Je eigen weg zoeken

Er wordt continu aan me getrokken, heen en weer. Iedereen wil iets van je en het is nooit genoeg. Je kunt dit beter doen en dan weer dat, maar wat wil ik nu eigenlijk. Moet ik me continu laten beïnvloeden door de mensen om me heen? Waarom kan ik niet mijn eigen weg zoeken? Is het nu echt zo moeilijk? Ja, en daar schrijf ik vandaag een stukje over. 

Sommige mensen zeggen of doen dingen. Daar heb je geen invloed op, maar waarom doet het dan zo zeer? Zeker de mensen die je het meest liefhebt. Je hoopt vertrouwen te vinden, maar in plaats daarvan vind je leugens en verdriet. Het zuigt je helemaal leeg en je weet niet waar je je energie vandaan moet halen. Mijn maandagochtend was nog nooit zo zwaar geweest. Ik kreeg een knuffel, maar dat nam de pijn niet weg.

Eigenlijk wil ik mijn eigen weg zoeken. Weg van al die stress en al dat verdriet. Het wordt vanzelf wel makkelijker, maar dat zeggen ze nu al vijf jaar. Het wordt nooit makkelijker, je vindt alleen een betere manier om er mee om te gaan. Blijf ik erin hangen of zoek ik mijn eigen weg? Heel lang kon ik dat niet, maar nu breekt er heel langzaam een nieuwe tijd aan. Wil ik me daar steeds door laten beïnvloeden? Nee, maar hoe ga ik dat nu weer aanpakken?

Ik probeer de fijne dingen van de dag te bekijken. Een lief berichtje of een grap van een leerling. Eigenlijk draag je een masker, heel langzaam kan hij af. De nare dingen raken je net iets zachter en de opluchting keert terug. Helemaal afsluiten kan natuurlijk niet, maar ik kan wel voor mezelf opkomen en mijn eigen keuzes maken. Als het me zo veel kost, wat is het dan waard? Natuurlijk gaat dit niet zomaar, maar niemand heeft ooit gezegd dat het leven makkelijk is.

Het gaat erom dat je je eigen weg zoekt en de dingen probeert te doen die jij wilt. Mensen zullen altijd dingen zeggen die kwetsen en je pijn doen. Dit is misschien niet bewust, maar het gebeurt toch. Huil en schreeuw, maar als alles eruit is, probeer dan het beetje geluk te vinden. Hoe zou je je willen voelen? Maak een wandeling of luister muziek, even weg van alles. Op naar het geluk.

Liefs,
Eline

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Ismay
  18 november 2015 at 16:48

  Super mooi geschreven! Je moet doen waar je hart ligt, ongeacht wat anderen daar van vinden. Maar ik begrijp heel goed dat het moeilijk is als het gaat om mensen die dichtbij je staan. Je wilt natuurlijk dat ze het leuk vinden wat je doet. Maar toch zeg ik: volg je hart <33 Dan komt het allemaal goed.

 • Reply
  Marleen
  20 november 2015 at 12:47

  Het aller belangrijkste is dat je doet wat je zelf wilt. Iedereen kan wel heel veel tegen je zeggen, maar uiteindelijk maak JIJ de beslissing en is het jouw leven! Geniet daarvan en doe lekker wat jij wilt. Dan kan je er het meeste plezier aan hebben :)

 • Reply
  Romy
  20 november 2015 at 18:49

  Dit is zo herkenbaar en zo goed geschreven, ik weet helemaal hoe je je voelt! Het continue goed willen doen voor een ander en iedereen tevreden houden. Maar zoals hierboven ook al is gezegd: het is jouw leven en jij moet het leven. Soms is het inderdaad enorm fijn om even een wandeling te maken en alle gedachten op een rij te zetten, of lekker op een bankje zitten, mensen kijken en na te denken over de dingen die je wilt veranderen en de keuzes die je moet maken.

Leave a Reply

Menu Title