Reminder aan mezelf

Ik begon deze blogpost om mezelf even wat lieve woordjes toe te spreken, want soms moet je dit even horen en misschien zouden we dit allemaal vaker moeten horen. Dus eigenlijk schrijf ik dit ook voor jullie lezers die een duwtje in de goede richting kunnen gebruiken.

Lieve Eline,

Je bent mooi zoals je bent. Laat je niet gek maken door een getal op de weegschaal, opmerkingen van andere mensen of als iets niet loopt zoals jij wilt. Het zegt niets over wie jij bent en over wat je allemaal bereikt hebt. Het laat niet zien hoe je hebt doorgezet en jezelf hebt overwonnen. Die eetbuien heb je al meer dan een maand niet meer en misschien mag je daarom jezelf eens verwennen op die lekkere sea salt caramel brownies van The Coffeelab. Je komt niet meteen twee kilo aan, je hebt het verdiend. Het is een beloning van al dat harde werken.

Want dat heb je gedaan, hard werken. Misschien wel een beetje te hard en te lang. Daarom heb je nu heel knap de keuze voor jezelf gemaakt om even rust te nemen en tot jezelf te komen. We wisten allebei dat het op de oude manier niet zou gaan lukken. Je hebt jezelf kwetsbaar opgesteld, iets wat je heel moeilijk vind. Maar we hoeven nu eenmaal niet altijd sterk te zijn. Het kan ook heel sterk zijn om aan te geven dat het eventjes iets minder gaat. Dat het niet lukt zoals je wilde. Daar zit ook kracht in.

Wat ben je gegroeid in de laatste maanden. Je bent op jezelf gaan wonen en je leert steeds een beetje beter voor jezelf te zorgen. Je hebt je eigen keuzes gemaakt en je bent het avontuur aangegaan. Ook toen het even niet zo goed ging, heb je hulp gezocht. Je bent kei hard aan het knokken voor jezelf en voor wie je wilt zijn in de toekomst. Dit lukt natuurlijk nooit in een keer, want je bent zo wispelturig als maar zijn kan. Interesses zijn eindeloos maar je staat niet stil. Je wilt vooruit en je gaat vooruit, ook al wil je dit zelf misschien nog niet zien.

Kijk eens naar alle mooie dingen die je bereikt hebt. 16 kilometer vloog je op je hardloopschoenen, je vond je plekje in je nieuwe huisje en begon weer jurkjes te dragen omdat je jezelf steeds meer begint te accepteren. School loopt nu misschien niet zoals je zou willen maar je hebt de eerste drie jaar er toch maar mooi op zitten zonder enkele achterstanden. Daar mag je best wel een keer trots op zijn.

Je volgt je eigen pad ook al wordt het je niet altijd gemakkelijk gemaakt. Nu is er een nieuwe maand aangebroken dus tijd voor nieuwe kansen en een nieuwe start. Soms zie je te veel beren op de weg. Haal deze er eens af en wees wat liever voor jezelf. Heb vertrouwen dat het allemaal wel goed komt. Je komt er wel met al die positieve energie die je dolgraag wilt rondstrooien. Je zal gaan stralen, heb alleen een beetje meer vertrouwen.

Liefs,
Eline

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Monique
  1 november 2017 at 13:24

  Dat is nu precies wat ik je ook zou willen zeggen x

 • Reply
  Laura
  4 november 2017 at 17:42

  Wat een mooie woorden <3

 • Reply
  Fleur
  7 november 2017 at 19:40

  Mooi! En ook; wat een mooi en open voorbeeld dat je hiermee neerzet! Om gewoon is de positieve dingen van het leven in te zien en te benoemen is absoluut niet makkelijk en helemaal niet als het over jezelf gaat. Maar zoals jij dat doet.. Heel bijzonder en mooi!

 • Reply
  Angela
  9 november 2017 at 13:21

  Wat een mooie woorden <3 Ik beland net op je blog, maar word er meteen vrolijk van! Positive vibes <3 X

Leave a Reply

Menu Title