Happy moments #86

Happy monday! Afgelopen week stond alleen maar in het teken van verhuizen, sollicitaties en best wel wat stress. Maar er waren ook een hele hoop fijne momenten waar ik echt van heb kunnen genieten. Zo kwamen er lieve vriendinnen langs en genoot ik van de prachtige uitzichten vanuit mijn vensterbank. Kijk mee naar happy moments #86!

Notesofhappiness: happy moments #86

Ik probeer het sporten weer een beetje op te pakken, maar ik merk dat ik het best wel lastig vind. Zeker nu met verhuizen en alle nieuwe indrukken ben ik ’s avonds best wel moe. Waar doe je dan goed aan, toch gaan of rust nemen?

School heb ik de laatste tijd echt te veel uitgesteld dus ben ik bezig met een flinke inhaalslag. Het lukt me redelijk en het is super fijn dat we straks een langer weekend hebben en dat het daarna vakantie is. Dan kan ik hopelijk ook wat achterstanden wegwerken zodat ik meer rust voor mezelf creëer. 

Op maandag kreeg ik de sleutel van de andere studio, dus werd het tijd om te verhuizen! Stiekem verzamel je echt zo veel spullen. Je krijgt ook nog eens een hoop, dus ik heb maandag en dinsdag heel wat ritjes gemaakt.

Ook kocht ik mijn eerste eigen basilicum plantje. Hij staat er inmiddels een week en hij leeft nog steeds! Ik probeer hem zo veel mogelijk water te geven, want het kan best warm worden in mijn studio. Ik heb hem al een paar keer gebruikt in mijn pasta’s en het geeft toch net wat extra’s. Hopelijk houd ik hem in leven de komende tijd.

Dit is echt mijn favoriete ontbijtje van de laatste tijd. Zeker nu ik lekker in mijn vensterbank kan zitten, soms zelfs in het zonnetje. Ik heb het balkon op moeten geven, maar dit is net zo goed. Nu ik op mezelf woon probeer ik toch zo gezond mogelijk te eten. Het helpt niet als je ouders je allebei een zak paaseieren meegeven voor je ‘visite’.

Ik maakte deze super lekkere pasta met courgette, champignons en mozzarella. Als ik zelf kook probeer ik toch altijd vegetarisch te koken. Het lukt me al weer meer dan twee maanden en het bevalt me best wel goed. Soms krijg je nog wel vervelende opmerkingen, maar ik voel me heel goed bij de keuze die ik toen gemaakt heb. Juist dan als ik een keertje vlees of vis eet, smaakt het duizend keer beter. Zo blijf ik er van genieten en ik vind het helemaal niet saai!

Ikke super blij met mijn oven, totdat ik hem moest gaan gebruiken. De magnetron was me gelukt, maar al die knopjes voor de oven. Zelfs mama wist het niet, terwijl ik hem van haar heb gekregen. Na de eerste poging ging de tijd wel lopen maar werd hij niet warm. Na nog drie pogingen ging hij wel aan en werd hij warm. Ik moest een uur geduld hebben, maar toen had ik ook een hele lekkere melanzane op tafel staan.

Dat moest ook wel, want Eline kwam super gezellig bij me eten. Dat was eigenlijk het eerste moment dat mijn huisje echt als thuis voelde. Ik merk dat ik heel erg moet wennen aan het ‘alleen’ zijn. Natuurlijk bel ik heel veel met familie en vrienden maar ’s avonds is het soms toch moeilijk. Inmiddels is het internet aangesloten (wel het verkeerde, zucht) maar ik heb geen televisie. Die komt misschien wel nog, maar dan moet je je op een andere manier gaan vermaken.

We genoten van het prachtige uitzicht vanuit mijn raam. Inmiddels staat mijn eigen bed in mijn kamer en dat scheelt echt zo veel. Ik merk meteen dat ik een stuk beter slaap en dat ik me rustiger voel.

Er is een klein parkje bij mij om de hoek, dus daar zijn we nog even gezellig gaan wandelen. We hadden elkaar zo veel te vertellen en het is dan heel fijn om bij iemand je hart te kunnen luchten.

Dit is echt mijn lievelingsplekje in huis, mijn vensterbank. Mijn basilicumplant staat er en er hangt een dromenvanger die ik van een lieve vriendin heb gekregen. Ik wil er nog kleine kussentjes neerzetten, zodat ik geen zekere billen krijg. Maar ik at een super lekkere salade terwijl ik een beetje naar mensen keek. Zo vermaak je je ook!

Ik had afgelopen week heel veel sollicitaties, zowel voor een bijbaan als voor mijn afstudeerstage. Ik vind het heel lastig om de ‘juiste’ keuze te maken. Weer al die twijfels, maar ik heb nog even om erover na te denken. Mijn huisje voelt steeds meer als thuis en bijna alles is uitgepakt. Nu is het tijd voor kussens, vazen en planten. Dan voelt het voor mij toch nog iets fijner. Vanavond komt mijn broertje eten. Het wordt een pannenkoekenfeestje! Daar kijk ik heel erg naar uit. Deze week ga ik echt proberen weer te genieten en mezelf gelukkig te maken.

Liefs,
Eline

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Nienke
  10 april 2017 at 17:21

  Wat een super leuk artikel om te lezen! Ik zou ook zo super blij zijn met een vensterbankje, dan zou ik er uren in kunnen zitten. Altijd zo lekker in de zomer als de zon schijnt! Ik ben kneiter jaloers op je, ik zou ook zo graag een eigen huisje willen hebben maar ben nog maar 16. ;)

  • Reply
   admin
   10 april 2017 at 17:27

   Nog even geduld hebben! Uiteindelijk vinden we allemaal ons plekje en je eigen kamer een nieuwe look geven scheelt ook al heel veel!

 • Reply
  Roos
  12 april 2017 at 11:56

  Vervelend dat je zoveel twijfels hebt, maar zolang je op jezelf vertrouwt maar je vast en zeker de juiste keuze. Lastig ook met het sporten, ik snap dat je daar na een lange dag niet altijd meer zin in hebt. Toch ben ik er zelf wel een voorstander van om dan tóch te gaan, ik voel me dan altijd zo goed daarna.

 • Reply
  Anna Maria
  16 april 2017 at 21:28

  Wat een week met veel indrukken. Snap wel dat je moe bent in de avond. Ik krijg wel trek van jouw heerlijke food foto’s

Leave a Reply

Menu Title