Eerste weken groep 8

Goede morgen! Ik zit op dit moment midden in mijn stageweek en het is echt mega druk. Toch wil ik een update met jullie delen, want het is een belangrijk deel van mijn leven. Groep 8 is zo ontzettend anders dan de kleuters en ik deel vandaag mijn ervaringen van de afgelopen paar weken. 

De eerste dag
Een van de eerste dingen die een leerling tegen mij zei was: “Ben jij een invaljuf? Nee, O ben jij zo’n stagiaire?” De toon was dus al gezet. Het is een vrij grote school, dus een stagiaire is niet meer zo bijzonder. Gelukkig vonden ze de quiz die ik over mezelf gemaakt had wel heel leuk. Grappig om te zien hoe anders mensen je inschatten! Een eerste dag is natuurlijk spannend, maar het ging vrij goed. De eerste paar dagen zijn altijd ontzettend vermoeiend, dus ik was dan ook gesloopt toen ik thuis kwam.

De eerste paar weken
De eerste weken in groep 8 waren echt wennen.  Ik eindigde vorig jaar natuurlijk met kleuters, dus het contrast was enorm groot. De leerlingen zijn niet meer zo enthousiast en roepen al snel: “Saai!” Gelukkig vonden ze het wel leuk dat ik les kwam geven, maar ze zijn kei hard. Bij de kleuters krijg je iedere keer weer een nieuwe kans. Als je het in groep acht verpest, krijg je hun respect niet zomaar terug. Dat is een hele uitdaging, want je moet alles goed voorbereiden. Toch ga ik deze uitdaging graag aan, want ik kan er zo ontzettend veel van leren. Ze weten veel, maar willen ook veel weten. Het is zo mooi als je ze iets nieuws aan kunt leren en ze enthousiast de klas verlaten. Pittig, maar wel een leuke uitdaging.

Kleutergym
Van de Pabo moeten we komend halfjaar een aantal kleuter gymlessen geven. De eerste keer moesten we dit met een groepje van 3 voorbereiden. Daar stonden we dan om 8 uur op school. De wekker ging vroeg die ochtend, maar gelukkig mocht je lekker in je joggingbroek naar school. Het werd groep 1, dus ze zaten pas vier weken op school. Wat een lieve kinderen! We gingen met zijn allen naar de dierentuin en kunnen jullie niet zo hoog springen als een kikker? Kleuters geven me zo veel energie. Ik denk dat daar toch wel voorkeur naar uit gaat. Ze hebben echt enthousiasme en energie voor tien man. De denkwereld is zo bijzonder en ze blijven me verrassen. Het is zo mooi om te zien dat ze eerst niet durven, maar als je ze dan een hand geeft, ze daarna de hele gymzaal aankunnen.

Stageweek
Toen ik vertelde dat ik de hele week kwam, waren de meningen verdeeld, haha. De meeste leerlingen vinden het gelukkig erg leuk dat ik kom. De jongens geven dit natuurlijk liever niet toe, dat is niet stoer. Hele rare dingen zijn nog niet gebeurd (behalve voetballen in de kleedkamer). Ze accepteren me nu als juf en ik kan heel veel van ze leren. Je moet heel erg je best doen, maar je kunt er ook veel voldoening uit halen. Vrijdag moet ik dans gaan geven en dat vind ik wel spannend. Gelukkig hoorde ik al positieve geluiden toen ik dat vertelde.

Ik ben heel benieuwd waar ik tegenaan ga lopen, want je moet echt consequent zijn. Hopelijk ga ik een hoop leren. Ik merk wel dat ik het zo ontzettend leuk vind om voor de klas te staan. Als je ze aan het eind van de dag lachend naar huis ziet gaan, heb je toch ergens iets goeds gedaan. Over twee weken mag ik mijn propedeuse in ontvangst nemen en dat is echt een kroon op het afgelopen jaar. Ik ben er nog lang niet, maar ik ben zeker aan de weg aan het werken.

Liefs,
Eline

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  rachel
  30 september 2015 at 18:45

  je schrijft het zo leuk enorm leuk zeg!

  • Reply
   admin
   1 oktober 2015 at 18:37

   Dankjewel! Dat is echt een super mooi compliment

   • Reply
    kredit privat glas
    16 februari 2017 at 17:12

    Hello,Would it be possible to do as on the Huffington post, so to show the share count in cache for 1 hour or 30 minutes before the roll over to show the relevance of pages to users ?Thank you in advance,

 • Reply
  Linda
  1 oktober 2015 at 16:14

  Fijn dat het goed bevalt, groep 8 lijkt me inderdaad een grote uitdaging en kleuters zijn dat toch wel heel wat anders! Succes!

Leave a Reply

Menu Title