Ik ga afstuderen

Zo, daar zijn we dan. De eerste dag van het nieuwe schooljaar. Als straks om half negen de bel gaat, stromen er 26 kinderen mijn klas binnen. Een nieuwe plek, een nieuwe juf en een nieuw schooljaar. Klaar om van start te gaan! Dit jaar mag ik mezelf de trotse juf van groep 8 noemen, want ik ga afstuderen!

Mijn stageplek had ik vorig jaar al gezocht en na spannende sollicitatiegesprekken kreeg ik te horen dat ik de plek had gekregen in groep 8. Heel erg fijn maar ook heel erg spannend. Het laatste jaar is super belangrijk en de stof is behoorlijk pittig. De school is best prestatiegericht en zal de lat niet laag leggen. Maar goed ook, want zo creëer je sterk onderwijs. Toch is het wel even aanpoten om er na een half jaar speciaal onderwijs weer in te komen. Zo ga ik van 12 kinderen naar 26 kinderen. Dat zijn een hele hoop tafeltjes en stoelen.

Onze klassennaam is De bende van acht.  Vorige week hebben we tralies voor de ramen beplakt, zodat het een beetje op een gevangenis lijkt. Nu is de klas dat natuurlijk niet, al zou het dan wel een hele leuke gevangenis zijn. De komende tijd zal ik op maandag en dinsdag de klas geleidelijk overnemen. Lekker aan de slag en het vooral gewoon gaan doen. Ik kan het in mijn hoofd al helemaal hebben uitgedacht, maar uiteindelijk moet ik gewoon lekker voor de klas gaan staan en het allemaal over me heen laten komen. Ik heb afgesproken dat ik rustig opstart en daarna gaan we de uren opbouwen.

Het eerste half jaar zal ik bezig zijn met een grote groepsopdracht en visievorming. Daarna is het tijd voor mijn afstudeeronderzoek. Het zal vooral gaan over de zelfstandigheid van de kinderen. Ik kom in een werkgroep over de leerlingenraad. Gelukkig staat er nog een andere afstudeerstagiaire op school, dus ben ik niet helemaal alleen. Ook krijgen wij de taak om de andere stagiaires te begeleiden en ondersteunen. Allemaal helemaal nieuw maar dat zal allemaal wel goed komen. Ik probeer het maar gewoon allemaal op me af te laten komen en dan zal ik er vast wel wat moois van gaan maken. Het is tenslotte het laatste jaar van groep 8. Tot aan de Cito is het even bikkelen en dan gaan we ons focussen op de musical en kamp!

De eerste vergaderingen heb ik al gehad, de vakantieverhalen zijn gedeeld. Helemaal klaar om van start te gaan!

Liefs,
Eline

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  evelien
  28 augustus 2017 at 09:35

  Wat een ontzettend leuke naam voor je klas! Heel veel succes het komende jaar en onwijs spannend van het afstuderen. Maar gaat vast helemaal goed komen <3
  Liefs,
  Evelien

 • Reply
  Irma
  28 augustus 2017 at 10:39

  Wat ontzettend leuk, die naam! Veel succes het komende jaar, maak er een mooi jaar van samen!

 • Reply
  Ine
  28 augustus 2017 at 12:01

  Oh zo spannend! Veel succes het komende jaar! Maar als ik dit zo lees komt het zeker goed, zeker met de fantastische naam van de klas ;)

 • Reply
  Saskia
  28 augustus 2017 at 16:58

  Groep 8 lijkt me wel pittig joh! Nu ben ik helemaal niet thuis in het onderwijs, maar dat lijkt me wel een van de lastigste groepen om maar even een afstudeerstage te doen. Succes, het gaat je vast lukken!

 • Reply
  Roos
  29 augustus 2017 at 06:44

  Wat leuk! En wat tof dat je groep 8 hebt :). Dan hebben ze wel vertrouwen in je, want scholen doen dat niet vaak. Spannend, maar komt hoed! Kijk uit naar je updates over dit, vooral voor de herkenbaarheid! Ik loop m’n LIO in groep 7 dit jaar!

  • Reply
   admin
   29 augustus 2017 at 06:51

   Oeh jij ook heel veel succes! Groep 7 is een heel belangrijk jaar

Leave a Reply

Menu Title