Het prachtige Oostenrijk

Nu ik dit online komt is mijn vakantie helaas weer afgelopen, maar ik kan wel terug kijken op een hele mooie vakantie in Oostenrijk. We hadden ontzettend mooi weer en het was echt prachtig. Ik kon er echt ontspannen en de natuur was er zo mooi! Vandaag een terugblik op deze heerlijke vakantie.

DSCN3644Do I need to say more? Het uitzicht was echt prachtig, elke wandeling meer. Het verschilde heel erg per gebied en per hoogte, maar het was altijd heel mooi om te zien. We zaten zelf niet zo heel hoog, maar we hadden wel uitzicht op de hoge bergen en dat was ook al heel gaaf om te zien. Met een skilift kom je gelukkig ook al een heel eind!

DSCN3647Er staan een heleboel kruizen in de bergen, helaas, maar wel heel mooi om heen te lopen. Je kunt er soms een kaarsje branden of een stempel halen. Dit jaar besloten we om vooral te genieten van het uitzicht en er geen race van te maken. Zoals je hier ziet is de lucht weer blauw en was het weer een beetje te warm om te wandelen, maar we mogen niet klagen.

DSCN3662Dit was echt een hele leuke wandeling. Er stonden overal bordjes over spiritualiteit. Als je even genoot van het uitzicht zou je weer nieuwe levenskracht krijgen. Het is maar net of je erin gelooft, maar ik vond het een leuke toevoeging van de wandeling. Uiteindelijk hebben we deze dag ongeveer 5-6 uur gelopen. Toen we uiteindelijk boven waren, was het het helemaal waard! Een broodje boven op de berg smaakt echt zo veel beter dan thuis.

DSCN3682We zijn ook nog naar een kloof geweest. Het was er echt prachtig en de foto’s die ik er gemaakt heb zijn ook echt heel mooi. Helaas was het er echt mega druk. Ik snap niet dat sommige mensen op slippers gaan wandelen, maar oké. Mooi om een keer gezien te hebben en de wandeling eindigde bij een waterval. Die was niet zo heel bijzonder, maar de kloof waar vroeger al dat water door heeft gestroomd was wel heel tof om te zien.

DSCN3698Toen we bij dit meer aankwamen was het wel echt een cadeautje. Ik en mijn broertje hadden er eigenlijk niet zo veel zin meer in, maar we gingen toch. Uiteindelijk werden we beloond met dit prachtige plaatje. De foto is lang niet zo mooi als het echte meer, maar het is een hele mooie herinnering.

DSCN3731Deze foto maakte ik tijdens onze 10 uur durende wandeling! Jep, het was een beetje langer dan gepland en de liften gingen niet meer, maar de pizza smaakte heerlijk toen we weer terug waren en een van de fijnste douches ever! Het uitzicht was deze wandeling wel heel mooi, maar de puinhellingen waren wel lastig voor mijn kleine beetjes. Mijn broertje springt en rent er gewoon overheen en zo de berg op (not kidding).

DSCN3745Ik vond deze foto zo leuk! Het was echt een bijzondere plek en de wandeling was eigenlijk weer te lang, maar het uitzicht was hier heel mooi en ik kon echt ontspannen tijdens het wandelen. Dat lukte bij sommige wandelingen nog niet zo goed. Het is gewoon lastig als je altijd de langzaamste bent en je daar steeds aan herinnert wordt, maar het is iets wat bij mij hoort dus moet ik het leren te accepteren.

DSCN3637Ik wilde nog even deze foto delen van mij en mijn broertje (die pasta had ik gekookt!!) Hij heeft me er wel door heen gesleept ook al rende hij af en toe vooruit. Samen mopperen, maar ook samen lachen. Het was echt een heerlijke vakantie!

Soms is het lastig om te ontspannen op vakantie, maar dit jaar ging het al een stuk beter. Ik moet leren accepteren dat het niet erg is dat ik andere mensen soms ophoud. Ik kan nou eenmaal niet meer. Ik ben wel heel trots op mezelf dat ik met mijn chronische bronchitis toch maar even in de bergen ga wandelen, voor 10 uur!! Het was een heerlijke vakantie en ik kijk er met veel plezier op terug.

Liefs,
Eline

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  robin
  31 augustus 2015 at 07:01

  wauw wat een prachtige foto’s! ik ben er een keer in de winter geweest dus dat is een heel ander gezicht. in de zomer gaan lijkt mij ook geweldig <3

 • Reply
  Yv
  31 augustus 2015 at 08:24

  Ik ben echt trots op je dat je zoveel gewandeld hebt en volgehouden! En suuuuuper mooie foto’s ik rkijg meteen weer zin om op vakantie te gaan (:

 • Reply
  Florentine
  1 september 2015 at 12:20

  Wat is het daar mooi!
  En de foto’s vind ik ook prachtig!

 • Reply
  Monique | WritingMonique
  1 september 2015 at 16:51

  Wat een prachtige foto’s, Oostenrijk lijkt me prachtig!

 • Reply
  Nathalie
  2 september 2015 at 14:23

  Mooie foto’s! Vooral de eerste foto vind ik echt prachtig..!

Leave a Reply

Menu Title