Mijn bezigheidslijstje

Zo, daar zit ik dan. De eerste dag van mijn studievertraging is een feit, al kan ik het beter mijn zoektocht naar rust en inner peace noemen. Dat klinkt toch net iets positiever. Ik was best wel een beetje bang om in een soort gat te vallen. Iedereen om me heen gaat namelijk wel lekker verder met zijn dagelijkse leventje, terwijl de mijne helemaal word omgegooid. Daarom werd me aangeraden om een soort doelen op te stellen. Uiteindelijk vormde dit een lijstje die ik heb omgeroepen tot mijn bezigheidslijstje. Want hoe moet ik al deze tijd ‘nuttig’ gaan invullen?

Ik heb mijn bezigheidslijstje verdeeld in een aantal categorieën: reizen, lezen, sociaal, sport en overig. Het zijn dingen die ik nu graag zou willen doen, maar die niet moeten. Want laat dat nu net iets zijn waar ik vanaf moet. Al dat moet denken is namelijk nergens goed voor.

Reizen

Ik heb zojuist heel spontaan via Vakantieveilingen een hotelletje op de kop getikt. Ik ga binnenkort lekker een nachtje weg. Die telefoon gaat uit, mijn camera mag mee en vooral een goed boek om me in te verdiepen. Eventjes ertussenuit en echt de tijd nemen om na te denken wat ik wil gaan doen. Wat zit me nu eigenlijk dwars en gewoon even lekker alleen zijn.

Natuurlijk mag een dagje sauna niet ontbreken. Ik wil of een dagje naar de Veluwse bron of een sauna waar ik nog niet geweest ben. Als ik mezelf echt wil verwennen boek ik een massage, maar die zijn zo verrekte duur! Ik weet wel hoe fijn ik het de vorige keer vond om alleen naar de sauna te gaan en echt even een momentje voor mezelf had. Ik bepaalde zelf wanneer ik wilde gaan eten, in welke sauna’s ik wilde en er was niemand die er iets van zei als ik een half uur in het bubbelbad zat. Er was toch niemand die mijn gerimpelde huid zou gaan inspecteren.

Ook wil ik graag nog wat nieuwe steden ontdekken. Ik vind het zo leuk om lekker thee te drinken in een koffie tentje. De meeste in Eindhoven heb ik wel gezien en nu ik nog kan genieten van mijn gratis ov moet ik daar natuurlijk misbruik van gaan maken.

Lezen

Ik wil weer lezen voor mijn plezier. Gewoon als ik zin heb, net als op vakantie. Lekker op de bank afdwalen naar een ander wereldje. De koudere tijd doet me meteen weer denken aan alle Harry Potter boeken, dus wie weet wat ik allemaal ga lezen.

Daarnaast wil ik ook wat psychologische boeken lezen. Op dit moment ben ik The power of habit aan het lezen. Dit vind ik dus super interessant! Een beetje meer inzicht in hoe we denken. Generatie ei lijkt me ook een goed boek. Ik ga een nieuwe afdeling in de bieb ontdekken.

Sociaal

Ik ben best wel bang om in een soort gat te vallen. Daarom wil ik ongeveer 3 keer in de week met iemand afspreken. Of dit nu een bezoekje aan huis is, met iemand in de sportschool of een koffiedate. Eventjes onder de mensen zijn is goed voor je. Daarnaast wil ik iedere dag iemand bellen als ik niet heb afgesproken. Zodat ik toch even kan vertellen over mijn dag. Nu heb ik soms helemaal geen zin om met iemand te praten en dat hoeft dan ook niet. Het is meer een soort ‘regel’ zodat ik mezelf niet helemaal ga afzonderen van mensen. Ik krijg namelijk heel veel energie als ik omringd word door positieve energie!

Sport

Proberen om een keer in de week te gaan dansen. Mocht dit nu niet lukken vanwege de planning, dan moet ik maar gewoon een dansje doen tijdens het afwassen. Het is zo fijn om even die gedachtes uit te zetten en lekker te dansen. Ik hoef er niks van te bakken, maar wel even lekker mezelf laten gaan.

Ik wil graag 3 keer in de week gaan sporten. Dit omdat ik het echt fijn vind om actief bezig te zijn. Het moet niet, het mag ook minder, maar ook meer. Gewoon zodat ik bezig blijf. Ik loop met de gedachte rond om volgend jaar de halve marathon te rennen. 21 kilometer als 21 jarige klinkt gewoon tof. Daarom wil ik af en toe mijn hardloop afstand verlengen naar boven de 6 kilometer. Maar wel echt alleen als ik hier energie voor heb en nogmaals, niets hoeft.

Overig

Blijven bloggen over mijn leventje en mijn zoektocht naar rust vind ik best wel belangrijk. Ik ben namelijk zeker niet de enige die hiermee struggelt. Misschien herkennen jullie jezelf hier wel in, maakt niet uit in welke mate. Het voelt heel fijn om hier mijn ervaringen te delen en ik vind het echt ontzettend fijn om te schrijven. Die passie heb ik echt ontdekt door het bloggen, ik krijg er zo veel energie van!

Ook wil ik nu ik iets meer tijd heb om te koken, iedere week iets nieuws te proberen. Dit hoeft niet heel uitgebreid maar ik vind het super leuk om nieuwe dingen te proberen. Het hoeft niet altijd zelfgemaakt te zijn, het kan ook iets nieuws in een koffietentje. Ook kan ik een keertje broodjes bakken of een poging tot sea salt brownies. Gewoon als ik zin heb en het is natuurlijk super leuk om samen met iemand te doen. De bak uitlikken mag zeker niet ontbreken.

In bad gaan. En dan het liefst met een bruisbal van Lush.

Zo, dat is best wel een lang lijstje. En nu denk je misschien Eline, wat moet je veel van jezelf! Maar dit bezigheidslijstje is gewoon een soort richtlijn van de dingen die ik graag zou willen doen. Misschien komt er wel helemaal niets terecht en dat is ook helemaal prima. Ik kan dingen wegstrepen of aanvullen, het is geen verplichting. Het voelt gewoon fijn om een soort houvast te hebben, want de hele dag op bed liggen wil ik niet. Al is het misschien wel heel slim om een dagje helemaal niets te moeten, gewoon film kijken. Nouja, ik ga het zien en ik neem jullie mee op mijn reis naar geluk!

Liefs,
Eline

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  evelien
  24 oktober 2017 at 08:06

  Wat super goed om zo’n lijstje op te zetten, ik vind het een super goed idee van afspreken met mensen en anders eventjes bellen. Ik merk ook altijd in de drukkere periodes met school dat ik minder mensen spreek en dat mis ik best wel.
  Liefs,
  Evelien

 • Reply
  Manon
  24 oktober 2017 at 11:33

  Leuk om zo over na te denken, opzich zijn het ook allemaal leuke dingen waar je soms gewoon tijd voor vrij moet maken en dan is dit wel een slimme oplossing

Leave a Reply

Menu Title