Mindful ochtendroutine

De laatste tijd heb ik een nieuwe mindful ochtendroutine ontwikkelt. Ik neem bewust meer tijd voor mezelf en mijn lichaam. Aangezien de start van je dag zo belangrijk is, leek het me leuk om met jullie te delen! Zo kunnen we samen opstaan. 

Niet snoozen

Toen ik geen stage meer had was het heel gemakkelijk om nog even te blijven liggen. Ik zet namelijk wel altijd een wekker, zo blijf ik in een ritme en heb ik veel meer tijd over. Toch is het anders als je niet echt een doel hebt die dag. Alleen werd ik er niet productiever op door in bed te blijven liggen. Daarom stapte ik lekker mijn bed uit, klaar om nieuwe doelen te maken voor die dag.

Water drinken

Vroeger kon ik echt geen slok water door mijn keel krijgen zodra ik opstond. Maar inmiddels drink ik 1-2 glazen water zodra ik opsta. ’s Nachts verlies je een hoop vocht en het is belangrijk om dit weer aan te vullen. Al die afvalstoffen mogen het lichaam weer uit. Ik voel me hierna altijd een stuk verfrissender en mijn ontbijt vult een stuk beter. Minder cravings!

Yoga / meditatie

Iets wat ik de laatste tijd veel doe is eerst een beetje yoga of meditatie. Nu kan ik dit niet doen als ik een drukke dag heb en snel weg moet. Maar soms sta ik iets eerder op om nog even 20 minuten yoga te doen. Ik ben nu bezig met de challenge van Yoga with Adriene en dat bevalt me super goed. ’s Ochtends laat ik dan echt weten dat het tijd is om aan de gang te gaan. Het geeft nieuwe energie en soms zit er een meditatie stukje tussen en dan is het echt tijd om in te checken bij mijn lichaam. Hoe voel ik me vandaag? Dan kan ik hier de rest van de dag goed op inspelen.

Ontbijtje

Hierna is het tijd voor ontbijt! Ik eet de laatste tijd meer sojayoghurt of een ontbijtsmoothie. Lekker als het zo warm is. Ook heb ik de podcasts helemaal ontdekt, dus vaak luister ik er eentje tijdens mijn ontbijt of als ik me aan het aankleden ben. Het is een stuk nuttiger dan zappen op de tv. Je komt tot nieuwe inzichten die je de rest van de dag mee kunt nemen.

Dankbaarheid / gedachtes opschrijven

Als ik er tijd voor heb schrijf ik nog even in mijn positiviteitsdagboek of mijn gewone ‘dagboek’. Dan schrijf ik even op hoe ik me voel en waar ik met mijn gedachtes zit. Zo kom ik soms tot hele verrassende conclusies. Het geeft me een stukje rust, omdat ik dan niet met mijn gepieker op pad ga. Dit doe ik soms ook ’s avonds voordat ik ga slapen. Zo kan ik wat objectiever naar mijn gedachtes kijken en is het leuk om later terug te lezen!

Dan is het tijd om de deur uit te gaan! Dit is wel een uitgebreidere ochtend routine, maar sommige dingen hoeven helemaal niet lang te duren. Eventjes vijf minuten stretchen of mediteren en je hebt al een hele andere ochtend dan als je een kwartier voor de tv zit. Kleine dingen zoeken die je gelukkiger maakt aan het begin van de dag!

Liefs,
Eline

You Might Also Like

2 Comments

Leave a Reply

Menu Title