Dingen die je moet onthouden

Dingen raken snel in de vergetelheid. We vergeten ze simpelweg of we willen er niet meer aan denken. Toch zijn er een aantal dingen die zo belangrijk zijn voor jezelf. Dingen die je moet onthouden, omdat ze de basis zijn van onszelf. 

// Je bent prachtig, precies zoals jij bent. Niet te kort, te lang, te dik, te dun, te raar, te stil, te luid, te gewoontjes. Jij mag er zijn. Laat andere mensen maar denken, het is voor hen toch nooit goed. Het is belangrijk dat jij goed genoeg bent voor jezelf, want jij mag er zijn. Jij doet er toe.

// Wees dankbaar voor alle mooie dingen die om je heen gebeuren. Soms zie je ze even niet, maar dat is oké. Je moet dan gewoon heel goed zoeken, in alle gaten en kiertjes. Als je dat doet, zul je dankbaar zijn voor de kleinste dingen. Dankbaarheid is het begin van positief denken, dus begin klein.

// Het is niet erg om egoïstisch te zijn. Voel wat je zelf wilt en niet wat anderen wilt. Maak je eigen beslissingen en doe dat voor jou goed voelt. Jij moet met je keuzes leven, dus probeer de juiste te maken voor jezelf. Het zal je een hoop stress schelen.

// Hoe moeilijk het soms is, het komt altijd weer goed. Je moet vaak gewoon proberen door te gaan, hoe makkelijk dat ook klinkt. In het verleden blijven hangen of piekeren over de toekomst heeft geen zin. En heel soms als het niet goed komt, vind je een manier om ermee om te gaan en dan komt het een klein beetje goed. Geef de moed niet op!

// Eten hoort bij het leven. Probeer er een beetje van te genieten. Denk niet aan alle calorieën die erin zitten, maar aan de heerlijke smaak. Geniet van het moment, ze kunnen het je niet meer afpakken. Waarom zou je die lekkere pizza of dat ijsje niet eten? Niet gezond? Je hoeft niet altijd gezond te eten. Probeer balans te vinden, zodat jij weer kan snoepen en toch niet helemaal crazy gaat.

Vergeet niet te genieten van het leven, want er is zo veel moois te ontdekken.

Liefs,
Eline

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Yv
  10 augustus 2016 at 09:42

  Heel mooi en fijn om te lezen, toch fijn dat iemand je eraan herinnerd (:

 • Reply
  Sandra
  10 augustus 2016 at 12:02

  Mooie woorden en zeker helpend voor in een dipje. Laat ik het zo zeggen, het helpt mij momenteel wel om dit soort dingen te lezen. Dankjewel!!

  • Reply
   admin
   10 augustus 2016 at 12:09

   Iedereen zou deze dingen moeten horen! Hopelijk voel je je snel weer wat beter

 • Reply
  Lobke
  10 augustus 2016 at 14:29

  Erg mooi! Het zijn juist die dingen die we niet mogen vergeten maar dat juist wel doen. Je goed in je vel voelen en genieten van de kleine dingen, want geluk zit in de kleinste hoekjes en niet letten. Ik merk dat ik daar de laatste tijd mee klungel en dit artikel is dan net een kleine peptalk. Dankje!

 • Reply
  The Birdlandgirl
  10 augustus 2016 at 15:58

  Heel mooie post. Vooral die laatste over het eten is voor mij nogal eens moeilijk om me aan te houden.

  • Reply
   admin
   10 augustus 2016 at 16:15

   Iedereen zou deze dingen moeten horen! Hopelijk voel je je snel weer wat beter

 • Reply
  Sabine
  10 augustus 2016 at 17:49

  Heel mooi geschreven en fijn om te lezen! Soms heb je dit even nodig..

 • Reply
  Nienke
  11 augustus 2016 at 12:02

  Wat een super mooie blogpost! Lief dat je dit met ons deelt, echt hele mooie woorden.

 • Reply
  Quinty
  11 augustus 2016 at 23:36

  Wat super fijn om te lezen, dit had ik echt even nodig! Dankjewel X

 • Reply
  Sarah
  12 augustus 2016 at 10:56

  Zo mooi geschreven. Altijd fijn om zulke positieve woorden te kunnen lezen <3

Leave a Reply

Menu Title