Hello 2017

Hallo 2017! Wauw wat is de tijd weer snel gegaan. Dat zeg ik geloof ik ieder jaar, maar ieder jaar lijkt het weer sneller te gaan. 2016 was een goed jaar, maar stiekem ben ik heel erg benieuwd naar 2017 en wat het nieuwe jaar me gaat brengen. Ieder jaar wordt me weer gevraagd wat mijn goede voornemens zijn als we bij familie aankomen (een van de eerste vragen die ze stellen, na hoe is het op school.) Daar heb ik een poosje over na moeten denken en ik kwam erachter dat ik geen voornemens heb, maar concrete doelen. Dus deze doelen van 2017 ga ik met jullie delen, heb ik ze meteen mooi vastgelegd. 

Ik heb eigenlijk eerst gekeken naar wat ik ‘miste’ in 2016 of wat ik meer wil. Dat vond ik nog best wel lastig. Wat wil ik dit jaar gaan bereiken? Waar wil ik naar toe gaan werken, al doe ik er twee of drie jaar over. Dat is het mooie van doelen. Je hoeft ze niet meteen te bereiken, je moet er hard voor werken.

Doen wat ik wil

Ik heb heel lang gedaan wat andere mensen van me verwachtte. Ik maakte de havo af, startte met een hbo studie, haalde mijn rijbewijs, ging mee op vakantie met mijn ouders, startte een abonnement bij de sportschool, ging op stap en ga zo maar door. Maar wat wil ik nu echt? Het begint steeds meer te wringen, dat ik de dingen wil doen die ik echt wil doen. Ik wil zelf op vakantie, naar de plekken die ik zelf wil ontdekken. Ik wil zelf kiezen wat ik in de toekomst ga doen, al heb ik geen spijt dat ik de Pabo ben gaan doen (just to be clear). Maar ik word over een maand 20 jaartjes oud. Tijd voor mezelf en mijn eigen doelen. Ik begin er steeds meer achter te komen wat ik wil en het voelt ook steeds beter. Daar wil ik dit jaar graag aan gaan werken en erachter komen wat mijn doelen zijn in het leven, niet die van de maatschappij.

Niet bang zijn

Dit sluit een beetje op elkaar aan. Ik wil niet meer bang zijn, niet voor mezelf, maar voor meningen van anderen. Ik was doodsbang voor mijn eerste les bodypump, wat zullen ze wel niet van me denken! Ik bak er niets van. Die mensen letten dus echt niet op jou, het gaat erom wie het eerst bij de materialen is. Ik heb me zo veel laten remmen door de meningen van anderen. Ik wil doen wat ik wil en me niet laten leiden door angst. Zo ging ik laatst super gaaf naar Rotterdam voor een meeting over mijn blog. Spannend? Ja, maar ik deed het toch, en het gaf me zo veel energie en motivatie om aan de slag te gaan. Kom maar op met die comfort zone break-up. Waarschijnlijk zal het lachwekkende situaties opleveren, die ik graag met jullie zal delen. Al hoop ik dat er misschien ook wel een badass momentje bij kan zitten.

Genieten en stralen

In 2016 heb ik mega veel over mezelf geleerd. Ik moest het nu zonder psycholoog doen en ik liep tegen een kei harde muur aan. Ik heb vele dipjes gehad, maar nu ben ik klaar om daaruit te klimmen. Nu zullen er altijd wel dipjes blijven, want dat hoort bij het leven. Toen ik op 31 december over de finish kwam na 9 km straalde ik helemaal. Damn wat was ik trots op mezelf! Zo wil ik me vaker voelen. Ik ben best een bescheiden persoon, maar wat heb ik al veel bereikt. Daar mag ik best een beetje trotser op zijn. Ook mag ik best eens wat vaker gek doen en genieten van het moment. Er zijn zo veel mooie dingen om van te genieten, je moet je er alleen bewust van worden (dit was een van de reacties op het artikel van maandag en ik vond het mega inspirerend.).

Dus 2017, ik ben klaar voor je. Ik ga nieuwe kansen met beide handen aanpakken en kei hard genieten van het hele proces. Het zal gaan met vallen en opstaan, maar hopelijk sta ik weer sterker op.

Liefs,
Eline

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Menu Title