Wat ik leer van op mezelf wonen

Hoera! Afgelopen maandag woonde ik al twee maanden in mijn nieuwe huisje. Ik heb een soort spoedcursus volwassen worden gevolgd geloof ik. Het voelt soms nog best een beetje onwerkelijk dat het nu echt werkelijkheid is. De twee maanden in mijn huisje zijn echt omgevlogen. Het ging met pieken en dalen, maar daar leer je juist heel veel van. Daarom zet ik deze leerpunten vandaag op een rijtje. 

Je ouders doen ontzettend veel voor je

Als je thuis woont heb je dit niet altijd in de gaten, maar je ouders doen echt veel voor je. Je kleding wordt gewassen en gestreken, de afwas wordt gedaan, je keuken is altijd schoon maar nu moet je dat toch echt zelf doen. Maar niet alleen die standaard dingen. Tijdens het verhuizen heb ik ontzettend veel steun gehad aan mijn moeder. We zijn wel tien keer naar de Ikea geweest voor de kleinste spulletjes. Zo ontzettend lief! Even een lief berichtje in de ochtend maakt je dag dan helemaal weer goed.

Je moet zelf je spinnen vangen

Ik ben geen held, laat ik dat alvast vertellen. Vroeger maakte ik een sprongetje en liet ik mijn broertje al die enge beesten vangen of sloeg ik ze dood met zijn teenslipper. Nu maak ik nog steeds een sprongetje, maar pak ik heel stoer een papiertje en vang ik al die enge beestjes zelf. Stiekem ben ik dan best wel een beetje trots op mezelf. Alleen een beetje vervelend dat mijn muur wit is. Dat gaat niet helemaal goed samen, haha.

Weet altijd waar je meterkast zit

Daar stond ik dan in het pikkedonker. De stroom was wel drie keer uitgevallen vanwege kortsluiting in mijn stopcontact. Dit gebeurde op dag twee of drie. Kon ik met mijn telefoon naar de meterkast op zoek naar die schakelaar. Mijn tip: weet altijd waar hij zit, je weet nooit wanneer je hem nodig hebt.

Van uitstel komt afstel

Een les waar ik regelmatig moeite mee heb. Die afwas komt vanavond wel, nee ik doe hem morgen ochtend wel. De was opvouwen? Doe ik als ik thuis kom. Nou mooi niet, want dan is er wel weer iets anders wat ik moet doen. School en sporten gaat gewoon door en als je geen sportkleding meer in je kast hebt liggen weet je dat je te laat bent met wassen. Van uitstel komt afstel. Doe die kleine dingen gewoon meteen. Dan ben je er meteen vanaf en ga je er niet zo tegenop zien. Ik blijf het gewoon proberen!

Rust nemen en naar huis gaan is niet erg

Het is helemaal niet erg om een paar dagen naar huis te gaan. Even het vertrouwelijke opzoeken. Eerst voelde dit best wel vreemd. Ik woon nu op mezelf dus ik moet het ook gewoon in een keer kunnen. Nee. Ik ben een echt gezelligheidsmens dus ik heb dat af en toe gewoon nodig. Lekker naar huis met een filmpje op de bank. Of gewoon met mijn bikini in de tuin. Hier is helemaal niets mis mee. Als het kan, waarom niet?

Het voelt best een beetje gek dat ik hier al twee maanden zit. De twee maanden waren echt een rollercoaster aan emoties en gebeurtenissen. Ik ben gelukkig nog steeds heel blij met mijn keuze en ik leer steeds beter wat ik fijn vind en waar ik behoefte aan heb. Soms ga ik lekker een paar dagen naar mijn ouders toe en dan kom ik ook weer opgeladen en vol nieuwe energie thuis. Ik leer ontzettend veel over mezelf en dat is eigenlijk alleen maar heel mooi. Op naar de drie maanden!

Liefs,
Eline

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Donna
  7 juni 2017 at 11:04

  Oh god. De spinnen. Daar maak ik me nu al een beetje druk over. Misschien wordt het tijd dat ik mijn angst ga overwinnen…

  • Reply
   admin
   7 juni 2017 at 20:51

   Als het echt niet meer anders kan moet je wel. Maar ik maak nog steeds een sprongetje als ik er eentje zie.

 • Reply
  Sandra
  7 juni 2017 at 12:36

  Super dat je steeds meer je draai begint te vinden! Lijkt me in het begin best lastig om helemaal alleen te wonen en alles zelf te doen. Is erg wennen! Haha en die spinnen zelf vangen, brrrrr. Ik roep hier thuis altijd mijn vader. :’) Als ik samenwoon is mijn vriend de pineut. :p

 • Reply
  Anna Maria
  7 juni 2017 at 14:08

  De meterkast daar weet mijn zus alles van, die zat een week in ons huis en wij waren op vakantie ;) Dus altijd waar je ook bent is het handig om te weten. Hier leer ik na 4 jaar nog steeds dingen van het samenwonen / op jezelf wonen.

 • Reply
  Merel
  7 juni 2017 at 15:59

  wat goed van je dat je op jezelf bent gaan wonen! ik vind het vooral heerlijk aan op mezelf wonen dat je alles de boel de boel kan laten. Dat je de volgend ochtend wel weer ziet wat waar ligt en is. En ook het zelf beslissen van wat je ’s avonds eet vind ik erg fijn.

 • Reply
  Saskia
  8 juni 2017 at 09:41

  Oh dit is zo herkenbaar. Wij zijn morgen ook twee maanden geleden op ons zelf gaan wonen, dus de struggles van de was herken ik maar al te goed! Ik kan me heel goed voorstellen dat je af en toe eens even terug gaat naar je ouders, ik ben zelfs gaan samenwonen en ben dus doorgaans niet alleen, maar ik vind het ook heerlijk om even terug te zijn bij mijn ouders. Soms heb je dat gewoon even niet nodig. Chapeau dat je alles in je eentje doet, enorm knap!

Leave a Reply

Menu Title