Ik volgde een athlete fit workout

Eindhoven Gym athlete fit

Er is een nieuwe gym in town en hoe tof is het dat ik daar een workout mocht komen doen. Crossfit stond al heel erg lang op mijn lijstje en laten ze dat nu net aanbieden in de vorm van een athlete fit workout. Ik was heel benieuwd, jullie ook?

Wat is athlete fit?

Nu is je eerste vraag misschien, Eline waar heb je het over? Athlete fit is een combinatie van allerlei verschillende oefeningen en sporten. Zo kan het zijn dat je de ene keer wat meer aan atletiek doet en de andere keer een combinatie hebt van gewichtheffen en gymnastiek. Je werkt dus aan je hele lichaam en zowel aan conditie als aan kracht. De trainingen bestaan uit verschillende bewegingen op een hoge intensiteit. Jij bent wel degene die het tempo bepaalt. Iedereen kan dus meedoen of je nu een beginner bent of al een ervaren sporter. 

Mijn ervaring

Om half acht ’s ochtends stond ik klaar om van start te gaan. We begonnen met een warming up om alles goed los te maken. Daarna gingen we door met wat combinatie oefeningen en sprintjes om de hartslag omhoog te krijgen. Een squat maken klinkt makkelijk, maar als je hem moet doen op twee balance trainers waardoor je meteen je evenwicht kwijt bent en dan ook nog eens met een aanloopje is het lachen gegarandeerd. 

Na onze warming up moesten we op een assault bike, waar je jezelf echt vooruit moet trappen en duwen. Dat is nog eens wat anders dan een gewoon fietsritje naar de supermarkt. Het zweet stond al op mijn voorhoofd en ik was nog niet eens halverwege! 

Gelukkig volgde hierna een stukje techniek over de clean en press. Deze kende ik van body pump! Alleen mochten we nu geen barbell gebruiken, maar een grote bal van 6 kilo. Dat is toch wel heel anders kan ik je vertellen. Dit vond ik wel super leerzaam, want zo werk je stapje voor stapje naar een betere techniek en dus meer power! 

Afzien

Ik wist dat de laatste oefening het zwaarst zou zijn. Ik was al wel moe, maar ik had nog niet echt afgezien. Helaas bleek ik inderdaad gelijk te hebben. We moesten een van de meest hatelijke oefeningen doen, namelijk burpees. In combinatie met drie andere oefeningen in een piramide die steeds verder opliep. Eerst twee burpees en vier  pull ups. Dan vier burpees en acht pull ups, daarna zes en twaalf enz. enz. Je kunt je misschien wel voorstellen dat toen ik bij de tien burpees was, ik helemaal gesloopt was. We moesten dit twintig minuten volhouden en dan kijken wie er het verst zou komen met de piramide. Over een tijdje doen we deze workout opnieuw en zo weet je of je vooruit bent gegaan. 

De laatste tien minuten waren zo zwaar. Je begint natuurlijk vol gas, want dan voel je je nog goed. Maar als je eenmaal twintig burpees hebt gedaan en je alle spieren in je lijf voelt, dan wordt het toch wel een stukje moeilijker. Wel was ik mega trots toen ik mijn score kon opschrijven. Dat geeft zo’n lekker gevoel! 

Bij Eindhoven Gym krijg je na je workout ’s ochtends een lekker ontbijtje, dus kon ik even rustig bijkomen. Ik had wel echt een dosis energie! Op Foodies Eindhoven kun je een kijkje nemen in de sportschool. Hij is echt super mooi. Ik ben in ieder geval razend enthousiast, dus ik wil sowieso nog een keer!

Liefs,
Eline

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Reggy
    8 september 2018 at 23:52

    Knap!!!
    Liefs

Leave a Reply

Menu Title