Ik ga op mezelf wonen!

Na lang zoeken, vele teleurstellingen en vieze studentenkamers heb ik dan eindelijk een heel mooi plekje voor mezelf gevonden! Ik kan niet beschrijven, hoe blij ik was toen ik het telefoontje kreeg dat de studio nog steeds beschikbaar was. Wat een opluchting en wat een blijheid. Ik ga eindelijk op mezelf wonen!!

Een aantal maanden geleden begon ik eens met rondkijken. Poeh, wat vond ik het allemaal duur en klein. Dat ze zo veel durven te vragen voor die kleine studentenkamertjes. Toch kriebelde het om helemaal een plekje voor mezelf te hebben. Onafhankelijk zijn, dat wilde ik. Maar toen  begon de zoektocht pas echt.

In totaal heb ik ongeveer 8 kamers/studio’s/complexen bezichtigd. De ene was heel erg netjes en strak; de ander stond vol met zooi. Beloftes werden gemaakt, maar waarom ziet het er dan nu niet netjes uit? Of toch weer die stiekeme bijkomende kosten. Dan staat er nog zo’n leuke prijs op internet. Zodra je komt kijken is het van, ja er komen nog 200 euro servicekosten bij per maand. Like wtf! Ik ben maar een student.

Ritjes met de makelaar, rondleidingen door vijf verschillende kamers, mooie verkooppraatjes, kamers zonder ramen, ik heb het allemaal gezien. Twijfel, twijfel, twijfel. Wat wil ik nu echt? Wil ik alles voor mezelf en  betaal ik meer? Deel ik mijn spullen, maar verlies ik een stukje privacy? Alleen is ook wel echt alleen. De twijfels bleven maar door mijn hoofd spoken.

Afgelopen maandag stond ik op het punt om een ander huurcontract te tekenen, maar door mama en al mijn twijfels heb ik het uiteindelijk toch niet gedaan. En wat ben ik blij met die keuze. Die ochtend kreeg ik namelijk een mailtje dat ik nieuw gerenoveerde studio’s mocht gaan bezichtigen op woensdag. En wat zagen die er goed uit! Daar hoefde niets meer aan gedaan te worden en ik kon er al bijna meteen in. Geen beloftes die niet nagekomen konden worden, geen klustijd en vooral geen wachttijd!

Woensdag ging ik kijken en wauw wat was dit mooi. Ik moet nu wel mijn douche delen met drie anderen, maar daar kan ik wel mee leven. Ik heb een eigen keukentje!!!! Natuurlijk een eigen slaapgedeelte, maar ook een balkon!!! Wohoooow. In de ochtend heb ik lekker het zonnetje, dus ik zie me al helemaal zitten met mijn ontbijtje en boekje. Puur genieten. Er is een park in de buurt, dus daar kan ik lekker gaan zitten in de zomer. Het is allemaal niet super groot, maar ik ben er intens blij mee. Eindelijk ga ik op mezelf worden, mijn eigen mini paleisje. Kleine meisjes worden groot.

Nu moet er natuurlijk super veel gebeuren! Meubels moeten gekocht worden, net als alles wat er in een keukenkastje te vinden is. Mijn spaarrekening wordt geplunderd, maar ik heb er vooral mega veel zin in. Lekker mijn eigen spulletjes kopen. Strakjes kan ik lekker mijn eigen ding doen. Geen stress meer vanuit thuis. Dan ga ik stressen over wanneer ik boodschappen moet doen en wanneer het mijn beurt is om te poetsen. Een grote stap, maar wel super leuk. Ik houd jullie op de hoogte!

Liefs,
Eline

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Amy
  24 maart 2017 at 10:20

  Wat ontzettend spannend maar wel erg leuk natuurlijk! Veel succes!

 • Reply
  Sarah
  24 maart 2017 at 12:43

  Oeh, inderdaad wel heel spannend. Geniet er van en heel veel plezier met het shoppen voor decoratie-spullen :)

 • Reply
  Esmee
  24 maart 2017 at 19:39

  Wat ontzettend goed dat je uiteindelijk zo’n goeie deal hebt kunnen maken! Mama’s zijn stiekem toch wel heel erg slim dan hè ;-) – Het is zo leuk om je eigen spulletjes te kunnen kopen en dan je eigen stekkie in kan richten… Richt je niet al te veel op dat het af moet en geniet vooral ook tussendoor lekker van dat soort dingen! Ben heel benieuwd naar hoe het er uiteindelijk uit gaat zien.

 • Reply
  Nienke
  24 maart 2017 at 22:18

  Oh wat een toffe deal! Echt super leuk nieuws. Erg veel succes en plezier. Lijkt me zo leuk om mijn eigen plekje te kunnen inrichten.

 • Reply
  Marleen
  25 maart 2017 at 17:31

  Ah wat super fijn! Ik vind het heerlijk om op mezelf te wonen, en jouw studio klinkt echt top! Een eigen keuken is echt super. Dat had ik eerst wel, maar nu helaas niet meer. Have fun!

 • Reply
  Saskia
  26 maart 2017 at 19:35

  Oh wat ontzettend gaaf! Ook al hangt er een (behoorlijk) prijskaartje aan nieuwe meubels, het is ook zo ontzettend leuk om alles bij elkaar te zoeken. Heel veel geluk en plezier in je nieuwe stulpje!

Leave a Reply

Menu Title