Het ‘neppe’ aan de online wereld

“Op instagram ben je zo veel positiever en happier dan in het echt!” Een zin die me best wel heeft geraakt de laatste tijd en waar ik op mijn blog toch even aandacht aan wil besteden. Creëren we een andere ik op sociale media? Of interpreteren mensen het gewoon verkeerd? Ben ik nep als ik de positieve dingen deel die ik meemaak en wat zou ik dan moeten laten zien? Een blog die waarschijnlijk van hak op de tak gaat springen maar die ik wel belangrijk vind om te delen. 

Mijn instagram en blog zijn mijn positieve en creatieve uitlaatklep. Het is mijn eigen plekje op het internet waar ik kan creëren wat ik wil. En zo zie ik dit dan ook. Hier wil ik delen waar ik gelukkig van wordt, tips die me geholpen hebben en vooral lekker veel positiviteit. Dit staat dan ook centraal op mijn blog. Ik wil laten zien hoe je zelf gelukkiger kunt worden door te genieten van de kleine dingen. Als je je focust op al die kleine, fijne momenten gaat er een wereld voor je open aan positiviteit.

Ben ik dan altijd een blij ei die rond huppelt? Nee, absoluut niet. Er is een positieve Eline die heel graag van het leven wil genieten en die dit ook doet zodra ze thuiskomt en als ik lekker de keuken in kan om een smoothie voor mezelf te maken. Ik knal 4 workouts in de week met mijn lievelings roze sportschoenen die ik maar al te graag laat zien. Nieuwe hotspots in verschillende steden ontdekken is iets wat ik met mega veel plezier doe. Hier krijg ik energie van en hier ga ik van stralen. Dit is dan ook waar ik de focus op wil leggen. Door deze dingen met jullie te delen, sta ik er nog eens bij stil. Ik laat zien dat ik me wil focussen op alle dingen die goed gaan, want daar krijg ik energie van.

Echter is er ook een Eline die alleen in bed ligt, die twijfelt over haar studiekeuze in het vierde jaar van haar opleiding, die geen flauw idee heeft wat ze hierna gaat doen, die moeite heeft met de manier van feedback geven van haar mentor, die een vriendin wel eens verdrietig opbelt, die naar de psycholoog gaat en die het soms gewoon even niet meer ziet zitten omdat het soms te veel is. Ja, dat is ook Eline. Maar dat zijn niet de dingen waarop ik me wil focussen. Ik ben op het moment aan het knallen door aan mezelf te werken, de confrontatie aan te gaan met mezelf. Ik leer mijn grenzen aangeven en door me op al die positieve dingen te focussen sla ik mezelf erdoorheen.

Mijn beste vriendin zegt altijd tegen mij: “Just keep swimming.” En dat is eigenlijk wat ik aan het doen ben. Ik werk aan mezelf, wat behoorlijk zwaar is. Maar juist door te focussen op die goede dingen en die leuke dingen te doen, word ik zelf enorm happy. En dat is wat ik wil laten zien. Ik wil geen zwaar verhaal op hangen, dat gaat de rest van de wereld gewoon niets aan (klinkt bot, maar sommige dingen houd je liever voor jezelf). Ik wil met mijn blog en instagram laten zien dat je er wat van kunt maken, ook al gaat het soms niet zoals je zou willen. Ben ik dan nep? Nee, want het laat nooit helemaal zien wie ik ben. Daarvoor zul je met me in gesprek moeten gaan, dan merk je vanzelf dat die positieve Eline er ook zit, net als de Eline die het soms moeilijk heeft. Dat maakt me menselijk, net als jij.

Ik wilde dit graag even van me afschrijven en aangezien dit toch mijn uitlaatklep is, gooi ik het toch maar gewoon online.

Liefs,
Eline

 

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Daisy
  12 oktober 2017 at 07:55

  Heel vervelend dat iemand zoiets tegen je zegt! Ik kan me echt heel goed vinden in jouw artikel. Op Instagram en op je blog kun je zelf kiezen welke kant je van jezelf laat zien, en ik vind het zelf ook leuker en fijner om me op de positieve kant te richten als ik iets schrijf of plaats. Mensen moeten Instagram/ Facebook of wat dan ook niet als weerspiegeling van je leven zien, maar gewoon een plek waar je kunt delen wat je wilt :).

 • Reply
  Loes
  12 oktober 2017 at 09:47

  Ik snap heel goed wat je bedoelt, maar wat vervelend dat iemand zo’n opmerking heeft gemaakt joh, echt niet oke. Ik laat ook alleen de positieve dingen zien op instagram, mijn blog en mijn persoonlijke facebook. Ik voel niet de behoefte om de mindere dingen te delen en dat is ook oke toch? Laat de positiviteit overwinnen op het internet en houd de rest lekker prive als je dat fijner vindt.

 • Reply
  Monique
  12 oktober 2017 at 17:52

  Een spreekwoord uit Nieuw-Zeeland zegt: “only dead fish go with the flow.” Blijf vooral lekker spartelen en doorgaan waar je je goed bij voelt, want dat maakt jou juist die heerlijke meid die je pas leert kennen als je er tijd en energie in steekt! Je bent al van zo ver gekomen dat ik alleen maar bewondering kan hebben voor je moed en je lef! Dikke knuffel x

 • Reply
  Mevrouw Marloes
  12 oktober 2017 at 18:27

  Wat een nare opmerking zeg! Je zou toch denken dat iedereen wel weet dat er leuke en minder leuke dingen in ieders leven zijn. En juist leuk dat jij dan een vrolijke blog hebt. Lekker door blijven gaan met het schrijven van wat je maar wilt hoor :-)

 • Reply
  Saskia
  15 oktober 2017 at 16:20

  Oh jeetje wat een nare reactie, kan me goed voorstellen dat je daardoor even van je af moest schrijven. Ik denk dat de meeste mensen zich positiever en gelukkiger voordoen online, of dat nu Instagram, Facebook of een blog is. Net wat je zegt, sommige dingen zijn privé en wil je gewoon niet aan de grote klok hangen, want daar heeft niemand iets mee te maken. Het is natuurlijk wat anders als iemand net doet alsof er geen nare dingen in zijn/haar leven gebeuren en alles maar rozenkleur en maneschijn is, maar dat heb ik bij jou nooit het idee gehad. Zeker bij je happy moments geef je soms ook aan als iets niet helemaal lekker liep, alleen leg je daar geen nadruk op, en wél op de positieve en leuke dingen die zijn gebeurd.

  Ik hoop dat het schrijven van deze post je toch enigszins heeft geholpen in ieder geval! <3

Leave a Reply

Menu Title