Genieten tijdens de feestdagen

Genieten tijdens de feestdagen is iets waar we soms allemaal tegenaan lopen. Ik raakte door deze blogpost geïnspireerd door Vera, die praatte over dik in orde te blijven tijdens de feestdagen. Iets wat me echt is bijgebleven en waar ik heel graag een stukje over wilde schrijven voor jullie. We verdienen het allemaal om te genieten tijdens de feestdagen. 

Waar draait het om?

Waar draaien de feestdagen nu eigenlijk om? Naar mijn mening gaat het erom dat we gezellig samen zijn met vrienden en familie. Dat we dankbaar zijn voor de goede dingen die om ons heen gebeuren. Het gaat er niet om wie er het mooiste uit ziet, hoeveel iemand is afgevallen of wie de beste punten haalt op school. Als je je onzeker voelt, vergeet dan niet waar het allemaal om draait: namelijk liefde voor elkaar.

Maak je niet zo druk!

Maak je niet zo druk om wat anderen van je vinden. Reken af met die innerlijke bitch: “Neemt ze nu nog een stuk taart, schept ze nog een keer op?” JA, en? Het is toch heerlijk om te kunnen genieten van al dat lekkere eten dat speciaal gemaakt is voor deze feestelijke gelegenheid. Iedereen heeft zijn best gedaan en dat mag best gewaardeerd worden. Wees niet bang voor die extra kilo’s, je bent nu toch ook niet tien kilo zwaarder dan vorig jaar? Balans zorgt ervoor dat alles vanzelf goedkomt.

Trek iets aan waar jij je goed in voelt

Als jij iets aantrekt waar je je niet comfortabel in voelt, heb je het dan naar je zin? Je rokje zit te strak, is eigenlijk veel te kort en die panty is te koud. Draag iets waar jij je goed in voelt, waarvan jij vind dat je er goed in uitziet. Hierdoor ga je vanzelf stralen, zowel van binnen als van buiten. Maak jezelf mooi en geniet van het proces tot kerstprinses. Dat verdienen wel allemaal.

Je mag genieten

Tegen je beste vriendin zou je nooit zeggen dat ze niet te veel moet eten, dat jurkje echt niet aan kan of dat ze niet goed genoeg is. Wees eens lief voor jezelf en geniet van de extra aandacht die je aan jezelf besteedt. Trek iets moois aan, ga los in de keuken en geniet daarna extra van alle moeite die je erin hebt gestopt. Dat verdien je!

Geniet van de feestdagen. Het is maar een maand december en het is maar een keertje Kerst. Waarom zouden we die mooie tijd verpesten met onze onzekerheid? Dit is zeker niet gemakkelijk en ik struggle er tijdens ieder etentje mee. Maar ik wil vooral weer kunnen genieten van al dat lekkere eten. Wacht niet met lief zijn tot in januari, begin er nu mee!

Liefs,
Eline

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  R.Thijssens Oosterbosvh
  20 december 2017 at 10:05

  Eline, wat heb je het weer mooi geschreven!!
  Wens je hele fijne 🎄dagen!!
  X

 • Reply
  Anne - YouStyle.nl
  20 december 2017 at 11:23

  Absolute waarheid! Mooi geschreven :)

Leave a Reply

Menu Title