Happy moments #78

Goedemorgen allemaal! Tijd voor een nieuwe happy moments #78. Het was een week met allemaal nieuwe dingen. Zo startte mijn minor en mijn stage, maar had ik ook mijn aller eerste bezichtiging. Ook probeerde ik iets nieuws in de keuken. Genoeg nieuwe indrukken dus in dit weekoverzicht.

Zondag

Op zondag kwamen er vrienden eten van mijn moeder en we gingen pizza eten! Samen met de jongste dochter (van 7 jaar) ging ik aan de slag in de keuken. Super leuk om te zien hoe een kind denkt en doet. Uiteindelijk waren ze heel goed gelukt en sloten we de week heerlijk af.

Maandag

Maandag startte mijn minor, maar voordat ik naar school moest dook ik nog even de sportschool in. De laatste tijd heb ik het springtouw aan mijn routine toegevoegd. Damn dat is soms zwaar, maar het houd je hartslag wel hoog en mijn conditie een beetje op pijl. Ik gebruik sinds kort een schema dat ik zelf gemaakt heb en het werkt super goed. Ik voel me nu iets minder een kip zonder kop!

Ik startte met mijn minor. We kregen een heleboel uitleg over wat we de komende tijd moeten gaan doen. Ik begreep het nog niet helemaal, maar dat komt vast wel. In ieder geval veel ervaringen op gaan doen in het speciaal onderwijs en naar verschillende experts en scholen gaan en mijn visie verbreden. Ik heb er heel veel zin in. Mijn minor duurt 20 weken, dus ik heb nog 19 weken te gaan! Ik ben heel benieuwd wat het me allemaal gaat opleveren.

’s Avonds maakte ik voor het eerst tempeh. Het was niet super goed gelukt, maar het was lekkerder dan tofu. Dat is al een hele vooruitgang. Ik eet sinds deze maand geen vlees meer en het liefst zo min mogelijk/geen vis. Het is soms wel lastig, want je wilt niet alleen maar nepvlees eten. Gelukkig heb ik al heel wat leuke receptjes gevonden, dus die ga ik binnenkort allemaal uitproberen.

Dinsdag

Dinsdag was ik nog eventjes vrij, dus bracht ik een bezoekje aan Breda. Een vriendin is sinds kort op kamers en daar moest ik natuurlijk even komen kijken. We deden gezellig boodschappen. Ik kocht een Tony Chocoloney reep, die veel te snel op was, maar wel heeeel lekker.

Woensdag

Ik had mijn eerste stagedag en dat een hele ervaring! Het zijn maar 12 leerlingen, waarvan er 3 ziek waren. Maar een kleuter zat onder de tafel, de ander gooide met potloden en weer een ander rolde over de grond. Dit klinkt nu wel heel overdreven, maar het ging echt zo. Mijn geduld gaat zeker getest worden, maar het was wel heel bijzonder om te zien.

Donderdag

Ik was zo blij om mijn bed te zien aan het eind van deze twee dagen! Het is echt heel erg vermoeiend, want je bent continu bezig met de leerlingen. Je kan eigenlijk geen moment stilzitten. Ik vraag me echt af hoe mijn mentor het in haar eentje heeft gedaan. Wel heb ik al een lesje gedaan, wat redelijk goed ging voor een eerste keer.

Ook had ik mijn eerste bezichtiging. Ik ben op zoek naar een mini appartement, studio of een rustig studentenhuis. Het liefst een plekje voor mezelf, omdat ik straks toch ga afstuderen en ik het niet zo zie zitten om met allemaal fanatieke studenten in een huis wil zitten. Ik heb de behoefte om te settelen. Helaas viel het tegen, maar blijf ik doorzoeken. Woensdag heb ik een nieuwe bezichtiging en ik ben super benieuwd hoe dat is!

Vrijdag

Vrijdag had ik ook nog een dagje vrij. Dat was wel nodig om even bij te komen. ’s Avonds volgde ik nog een lesje zumba en keek ik de Big Bang Theory. Het blijft zo leuk om te volgen, lekker luchtig op de vrijdagavond.

Zaterdag

Ik werd verrast met een hele lading sneeuw. Ik wilde eigenlijk gaan hardlopen, maar de straat was echt een ijsbaan. Dan maar voorzichtig met de fiets naar de sportschool. Ik slipte al in de straat en lag bijna op de grond, maar ik heb het in een stuk overleefd.

Het was legday! Mijn nieuwe schema werkt heel erg fijn. Zo heb ik een beetje het gevoel alsof ik weet wat ik doe. Bij ons heb je ook nog een stuk met echte krachttraining, maar daar waag ik me nog niet aan. Eerst maar met de gewone machines en gewichten opbouwen, daarna komen die benchpresses enz. wel. Het voelt wel heel lekker om vroeg in de ochtend in de gym te staan. Zo heb ik deze week weer 4x gesport en voel ik me super goed!

In het weekend probeer ik nog een beetje uit te rusten, want het was een druk weekje. Komende dinsdag ga ik met mijn oma naar Rotterdam om cadeautjes uit te zoeken voor mijn verjaardag. Woensdag ga ik studio’s bekijken en dan ben ik vrijdag eindelijk jarig! Dan word ik al weer 20 jaartjes oud, poeh. Hopelijk hebben jullie nog een fijne zondag!

Liefs,
Eline

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    anouk
    12 februari 2017 at 13:27

    ah lekker sportief! Het eten ziet er ook goed uit haha, (ik ben altijd veel te lui lol)

Leave a Reply

Menu Title