Mijlpaal: 1 jaar op mezelf

3 april 2018 - 7 reacties

Vandaag haal ik een belangrijke mijlpaal. Ik woon namelijk 1 jaar op mezelf! Precies 1 jaar geleden sliep ik voor het eerst in mijn eigen studio, niet eens in mijn eigen bed. Inmiddels heb ik mijn kamer omgetoverd tot mijn eigen paleisje en ben ik een trotse plantenmoeder. Hoe heb ik afgelopen jaar ervaren? Je leest het in een nieuwe blog!

Hoe het allemaal begon…

Ik wilde heel graag proeven van zelfstandigheid. Mijn eigen plekje, waar ik mijn eigen dingen kon doen. Niet meer steeds alles hoeven vragen en lekker mijn eigen eten koken. Het bleek nog een hele zoektocht te zijn. Ik had al bijna ja gezegd op een andere studio, maar ik ben heel erg blij dat ik dat uiteindelijk niet gedaan heb. Ik ben zelfs nog van studio gewisseld toen ik hier het eerste weekend aankwam. Die andere was toch echt veel mooier en lichter. Gelukkig kon dat allemaal, omdat alles nieuw werd opgeleverd.

De eerste weken vielen me best wel zwaar. Mijn relatie ging net uit en ik woonde voor het eerst helemaal alleen. Dat was niet gemakkelijk, maar ik heb mezelf er doorheen geslagen. Ik weet nu veel beter wat ik aan mezelf heb en dat ik ook goed alleen kan zijn. Soms moet je dat even op en harde manier leren. Het heeft me sterker gemaakt. Inmiddels vind ik het nog steeds wel eens lastig om alleen thuis te zijn. Ik mis die gezelligheid als je thuiskomt na werk of school gewoon. Even tegen iemand vertellen hoe je dat is. Gelukkig zijn we tegenwoordig zo met elkaar verbonden, maar het blijft gek. Ik schreef er toen een blogje over, ik noemde het mijn sociale kater.

Nieuwe avonturen

Afgelopen jaar ontmoette ik allerlei nieuwe mensen, had ik gezellig etentjes en sleepovers. Ik leerde beetje bij beetje goed voor mezelf te zorgen, grenzen aangeven maar ook om hulp te vragen. Ook al woon ik alleen, ik hoef niet alles alleen te doen. Dat vind ik soms nog lastig. Gelukkig heb ik lieve vrienden en familie die altijd voor me klaar staan.

Ook ben ik lekker de keuken in gedoken en ben ik vegetarisch gaan koken. Ik eet nu nog maar heel af en toe vlees of vis en ik ben super blij dat ik die keuze heb gemaakt. Ik heb zulke lekkere recepten ontdekt zoals moussaka met vegetarisch gehakt, melanzane, risotto en burrito’s! Die burrito’s zijn inmiddels door verschillende vrienden thuis gemaakt en daar valt het altijd in de smaak. Ik vind het fijn om te bedenken wat ik komende week ga eten. Meestal is het super simpel maar koken is toch even een momentje voor mezelf. Daar kan ik echt van genieten.

En nu?

Inmiddels heb ik mijn eigen routines ontwikkeld in mijn huisje. Ik doe een keer in de week boodschappen, ik poets als het nodig is en wens mezelf altijd welterusten. Alhoewel ik het financieel niet super breed heb, weet ik wel iedere keer weer prima rond te komen. Dan eet maar een keer extra boterhammen met pindakaas. Stiekem ben ik daar wel heel erg trots op. Ik heb geleerd om mijn eigen boontjes te doppen.

Het blijft een hele fijne plek waar ik nog wel eventjes blijf wonen. Het is mijn eigen single plekje. Af en toe hebben is er wat gedoe tussen de huisgenoten maar dat lost zich ook altijd wel weer op. Ik kan niet wachten tot de zon weer lekker gaat schijnen en ik weer op mijn vensterbank kan zitten. Lekker een boekje lezen of gewoon genieten van het zonnetje met een chill muziekje op de achtergrond. Oh zomer, ik kan niet wachten…

Liefs,
Eline

Vorige post Volgende post

Misschien vind je dit ook leuk

7 reacties

 • Reageren Janne 3 april 2018

  Fijn zeg! Leuk om te lezen dat het je bevalt om op jezelf te wonen. Toen ik het eerste jaar alleen woonde was ik daar helemaal niet blij mee, maar inmiddels is alles op z’n pootjes terechtgekomen. Blij dat dat bij jou sneller is gegaan.
  En o ja, ik kan ook niet wachten tot de lente echt losbreekt. Aankomend weekend wordt het al over de 20 graden als het goed is, zin in!

 • Reageren Anna 3 april 2018

  Leuk om te lezen! Fijn dat het op jezelf wonen zo goed bevalt. Mij bevalt het ook super goed, maar dat heeft wel wat jaren en de nodige verhuizingen geduurd. Ik kan ook heel erg genieten van vegetarisch koken!

 • Reageren R.Thijssens Oosterbosvh 3 april 2018

  Fijn om te lezen Eline!!
  Je doet t super goed!!!
  Tot weer n x ☕?!
  💛

 • Reageren Nienke 3 april 2018

  Je mag echt wel trots zijn! Het jaar is voorbij gevlogen, ik weet nog dat je het bekend maakte in een artikel maar jeetje de tijd gaat echt hard. Fijn dat je het zo naar je zin hebt op jezelf!

 • Reageren Kaylee 4 april 2018

  Leuk om te lezen dat je het naar je zin hebt op jezelf! En super tof dat je vegetarisch bent gaan koken. Big step! Liefs.

 • Reageren Sam - singlereadytomingleblog 10 april 2018

  Superleuk om te lezen. Ik ga binnenkort ook op mezelf wonen en heb er echt heel veel zin in :)

  • Reageren admin 12 april 2018

   Heel veel succes!! Een nieuw avontuur.

  Laat een reactie achter

  Menu Title