Sushi maken in Zeeland

In de herfstvakantie hadden we het gekke idee om samen sushi te gaan maken. Een paar dagen later zaten we in de trein op weg naar Zeeland. Bijna drie uur later, kwamen we eindelijk aan en kon het feest beginnen! We strompelden Middelburg door en plunderde de Albert Heijn. Kijken jullie mee naar het sushi avontuur in Zeeland?

Middelburg

Na een lange, maar gezellige treinreis kwamen we aan op het station in Middelburg. We waren iets te vroeg, want door vertraging konden we een trein eerder pakken. Levert vertraging toch nog iets op! Ondertussen waren onze tassen een paar kilo lichter, want onze lunch en snoeppaketten waren al weer op.

Zeeuwse bolus

Natuurlijk hadden we nog wel ergens een plekje over gehouden voor de Zeeuwse bolus die was gehaald van de bakker. Man wat zijn deze dingen lekker! Ik had er zo nog een hoop op kunnen eten (al hadden we in de trein wel heel veel gesnoept.) Altijd leuk om de specialiteit te proeven, zeker als ze lekker zijn.

Middelburg

Natuurlijk wilden we voordat we sushi gingen maken eerst nog even iets van de stad zien. We hadden echt heel mooi weer en we hebben gezellig door de winkelstraatjes gewandeld. Uiteindelijk rolden we de Albert Heijn en Xenos binnen om al onze sushi benodigdheden bij elkaar te schrapen. Dat is nog een heel gedoe, want we wilden gewoon alles maken en kopen. Helaas niet zo goed voor ons studentenbudget, maar voor een keertje is dat niet erg.

NOH: sushi maken

De keukentafel was echt een grote chaos, want we hadden echt heel veel sushi en benodigdheden! We zijn meer dan een uur bezig geweest om alle sushi te maken, maar het was dan wel voor 6 personen. Snoepen werd natuurlijk ook gedaan, want gerookte kipfilet is echt zo lekker! Voordat we eindelijk konden gaan eten, hadden we misschien al te veel sushi op, maar we zouden toch overhouden. Mijn taak was het rollen van de sushi en het was nog best wel goed gelukt! Ik was echt heel trots op het resultaat dat je zo gaat zien.

NOH: sushi maken

Deze heb ik niet zelf gemaakt, maar hoe mooi zien ze eruit! Er werden de mooiste creaties gemaakt. Je hoeft alleen maar een rijstballetje te maken, een garnaaltje erop te leggen en te omwikkelen met wat zeewier. Zelf ben ik niet zo dol op garnalen, maar er werd me verteld dat ze erg lekker waren. Deze waren dan ook bijna allemaal op!

NOH: sushi maken

ZALM! Ik ben dus echt helemaal verliefd op zalm. Vroeger vond ik gerookte zalm vies, maar dat kan ik me nu echt niet meer voorstellen. OMG dit is zo lekker! Deze heb ik wel zelf gerold en ik ben er erg trots op. Ze werden steeds mooier en ik heb er echt een heleboel gemaakt. Uiteindelijk lag deze schaal echt nog veel voller.

NOH: sushi maken

Nog meer zalm! Deze waren zo lekker, hmmm. Ik heb echt mijn buikje rond gegeten die avond en er kon niks meer bij. Behalve de cake dan, die we als toetje hadden, haha. We waren echt een stelletje vreetzakken, maar heel af en toe mag dat wel. Het was echt een ontzettend leuke avond en de volgende dag namen sommige zelfs sushi als lunch. Een beetje te veel van het goede, maar ik ben echt verkocht aan sushi.

Ik was nog nooit in Middelburg geweest en sushi had ik pas een keertje gemaakt. Het waren twee dagen die ik niet zomaar zal vergeten. Vriendschappen werden hechter en we kwamen niets tekort. Helaas moesten we de volgende dag weer naar huis, maar het was zo gezellig! Moe en uitgeput kwam ik na drie uur weer thuis. Ik dook mijn bed in en viel als een blok in slaap.

Liefs,
Eline

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Lizzy
  10 november 2015 at 12:17

  Wat leuk, zelf sushi maken! De sushi ziet er goed uit! En leuk ook dat jullie van tevoren de stad zijn ingedoken! Het is altijd leuk om te shoppen. :)

 • Reply
  Elles [3lles]
  11 november 2015 at 08:34

  Yummy, ziet er super lekker uit!
  Xoxo

 • Reply
  Fabiënne
  13 november 2015 at 18:39

  De sushi ziet er zo lekker uit! Ik vind het ook altijd leuk om zelf te maken, eigenlijk al veel te lang niet meer gedaan.

 • Reply
  http://www./
  3 februari 2017 at 15:28

  You’ve impressed us all with that posting!

 • Reply
  kurzzeitkennzeichen versicherung für pkw
  5 februari 2017 at 21:00

  พูดว่า:I Will have to come back again whenever my course load lets up – however I am taking your Feed so i could read your web blog offline. Thanks.

 • Reply
  http://www.florida912groups.com/
  27 maart 2017 at 15:36

  To be completely honest I didn’t notice the lack of gloves either, I was too busy thinking of a better name for a boil than Dosh…. Old Ironsides or something cool like that.

Leave a Reply

Menu Title