Hoe zit het met mijn bezigheidslijstje?

Al weer twee maanden geleden schreef ik over mijn bezigheidslijstje, een lijst met dingen die ik wilde doen nu ik tijdelijk gestopt ben met mijn studie. Inmiddels zijn we al weer een tijdje verder en zijn er al nieuwe plannen voor stage gemaakt. Maar hoe zit het met mijn bezigheidslijstje, heb ik de dingen gedaan die ik graag wilde doen?

Reizen

Mijn mini single vakantie naar Wageningen was een groot succes. Het was zo fijn om even alleen op pad te gaan en alleen maar aandacht voor mezelf te hebben. Echt ik zou het iedereen aanraden. Mijn hotel bed lag zo ontzettend lekker en de omgeving was ook echt prachtig. Ik heb genoten van de zonsondergang en van de frisse geur in het bos. De Wageningse Berg is een prachtige omgeving waar ik heel graag nog een keertje terugkom om nog meer mooie wandelingen te maken.

Tijdens mijn kleine vakantie ontdekte ik hoe ontzettend leuk Arnhem is! Klein maar om ieder hoekje weer een ander mooi straatje met de leukste winkeltjes en hotspots. Vooral Hemels was een groot succes, oh wat heb ik daar lekker ontbeten. Ook ben ik naar Tilburg, Antwerpen, Nijmegen en Rotterdam geweest. Allemaal lekker eventjes een dagje weg!

Lezen

Ik heb gelukkig wel wat boeken voor mijn plezier gelezen. Inmiddels ben ik bezig met de Fallen serie, maar ik heb ook een aantal Nicholas Sparks boeken gelezen en Harry Potter. Qua psychologische boeken vond ik The Power of Habit heel erg goed, al heeft het me wel een tijdje gekost. Nu lees ik Nooit meer te druk, en dat vind ik wel een aanrader. Ik ben nog niet super ver maar ik kan er al wel wat praktische tips uit halen.

Sociaal

Ik was best wel bang om in een soort gat te gaan vallen nu ik geen school en stage meer had. Dit is me gelukkig heel erg meegevallen. Ik heb veel met vrienden afgesproken en ging af en toe naar huis. Ook heb ik nu met mijn nieuwe baan wat extra contact in de weekenden. Soms voel ik me wel eens eenzaam maar ik weet dat ik niet alleen ben. Dan bel ik een vriendin of mijn ouders, dat helpt altijd wel. Ik moet mezelf vooral bezig houden zodat ik niet te veel tijd heb om te piekeren.

Sport

Dansen heb ik eigenlijk niet meer gedaan maar ik heb me wel opgegeven voor een zwemcursus. Een beetje jammer dat ik vanwege ziekte twee keer niet heb kunnen gaan, maar mijn eigen rust gaat voor. Ik vind het wel heel erg fijn om het zwemmen weer op te hebben gepakt. Het voelt super lekker om door het water vliegen. Die hardloopafstand lukt me af en toe. Laatst liep ik 7 kilometer maar dat vind ik genoeg voor nu. In combinatie met body pump voelt het super lekker om bezig te zijn en merk ik een beetje vooruitgang. Het is vooral mijn uitlaatklep en het voelt heel erg goed.

Overig

Ik heb nog een lekkere bruisbal van Lush liggen, die ik voor de helft al gebruikt heb. De spullen van Lush zijn gewoon zo lekker! Ik heb lekkere dingen gekookt, zoals courgette broccoli soep en tortizza’s. Inmiddels spookt een idee van een nieuw soort blog of instagram account door mijn hoofd dat ik dol graag verder wil uitwerken. Toch blijft Notesofhappiness echt mijn dagboekje en ik ben er echt heel trots op!

Hoe gaat het nu met me?

Inmiddels heb ik wat meer rust genomen, heb ik heel veel geslapen en ben ik weer een beetje opgeknapt van mijn griep. Lichamelijk gaat het een stuk beter. Mentaal gaat het nog niet altijd zoals ik zou willen. Ik val soms terug in oude patronen, maar ik kan niet alles in een keer veranderen. Dit gaat stapje voor stapje. Heel langzaam klim ik uit dat dipje en heb ik weer meer energie om aan de slag te gaan. Ik probeer er weer positief in te gaan en mijn zelfvertrouwen komt weer terug. Ik ben heel blij dat ik deze stap heb genomen en dat ik om hulp heb gevraagd. Alleen had ik het zeker niet gekund.

Op de Fontys zijn de gesprekken over mijn stage gestart en wordt er hopelijk voor de kerst een nieuwe plek gevonden. Dit zou betekenen dat ik na de kerstvakantie mijn stage langzaam weer kan oppakken. In februari begint een nieuwe klas met afstuderen, waarbij ik me dan zal gaan aansluiten. Ik mag dan gaan beginnen aan mijn onderzoek en zal ik toewerken naar mijn blokstage van 5 weken aaneengesloten stage. Het voelt fijn dat ik niet vergeten ben en dat ik iets heb om naar uit te kijken. De kindjes heb ik wel een beetje gemist en ik heb zin om weer aan de slag te gaan.

Liefs,
Eline

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Menu Title