Sportdoelen zomer 2016

Om mezelf toch te motiveren heb ik voor deze zomer sportdoelen opgesteld. Zo heb ik een doel om naar toe te werken een excuus om mezelf aan het sporten te krijgen in de zomermaanden. En dat kan af en toe echt moeilijk zijn. Het zijn hele verschillende sportdoelen. Als je nieuwsgierig bent geworden, lees dan snel verder!

10 km hardlopen
Nu ik de 5 kilometer heb gelopen tijdens de Ladiesrun wil ik stiekem een beetje meer. De afgelopen tijd heb ik de afstand beetje bij beetje wat groter gemaakt. Ik loop nu af en toe 6 km en afgelopen weekend zelfs weer 7 km. Als ik eenmaal in die flow zit, wil ik stiekem nog meer. Langzaam wil ik richting de 10 kilometer. Ik weet niet of het haalbaar is in de zomervakantie, maar het eind van het jaar zou toch wel moeten lukken. Ooit, maar dit is meer een droom, zou ik de halve marathon willen lopen. Laten we eerst maar beginnen om er wat meer kilometers aan te plakken. Hopelijk zijn mijn longen een beetje lief voor me net als het weer. Ik wil het in ieder geval proberen.

Zwemmen
Zwemmen heb ik echt herontdekt de laatste tijd. Ik ben er steeds meer te vinden. Ik voel me zo vrij onder water! Het voelt echt heerlijk. Erg snel ben ik nog niet en daar wil ik aan gaan werken. Ik wil het liefst 30 baantjes (50 m) in 45 minuten zwemmen en 40 in een uur. Dat is dus twee kilometer per uur. Nog niet heel hard, maar het is wel eens iets anders. Vooral borstcrawl wil ik wat langer kunnen volhouden. Na een baantje ben ik al helemaal gesloopt. Ik vind het een hele fijne afwisseling op het hardlopen. Ook train ik andere spieren en op vakantie kan ik het natuurlijk volop doen.

Nieuwe groepslessen
Straks begint het zomerrooster weer op de sportschool. Ik ben lid van een studentensportschool, dus in de zomer worden er minder lessen aangeboden. Nu doe ik normaal alleen maar zumba en af en toe fitness. Toch wil ik hier verandering in brengen. Er zijn zo veel lessen waar ik nieuwsgierig naar ben. Waarom zou ik het niet doen? Nu heb ik er alle tijd voor en ik zal vast niet de enige nieuweling zijn. Ik denk dat ik het maar gewoon ga proberen en eens uit mijn comfort zone kom. Als het niets is, probeer ik gewoon weer een andere les. Misschien ontdek ik wel een hele leuke nieuwe sport!

Deze sportdoelen zijn best fanatiek, maar ze zijn vooral een richtlijn van de dingen waar ik me op wil focussen. Juist nu heb ik tijd om nieuwe dingen te proberen, voordat ik straks in september weer naar school moet. Ik heb nu een doel om de deur uit te gaan. Wens me succes!

Liefs,
Eline

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Sandra
  23 juni 2016 at 08:39

  Wat ben jij heerlijk sportief bezig Eline! Echt goed hoor. En yay, tof da’t je met hardlopen voor de 10 km gaat. Geloof mij, die ga jij wel redden! ik vond het altijd een super lekkere afstand om te rennen. Ahhh, ik wil ook weer!

  • Reply
   admin
   23 juni 2016 at 08:52

   Dankjewel!!

 • Reply
  Irma
  23 juni 2016 at 14:42

  Gaaf dat hardloopdoel. Ik ga die poging ook eens wagen deze zomervakantie! Lekker bezig jij!

 • Reply
  Jolet
  24 juni 2016 at 12:57

  Zwemmen heb ik altijd leuk gevonden! Ik ga in de zomer niet sporten, maar na de zomervakantie begin ik weer aan volleybal. Heb er super veel zin in!

 • Reply
  Sofie Katelijne
  25 juni 2016 at 11:02

  Wat goed van je, veel succes ermee!

Leave a Reply

Menu Title