Goede start van de week

De wekker gaat op maandagochtend en het liefst wil je nog uren blijven liggen. Toch moeten we er allemaal weer uit, klaar voor een nieuwe week. Een goed begin is het halve werk toch? Ik geef je tips om je week lekker fris en fruitig te beginnen.

Niet snoozen
Blijf van die snooz knop af! Ik weet dat het lastig is, maar als je meteen je bed uit komt heb je zo veel tijd om andere dingen te doen. Dan moet je je weer haasten en begint je dag helemaal niet lekker. Stap meteen met je goede been uit bed!

20150926_130954

Lekker ontbijten 
De tijd die je bespaart hebt om meteen uit bed te komen, kun je nu gebruiken om een lekker ontbijtje voor jezelf te maken. Misschien heb je nog ovenbroodjes of lees je rustig een boek tijdens het ontbijt. Neem je rustmomentje en geniet van het eten. Vaak eten we zo snel dat we er niet meer van genieten. Proef wat je eet en zo word je veel bewuster van wat je allemaal in je mond stopt.

Badkamer ritueel
Neem een lekkere douche en doe eens wat extra make-up op. Zo voel ik me altijd een stuk verzorgder en vrolijker. Trek mooie kleding aan en je zult een stuk meer zelfvertrouwen hebben. Je voelt je goed en je kunt deze maandag weer aan. Misschien krijg je wel een leuk complimentje en dan kan je week of dag helemaal niet meer stuk.

yoga en mediteer apps

Meditatie of muziek
Ik vind het altijd fijn om nog eventjes kort te mediteren of een nummer van mijn favoriete muziek te luisteren. Zo ben ik toch een paar minuten even helemaal ontspannen en begin ik niet gestrest aan mijn dat. Ik neem een momentje voor mezelf en meestal voel ik me daarna een stuk positiever. Doe iets waar jij je prettig bij voelt, al is het maar voor drie minuten.

Met deze tips vind ik het altijd ietsje minder erg om weer naar school te moeten. Een nieuwe week is ook een nieuwe week vol kansen en leuke ervaringen. Probeer positief te denken en dan heb je altijd een goede start.

Liefs,
Eline

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Denise
  28 september 2015 at 08:30

  Oeh lekker

 • Reply
  Linda
  28 september 2015 at 10:03

  Leuke tips! Niet meer snoozen is mijn goede voornemen voor de komende tijd haha, het blijft lastig!

 • Reply
  Florentine
  1 oktober 2015 at 16:34

  Leuk artikel! En wat een heerlijk ontbijtje..! ;-)

  • Reply
   admin
   1 oktober 2015 at 18:36

   Ja echt super om de week mee te beginnen. Af en toe mag je jezelf verwennen!

 • Reply
  Manon
  15 oktober 2015 at 14:01

  Snoozen is echt een no no voor mij. Ik moet meteen mijn bed uitspringen en aan de gang gaan anders kan het wel eens héél lang duren voordat ik echt opgestart ben hihi.

Leave a Reply

Menu Title