Wat ik steeds meer ga realiseren

De laatste tijd ga ik me steeds meer dingen realiseren. Voor de opleiding moeten we veel reflecteren, maar ik ben ook eens even stil gaan staan bij wat ik de laatste tijd allemaal gedaan heb. De fiets is daar dus echt de perfecte plek voor, want dan gaan mijn hersenen op overdrive en kom ik soms op de beste ideeën. Het ging de laatste tijd niet mega super met me, maar daardoor kom je soms wel tot verhelderende inzichten als het weer beter gaat. En dit ga ik vandaag met jullie delen! 

Je moet jezelf gelukkig maken

Nadat het uitging met mijn vriend dacht ik dat ik ongelukkig zou zijn. Ik blijf voor altijd eenzaam. Alleen is het helemaal niet leuk. Iedereen om mij heen heeft een vriend, ik ben maar die saaie piet zonder vriend. Dat was gelukkig al weer meer dan een half jaar geleden en daar ben ik het al helemaal niet meer mee eens. Je moet jezelf eerst gelukkig maken. Anderen zullen komen en gaan, maar jij zal zelf eerst gelukkig moeten zijn. Je geluk kan je niet van anderen laten afhangen. Dat heeft geen zin, want dan zal je nooit gelukkig zijn met je eigen leven.

Ik ben een fitgirl, omdat ik me er mentaal en fysiek beter door voel. Niet om erbij te horen.

Inmiddels sta ik 3-5 keer in de week in de sportschool. In het algemeen eet ik gezond, dus volgens sociale media zou je me kunnen beschrijven als een fitgirl. Maar toch deel ik niet iedere sportsessie, want niemand wordt blij van mijn rooie kop op internet. Ik doe het niet om erbij te horen, om mee te gaan met de hype. Drie jaar geleden liep ik alleen nog maar hard, omdat ik van mezelf moest sporten. Inmiddels doe ik het om te ontspannen en vooral omdat ik het ontzettend leuk voel. Ik heb de laatste tijd zo veel meer zelfvertrouwen opgedaan door middel van sporten. Mijn body confidence is er nog lang niet, maar ik kan nu wel in de spiegel kijken en zeggen damn Eline, je ziet er goed uit vandaag.

Ik ben sterker dan gedacht

De afgelopen 6 maanden waren zwaar. Mijn relatie ging uit. Ze vonden een tumor bij mijn vader, waar nu alles goed mee gaat gelukkig. Er werd tegen me gezegd dat onderwijs misschien wel niet bij mij past. Daarbij kreeg ik een onvoldoenden en kwamen mijn eetbuien terug, inclusief alle stress die daarbij komt kijken. Maar toch ga ik door. Ga ik naar de sportschool en blijf ik lachen. Ik ben niet in een hoekje gekropen om te gaan huilen. Ik maakte er wat van en genoot van de mooie momenten die er ook waren. Ik rende 9 kilometer en ging op het slopende examengesprek die ik met een voldoende afsloot. Ja jongens ik mag gaan afstuderen in augustus! Ik ben sterker dan ik ooit had gedacht, een girlboss met heel veel doorzettingsvermogen en damn daar ben ik mega trots op.

Dingen buiten je comfort zone zijn ontzettend leuk

Soms werd ik letterlijk uit mijn comfort zone gegooid. Ik moest nieuwe dingen doen, nieuwe mensen ontmoeten en een nieuwe start maken. Toch startte ik met body pump en later ook met krachttraining. Als nieuweling in het krachthonk. Ik reisde alleen af naar Rotterdam om te meeten met Yasmin. Ik liep in mijn nakie door de sauna. Allemaal dingen die ik nooit eerder durfde of dingen die me tegenhielden. Maar ik nam die stap en daar ben ik zo veel van gegroeid. Ik haal er nu zo veel plezier uit en vaak zijn die enge momenten, later helemaal niet eng. Het zijn juist de momenten waar je super trots op jezelf kunt zijn.

We moeten genieten van de geluksmomenten om ons heen. Hoe klein ze ook zijn. Vier iedere overwinning. Durf uit je comfort zone te stappen. Het leven is een feestje, en dat moeten we samen vieren.

Liefs,
Eline

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Merel
  1 februari 2017 at 20:30

  Wat een mooie post! Ik herken heel veel momenten die jij je realiseert. En ja, het is juist goed om uit je comfort zone te gaan. Afgelopen zomer ben ik 3 weken alleen op vakantie gegaan. Een hele enge grote stap. Maar ik ben zo blij dat ik het heb gedaan. Steeds bedenken wat je eng vind en toch doen kan zo’n voldaan gevoel geven. Ik ben het met je eens, die kleine (en grote) geluksmomenten moeten we heel erg van genieten!

 • Reply
  Manon Dijkhuizen
  2 februari 2017 at 10:34

  Ik wil ook graaf vaker uit mijn comfort zone stappen, ook al is die van mij al best groot haha! En beterschap met je papa! x

 • Reply
  Anouk
  2 februari 2017 at 22:02

  Wat een mooie post, daar kan ik nog wel wat van leren :)

Leave a Reply

Menu Title