezelligheid van anderen. Je leert heel veel van jezelf en hoe je met dingen om gaat. Daar is je telefoon wel echt een uitkomst voor. Als er iets kun je gewoon even naar huis bellen. Het doet me wel heel goed dat er schilderijen hangen van mijn oma. Zo is ze er toch een beetje bij. Ook kijk ik dan naar de planten die ik gekregen heb. Ik steek kaarsjes aan en kruip lekker in mijn bed. Je moet er zelf het beste van maken!

De tijd gaat zo snel. Ik woon hier gewoon al bijna een maand! In het begin waren er nog wel traantjes, maar die zijn ingeruild voor een dikke glimlach. Kom maar op met die avonturen die nog voor me liggen.

Liefs,
Eline

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Anna Maria
    28 april 2017 at 18:37

    Alleen zijn moet je wel leren is mijn ervaring. Nu ik al 19 weken overdag alleen ben met de kat ben ik er aan gewent en heb ik soms moeite met veel bezoek. Het alleen zijn ga je straks heerlijk waarderen! Voor je het weet mis je het.

Leave a Reply

Menu Title