Problemen als je klein bent

Ik ben best klein, punt. Ik huppel rond met mijn korte beentjes en ik ben er stiekem wel een beetje trots op. Maar soms is het wel lastig, want wie gaat er spullen uit het keukenkastje pakken als je er niet bij kunt? Of hoe overleef je boodschappen doen? Vandaag deel ik mijn problemen als je klein bent! 

Barkrukken zijn meer een avontuur als je klein bent. Hoe klim je er zo charmant mogelijk op? Vaak schiet dan ook nog door mijn hoofd, waarom heb ik een jurkje en hakken aan getrokken? Waarom moest ik weer eigenwijs zijn? Echt dit is een struggle, want hoe doen kleine mensen dit.

Het doen van boodschappen is zeker een uitdaging. Waarom staan alle producten die ik moet hebben helemaal bovenin of achterin? Dan klim je maar half in de schappen om erbij te kunnen. Vaak word je dan raar aangekeken, maar ze kunnen je ook best even helpen. Waarom kunnen ze die schappen niet lager maken? De meeste vrouwen doen toch boodschappen!

Lopen naast een lang persoon. Een stap voor hen zijn twee van mijn mini stapjes. Soms doen ze het gewoon expres geloof ik. Vaak eindigt dit in een workout sessie, want probeer die ander maar eens bij te houden. Zeker als die persoon iets heeft gezien waar die mega enthousiast over is. Dan kun je net zo goed een sprintje gaan trekken.

Waarom vinden mensen het zo grappig om naar je benen te staren als die bungelen onder de stoel. Kan ik er iets aan doen dat mijn benen zo kort zijn? Moeten ze maar een lagere stoel neerzetten. Stiekem zitten die kleuter stoeltjes op stage echt heel erg lekker, hahaha.

Nog een probleem zijn mensen die denken dat ze er maar grapjes over kunnen maken. Ja, ik kan echt wel tegen een grapje, maar je moet me niet gaan kleineren. Je hebt het echt verpest als je over mijn hoofd gaat aaien alsof ik een of ander huisdier ben. Nee ik ben niet schattig, en zeker niet aaibaar door iedereen.

Mensen die denken dat je jonger bent als je klein bent. Nee, zij is niet ouder dan ik, alleen maar omdat ze twintig centimeter groter is. Kijk eens goed!

Gelukkig zijn er ook wel een aantal positieve dingen:
– Je kunt je beter verstoppen.
– Profiteren van lange mensen die spullen voor je moeten pakken.
– Je benen zullen nooit onder een deken uitsteken. Jouw voeten zijn altijd lekker warm onder de deken.

Dit waren mijn problemen die ik ervaar, omdat ik klein ben. Gelukkig kan ik er vaak wel om lachen. Mijn benen worden nooit langer, dus ik kan ze maar beter accepteren.

Liefs,
Eline

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Loïs' Blog
  23 december 2016 at 12:16

  Ik ben juist heel lang! Dus jouw voordelen zijn mijn nadelen, haha :) Fijne kerst!

 • Reply
  gea
  23 december 2016 at 20:28

  Herkenbaar! Ben niet heel lang, en ben vaak de kleinste van de groep ook.

 • Reply
  Denise
  24 december 2016 at 20:29

  Ik kan meestal ook niet bij de hoogste plank in de supermarkt, maar ik ben niet de kleinste volgens mij. Mag ik vragen hoe lang (of hoe kort, haha) je bent? Ik ben 1,67 lang. Dat stoelen probleem heb ik ook… Ik kan nooit mijn hakken op de grond krijgen. Meestal wel mijn tenen, maar dat zit natuurlijk ook voor geen meter.

  • Reply
   admin
   28 december 2016 at 14:49

   Ik ben 1.60 dus dat is nog een stukje korter

Leave a Reply

Menu Title