Hoi ik ben Eline en ik ben een structuurjunkie

Ik houd van structuur. Ik vind het heerlijk om te weten wat ik iedere week op de planning heb staan. Als ik met iemand afspreek wil ik negen van de tien keer al een een tijd, locatie en datum hebben. Hoe moet ik anders met je afspreken? Kortom ik ben een structuurjunkie en misschien ook wel een beetje een chaoot. 

Als je kijkt naar mijn agenda staat hij ramvol gepland met allerlei afspraken. Om 9.00 werken aan onderzoek, om 13.00 werken, om 18.00 eten en dan om 20.15 yoga. Heel veel dingen zijn ‘moet’ dingen, maar ook hardlopen en relax avonden  staan in mijn agenda. Sommige avonden staan gewoon geblokt als me-time. Dan ga ik in bad en lees ik een boekje. Oftewel alles moet op mijn manier en het liefst doe ik alles tegelijk. 

Mijn passies zijn de dingen waar ik het meeste energie van krijg, maar wat me ook de meeste chaos bezorgt. ‘Wanneer ga ik dan aan die blog werken? Heb ik al een deadline? Nee dan lig ik in het zwembad. Oh ja, ik kan dan ook wel een dagje voor je invallen.’ Voor je het weet schrap ik mijn me-time avondjes om toch nog even door te werken. Ruimte voor spontaniteit? Ik heb nog wel een gaatje voor je over twee weken… Het kan echt een enorme chaos zijn in mijn hoofd. 

Maar is het nou echt zo slecht om dingen te willen plannen? Met al die verschillende balletjes die ik hoog houd is het gewoon heel fijn om een overzicht voor mezelf te hebben. Ik kan dan ook echt niet werken met een mobiele agenda. Alles wat in plan leg ik meteen vast in mijn Hema agenda. Ik hoef hem alleen maar open te slaan en ik heb een duidelijk overzicht.  Wat ga ik deze week doen en wat zijn mijn doelen? Dit geeft me een hele duidelijke focus van waar ik heen wil en hoe ik het ga aanpakken. Als ik na een ochtend werken mijn to-do lijstje heb afgewerkt voelt dat super goed. Na een week heb ik dan enorm veel werk verzet. Alles plannen geeft me een bepaalde houvast en een ijzeren discipline. 

Toch zou ik het wel een beetje willen veranderen. Ik begin een nieuwe zoektocht naar wat meer rust en wat meer spontaniteit. Niet alles hoeft altijd strak gepland te staan en ontspannen moet ook zonder het in te plannen. Loslaten en prioriteiten stellen. Het is namelijk ook wel eens heel erg fijn om eventjes niets te hoeven. 

Liefs,
Eline

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Reggy
  5 september 2018 at 12:17

  Precies Eline!!!🎏😙

 • Reply
  Judith
  6 september 2018 at 13:18

  ahhh ik ben ook echt een structuurjunkie. haat/liefdeverhouding mee haha

 • Reply
  Mei Qi
  6 september 2018 at 19:48

  Mooi geschreven! En inderdaad, spontane posts zijn juist hartstikke leuk! En ik houd inderdaad ook liever van papieren lijstjes/agenda’s ipv digitaal!

Leave a Reply

Menu Title