Kleine overwinningen

Kleine overwinningen zijn stiekem vaak toch grote overwinningen. Nu heb ik mezelf de laatste tijd best wel uitgedaagd en ben ik eigenlijk best trots op mezelf en op de dingen die ik allemaal heb gedaan. Het leek me leuk om hier in een blogpost op terug te blikken want het is belangrijk om bij de kleine dingen stil te staan. 

// Vorig jaar had ik sportdoelen opgesteld voor mezelf. Deze had ik niet allemaal gehaald maar dat gaf niets. Nu heb ik de laatste tijd niet echt doelen voor mezelf gesteld maar heb ik gewoon gedaan waar ik zin in had. Wel wat meer krachttraining en wat minder cardio. Toen ik laatst weer ging zwemmen besloot ik mijn sporthorloge om te houden om alles te tracken. In het water kan ik namelijk de klok niet zien want dan heb ik geen bril op. Toen zwom ik veel sneller dan vorig jaar en behaalde ik mijn zwemdoel alsnog. Ik kan veel langer en vaker borstcrawl zonder het gevoel te hebben dat ik stik! Dat was voor mij echt een kleine overwinning en ik blijf gewoon lekker gaan want ik heb mijn abonnement in het zwembad verlengt.

// Sinds ik op mezelf woon moet ik alle spinnen in mijn eentje vangen. Vroeger was ik er heel erg hard voor weggerend, maar nu zal ik het toch echt moeten doen. Ik ben steeds minder fobisch voor die kleine beesten en toen ik ging oppassen waren die kindjes helemaal hysterisch toen ze een spin zagen. Ik pakte gewoon heel koel een papiertje en doodde de spin. Dat was wel heel even een klein overwinningsmomentje. Je moet nog steeds geen spin op mijn arm zetten maar ik ga de goede weg op.

// Ik heb een haat/liefde verhouding met mijn mountainbike. Ik vind het wel leuk om te doen maar na een uur krijg ik zadelpijn en ik zal maar niet beginnen over de klikpedalen. Vorig jaar ben ik behoorlijk hard van die fiets gevallen omdat mijn voeten nog vast zaten. Daarom was ik een beetje angstig toen ik weer op de fiets stapte en met mijn vader een ronde ging fietsen. Echter ben ik nu sterker en iets meer zelfverzekerd dus was het eigenlijk wel heel leuk. Het ging maar één keer mis en toen kon ik nog een grote boomtak vastpakken om mezelf te stoppen. Ik merkte weer tot hoe veel mijn lichaam in staat is en daar ben ik super trots op!

// In mijn eentje naar de sauna vond ik best wel spannend. Ik moest best een stuk rijden alleen en dan mezelf ook nog zien te vermaken. Vooral tegen het eten zag ik op. In de sauna zelf lig je toch doodstil met zijn allen. Uiteindelijk ben ik aan een tafeltje gaan zitten en at ik vooral waar ik zin in had. Het was eigenlijk ook wel heel fijn. Je kunt doen en laten wat je wilt. Je kan overal zolang in als je wilt en je hoeft niet steeds te overleggen. Ik realiseerde me dat er veel meer mensen alleen waren. Wat was ik blij dat ik mijn boek had meegenomen. Ik ging lekker liggen in een ligstoel en genoot van de zon en mijn boek. Het was echt een hele fijne ervaring.

// Ik hoef mijn puffers voor mijn astma bijna niet meer te gebruiken. De laatste tijd ben ik weer lekker op weg met het sporten. Nu ik mijn telefoon steeds vaker weg leg in de avond, slaap ik ook regelmatig al om tien uur. Hierdoor heb ik meer energie maar voel ik me ook veel beter. Ik hoef mijn medicijnen veel minder te gebruiken want ik ben veel minder benauwd. Dit is zo fijn! Het enige wat ik hiervoor hoef te doen is lekker actief te zijn en goed te luisteren naar mijn lichaam. Het is makkelijker gezegd dan gedaan maar het voelt echt super fijn!

Deze kleine dingen samen vormen voor mij toch wel een aantal grote overwinningen. Zo ben ik uit mijn comfort zone gestapt en voel ik me nu super fit! Ik ben zo trots op mijn lichaam en wat het allemaal kan doen. Soms is het fijn om deze dingen op te schrijven, zodat je ze net nog meer voelt. Ik zit nu te glunderen achter mijn laptop!

Liefs,
Eline

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Donna
  9 augustus 2017 at 08:38

  Ik wil ook heel graag vaker dingen alleen doen. Grappig, ik hou van alleen zijn, maar alleen dingen doen durf ik nog niet zo goed. Knap dat je dat wel geprobeerd hebt!

 • Reply
  Demi
  10 augustus 2017 at 09:35

  Wat fijn dat je al deze dingen hebt overwonnen! Heel herkenbaar met die spinnen ook, maar ik ben er nog doodsbang voor :p

 • Reply
  Anouk
  11 augustus 2017 at 15:22

  Wat fijn dat je zoveel dingen hebt overwonnen, dingen alleen ondernemen vind ik zelf heel eng om te doen. Maar dat is iets wat ik ook nog graag zou willen overwinnen!

 • Reply
  Saskia
  11 augustus 2017 at 19:58

  Super knap dat je toch al zo veel kleine overwinningen hebt behaald. Vooral dat je nu een stuk minder medicatie nodig hebt is echt een hele verandering, daar heeft je lichaam echt zo veel baat bij. Ik moest wel even lachen bij het stukje over de spinnen, zo herkenbaar!

Leave a Reply

Menu Title