Fijne vooruitzichten

Een nieuwe maand is begonnen en er zijn al zo veel fijne vooruitzichten gepland. Het is belangrijk om te genieten van het nu, maar stiekem is het ook wel super fijn om al lekker vooruit te kunnen kijken naar de fijne momenten die eraan zitten te komen. Zo is februari natuurlijk mijn verjaardagsmaand maar staan er ook spannende dingen te gebeuren. Ik deel ze met je in dit artikel!

VERJAARDAG

Dit jaar ben ik al weer 21 jaartjes oud. Ik vind het wel heel erg mooi klinken, 21 jaar. Volwassen maar nog wel jong met allerlei keuzes die voor me open liggen. Ik kan gaan reizen, doorstuderen, settelen of misschien wel iets heel anders. In ieder geval vier ik mijn verjaardag lekker met vrienden en familie. Ik ga gezellig op bezoek bij mijn oma, ga uit eten, wordt verrast en mag natuurlijk lekkere taartjes eten!

TAARTJES ETEN

Jaa hier verheug ik me gewoon al op. Met Yvonne ging ik met haar verjaardag taartjes eten, maar dat gaan we nu ook gewoon doen op mijn verjaardag. We twijfelen nog of we taart in de stad gaan eten of dat we zelf aan de slag gaan met een lekker recept. Tips zijn welkom, haha. Dit jaar wil ik gewoon lekker gaan genieten van al die taartjes en lieve vrienden die ik om me heen heb. Ik word maar een keer 21!

STAGE KLEUTERS

Ja, eindelijk is het dan zo ver! Mijn ‘time out’ is al bijna afgelopen. Ik heb stapjes terug genomen, opgeladen en ik ben weer klaar om aan de slag te gaan. De afgelopen weken had ik verschillende sollicitatiegesprekken op scholen en uiteindelijk heb ik een ontzettend leuke school gevonden. Hier viel ik in een warm bad na een aantal mislukte pogingen op andere scholen. Het is een echt dorps schooltje maar ze hebben ook een aantal klassen waarin vluchtelingen zijn opgenomen. Een heel mooi initiatief om deze leerlingen te laten integreren binnen de school. Een school die open staat voor nieuwe kansen en waar ik me meteen thuis voelde.

Gisteren ben ik op gesprek geweest en de kleuters al gezien. Het zijn er een heleboel, wel 29. Er komen zelfs nog een paar kleuters bij. Gelukkig klikte het meteen met mijn mentor en heb ik super veel zin om aan de slag te gaan. Het nieuwe thema is sprookjes dus misschien dat je me nog terug gaat zien als prinses. Het idee is om een kleutermusical te gaan maken met alle kleuters en met verschillende sprookjes die door elkaar heen lopen. Hoe leuk is dit! Het zal even wennen zijn, mijn wekker gaat voortaan om 5.30 (omg) maar ik krijg er wel een super leuke stage voor terug. Ik heb enorm veel zin om weer lekker te gaan lesgeven. Dat heb ik echt enorm gemist.

LENTE

Ohw de lente komt er uiteindelijk wel een keertje aan. Ik kijk zo uit naar het zonnetje. Ik ben die regen echt helemaal zat. Het maakt me maar een beetje somber. Gelukkig is het al februari en in maart moet het zonnetje toch wel een beetje gaan schijnen. Ik heb zelfs al krokusjes gespot en een klein beetje bloesem aan de bomen. Het is gewoon zo fijn om lekker naar buiten te kunnen zonder dat je handen bevriezen. Ik kijk er echt naar uit!

ZOMERSCHOOL

Inmiddels werk ik al twee maanden bij De Ontdekfabriek en daar organiseren ze in de zomer ook altijd een zomerschool. Een ‘school’ waarbij leerlingen die thuis geen Nederlands spreken toch naar school gaan om daar hun taal niveau op pijl te houden. Dit is natuurlijk helemaal niet schools, maar juist super leuk. We gaan dan aan de slag met techniek, beweging en dus taal. Als enthousiasteling ben ik gevraagd om hier in de zomer te komen werken voor drie weken. Het lijkt me echt super leuk om lekker aan de slag te gaan!

AFSTUDEREN

Nu ik een nieuwe stageplek heb gevonden kan ik het afstuderen weer gaan oppakken. Hopelijk kan ik in 2018 nog afstuderen, ik heb mijn zinnen gezet op oktober/november. Het zal me heel wat werk en energie gaan kosten. Onderzoek doen is niet mijn favoriete bezigheid, maar ik heb geloof ik wel een heel leuk onderwerp gevonden. Dat scheelt dan weer! In het begin vond ik het heel moeilijk om te accepteren dat ik niet met mijn klas en vriendinnen zou gaan afstuderen, maar daar heb ik nu vrede mee. Ik had die rustpauze echt even nodig, dus ik ga het gewoon in mijn eigen tempo doen. Dat is veel beter voor mezelf en hoe lekker ik in mijn vel zit. Ik voel me nu zo veel beter, positiever en enthousiaster dan een tijdje terug. De psycholoog heeft me hierbij heel veel goeds gedaan. Uiteindelijk krijg ik mijn papiertje en zal ik mijn afstudeerhoedje de lucht in gooien. De komende maanden ga ik lekker knallen en vooral weer genieten van het onderwijs.

Stiekem zijn het zo toch heel wat fijne vooruitzichten die op de planning staan. Natuurlijk hoop ik nog dat ik lekker op vakantie ga, maar daar moet ik eerst nog maar even goed voor gaan zitten. Als de zon niet hiernaartoe komt, dan ga ik de zon maar opzoeken. Ondertussen kriebelt het ook nog om langere afstanden te gaan hardlopen, maar ik moet niet te veel tegelijk willen. Een voor een en weer een lekker ritme creëren. Ik heb er in ieder geval wel heel veel zin in!

Liefs,
Eline

 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Rianne
  7 februari 2018 at 10:07

  Oeh, ik heb ook al veel zin in de lente! En wat een prachtige foto van die zonnebloemen :)

 • Reply
  R.Thijssens Oosterbosvh
  7 februari 2018 at 10:10

  Weer een heerlijk bericht om te lezen Eline!! 🍰☕

 • Reply
  Anna
  7 februari 2018 at 12:52

  Wat een fijne vooruitzichten allemaal! Veel plezier bij je nieuwe stage!!!

 • Reply
  Fabiën
  7 februari 2018 at 17:00

  Ah super! Een kleutermusical lijkt me zo schattig! Veel plezier!

 • Reply
  Sam - singlereadytomingleblog
  10 februari 2018 at 13:32

  Zo leuk, al die vooruitzichten! Ik kijk ook echt zó hard uit naar de lente, ik heb het helemaal gehad met de kou, mijn winterkleren- en jas, de regen, … Binnen twee weken ga ik een weekendje naar Valencia, zo veel zin in!!!

  • Reply
   admin
   11 februari 2018 at 15:23

   Ahh dat is een lekker vooruitzicht! Lekker naar de zon

Leave a Reply

Menu Title