Er even helemaal tussenuit

Het was tijd voor rust en ontspanning. Even geen druk om te bloggen, om aan school te werken of om te knallen in de sportschool. Ik stapte uit mijn comfort zone en deed iets wat ik nog nooit gedaan had. Ik boekte een hotelletje en ging er even helemaal tussenuit. Twee dagen helemaal voor mij alleen. Raar? Zeker. Maar oh wat was het fijn!

Ik begon eerst met een reisje naar Arnhem waar ik genoot van een heerlijk taartje met een lekker kopje thee. Ik ging zitten bij MAMS en wat was het daar gezellig! Er stonden van die diepe stoelen waarin je je meteen thuis voelt. Ik pakte mijn notitieboekje erbij en begon aan het opschrijven van alle dingen die me gelukkig maken. Dit is nog moeilijker dan je denkt!

Daarna ging ik op mijn gemakje richting mijn hotel. De zon was al langzaam aan het ondergaan en ik besloot nog even om een wandeling te maken in de omgeving. Wat was het mooi! Het uitzicht is er werkelijk prachtig en ik heb er echt enorm van genoten. De frisse boslucht heeft me ontzettend veel goeds gedaan.

Mijn kamer was echt super mooi en helemaal voor mij alleen. Natuurlijk moest ik als eerst het grote bed uitproberen waarna ik een heerlijke douche nam. Ik trok mijn pyjama aan en vermaakt mezelf met een boekje en Netflix op mijn telefoon. Dit was eigenlijk pas het eerste moment dat ik me echt alleen voelde. Avonden zijn sowieso lastig omdat je er dan echt aan herinnerd wordt dat je er alleen zit. Gelukkig kreeg ik een paar lieve appjes en kon ik daarna weer wat meer relaxen. Ik ging op tijd slapen want er was toch niemand die het iets uitmaakt.

De volgende ochtend begon ik met een prachtige wandeling. Het licht van de zon werd prachtig geweerkaats door het water en ondanks dat het een beetje fris was, was het wel ontzettend mooi weer. Ik maakte een wandeling van ongeveer een uur. Die boslucht is echt heerlijk. Ik dacht na over mezelf en over wat ik nu eigenlijk wilde. Echt verder kwam ik niet maar het is af en toe wel goed om hier rustig over na te denken.

Mijn maag knorde als een gek dus ging ik met de bus richting Arnhem waar ik uiteindelijk belande bij Hemels. Hier had ik over gelezen op internet (hotspot volgt!) Wauw wat heb ik hier lekker ontbeten! Ik bestelde een taartje want het was inmiddels als twaalf uur geweest. Daarbij had ik een vers kopje gemberthee en yoghurt met vruchten en granola. Oh als ik ooit weer terug naar Arnhem ga, dan wil ik hier sowieso weer terugkomen. Echt ik heb geen woorden voor hoe lekker het was!

Deze twee dagen waren heel erg fijn. Ik kwam echt tot rust door eventjes mijn telefoon weg te leggen (helemaal lukte me niet maar dat is een verbeterpuntje voor de volgende keer). Het was wel confronterend want je moet het nu echt allemaal in je eentje doen. Aan de andere kant was het eigenlijk ook wel heel bevrijdend. Ik besloot zelf wat en waar ik wilde eten en hoe laat ik ging slapen of opstond. Er was niemand die me vertelde welke kant ik op moest lopen of dat taart geen goed ontbijt is. Ik deed vooral waar ik zelf in zin in had en dat was nou net wat ik nodig had. Ik ben ontzettend blij en trots dat ik ben gegaan.

Liefs,
Eline

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Saskia
  13 november 2017 at 17:28

  Oh wauw wat goed dat je dat hebt gedaan. En wat fijn ook dat het zo goed bevallen is, maakt het een volgende keer toch minder spannend en nóg meer mogelijkheden om er van te genieten ;)

 • Reply
  Michelle
  13 november 2017 at 18:38

  Wat een goed idee! Even een keer uit je comfortzone stappen en alles even voor jezelf op een rijtje zetten. Dat zou ik ook vaker moeten doen, haha!

 • Reply
  Celine
  13 november 2017 at 21:11

  Oh dit klinkt zo fijn! Je brengt me op ideeën!

Leave a Reply

Menu Title