Project Positief tag

Positiviteit en geluk zijn de kernpunten van Notesofhappiness. Ik hoop jullie te inspireren en te laten inzien dat geluk overal zit en dat het groot, maar ook heel klein kan zijn. Geluk komt niet aanwaaien, je moet er altijd bewust mee bezig zijn. Daarom leek het me leuk om deze project positief tag in te vullen die alleen maar draait om positiviteit! Mijn antwoorden lees je hieronder. 

Wat is je favoriete quote en waarom?

Dit vind ik best een lastige, het zijn er zo veel! ‘Focus on the good’ vind ik een hele belangrijke. Het is de perfecte beschrijving van een positieve mindset. Hoe rot het soms ook is, er gebeuren ook positieve dingen. Het is maar net  waar jij de focus op legt. Ga jij je focussen op alle negatieve gebeurtenissen of probeer je te genieten van de dingen die wel goed gaan? Waar laat jij je geluk van afhangen? Toen ik op mezelf ging wonen en mijn vriend het uitmaakte, had ik me daar weken extreem rot door kunnen voelen. Uiteindelijk probeerde ik me toch te focussen op mijn nieuwe huisje en het geluk wat ik daar uit haalde. Leg je focus op het goede in het leven, dat maakt het veel leuker.

Welke droom zou je in je leven willen realiseren? Yes you can!

Ik zou heel graag een tijdje in het buitenland willen wonen. Gewoon helemaal uit mijn vertrouwde omgeving en het avontuur aangaan. Als er bergen zijn ben ik helemaal gelukkig, want hoe tof is het om wakker te worden met zo’n prachtig uitzicht! Een nieuwe taal leren, nieuwe mensen leren kennen en allemaal toffe nieuwe hotspots. Ja het kan best eenzaam zijn, maar je leert jezelf wel echt goed kennen.

Wat betekent geluk voor jou?

Geluk betekent voor mij dat ik de vrijheid heb om de dingen te doen die me gelukkig maken. Het zijn vooral die kleine dingen waar ik een dikke glimlach van op mijn gezicht krijg. Dankbaarheid speelt hier een hele grote rol. Ik ben dankbaar voor de dingen die ik doe en de ervaringen die me zo ver gebracht hebben.

Wie kan jou ontzettend opvrolijken?

Mijn beste vriendinnen weten me altijd op te vrolijken en me te motiveren. Ze herinneren me vaak dat ik niet te veel moet klagen, maar er wat aan moet gaan doen. Vaak eindigt dit een Skype-sessie waarbij we dubbel liggen van het lachen. Maar ook lieve berichtjes die ik dan binnen krijg in de ochtend. Mijn moeder wenst me altijd goede morgen en dat is zo fijn! Daar word ik echt ontzettend gelukkig van, zo lief!

Voor wat mogen we je ‘s nachts wakker maken?

Een welverdiende vakantie. Nu ben ik best een ochtendmens, maar ik hecht wel veel waarde aan mijn slaap. Als ik een paar dagen slecht slaap, kan ik behoorlijk chagrijnig zijn. Maar vakantie is altijd een goed idee! Het liefst naar een mooi land, maar ik zal niet te kieskeurig zijn. Een roadtrip of een dagje naar het strand is ook helemaal prima. Zo lang ik maar eventjes weg ben uit mijn vertrouwde omgeving.

Waardoor kreeg je voor het laatst een lachbui?

Dat ik heb gelachen tot ik moest huilen is al wel een poosje geleden, maar ik moest laatst wel heel hard lachen om een GIF die iemand gestuurd had. Hij was echt perfect getimed en ik kwam echt niet meer bij! Zat ik daar in mijn eentje met de grootste lol naar mijn telefoon te staren. Andere mensen zullen me wel raar hebben aangekeken, maar ik kwam niet meer bij!

Op welke prestatie ben je trots?

Ik ben ontzettend trots op de dingen die ik bereikt heb in mijn leven. Het is niet een specifiek ding waar ik trots op ben. Het is meer een algemeen ding. Ik ben trots op mezelf dat ik er toch het beste uit probeer te halen. Ik heb best wel wat meegemaakt en toch zit ik hier te schrijven over geluk. Ik had ook in een hoekje kunnen kruipen en alleen maar kunnen huilen. Dat heeft alleen geen zin. Ik wil er het beste van maken en volop genieten. Dit gaat niet altijd gemakkelijk, maar daar heb ik hulp voor gezocht. Een stap die heel moeilijk is om te zetten, maar me uiteindelijk wel veel gaat opleveren.

Als ik dan toch een prestatie moet uitkiezen is het de 9 km die ik afgelopen december heb gelopen. Ondanks mijn astma en dat mijn lichaam soms niet meewerkt, ben ik toch gaan sporten en haal ik er nu ontzettend veel energie uit. Ik zwem, lift gewichten, dans en trek een sprintje. Qua conditie ben ik nu wel echt op mijn fitst en dat is toch best een schouderklopje waard. Doorzetten is hierbij heel belangrijk, maar wees ook niet te streng voor jezelf.

Welke boodschap zou je graag aan anderen willen meegeven?

Geniet van het leven. Je gewicht en je uiterlijk bepalen niet wie je bent, dat bepaal jij zelf. Ik ben soms zo bezig met hoe ik eruit zie, dat ik vergeet te genieten van het moment. En dat is juist zo belangrijk. Je moet nu genieten, want morgen kan het niet meer. Het leven is een feestje, maar we moeten zelf de slingers ophangen.

De tag komt oorspronkelijk van Dagmar en voel je vrij om hem over te nemen of een reactie achter te laten.

Liefs,
Eline

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Donna
  22 juni 2017 at 13:48

  Wat een leuke tag! Ik zou ook zo graag een tijdje in het buitenland willen wonen, ook al zou ik dat heel erg spannend vinden!

 • Reply
  Laurine
  30 juni 2017 at 20:49

  Oh hele leuke tag!

Leave a Reply

Menu Title