Dingen die ik ooit wil leren

Persoonlijk vind ik het belangrijk dat je je altijd blijft ontwikkelen. Je bent immers nooit uitgeleerd toch? Ik wil nieuwe dingen leren in het leven en nieuwe ervaringen opdoen. Vandaag een lijstje met de dingen die ik ooit nog zou  willen leren. 

Minder piekeren
Als er iemand goed is in piekeren, dan ben ik het wel. Het is bijna nooit stil in mijn hoofd en ik denk over alles twintig keer na. Is het wel verstandig? Moet ik het wel doen? Wat zouden anderen vinden? Denk, denk, denk en ik word er soms knettergek van. Het zou zo fijn zijn om gewoon dingen te doen zonder er zo veel over na te denken. Dingen loslaten vind ik soms zo moeilijk. Daar help ik helemaal niemand mee.

Leef in het moment
Dit sluit eigenlijk een beetje aan op het vorige punt. Genieten van de dingen die nu gebeuren en me niet druk maken om de dingen die geweest zijn of om de dingen die nog gaan komen. Daar kan ik toch niks meer aan veranderen of iets aan doen. Leef in het nu, want er gebeurt zo veel moois om me heen. Soms vergeet ik daar stil bij te staan en dat is zo zonde. Je krijgt het moment niet meer terug.

Vreemde taal
Ik zou graag een nieuwe taal willen leren. Op de middelbare school was ik dol op Duits, maar ik zou ook nog wel Spaans of Italiaans willen leren. Natuurlijk hoort daar een vakantie bij, om mijn kennis te testen. Ik weet niet precies wat me tegenhoud, maar het lijkt me zo leuk om een compleet nieuwe taal te leren. Hoe leuk is het om straks Italiaans te kunnen spreken.

Koken en bakken
Ja, ik kan wel koken en bakken, maar er is nog zo veel om te leren! Ik wil heerlijke cakes kunnen bakken en de lekkerste pasta’s of pizza’s maken. Heel stiekem wil ik een keukenprinsesje worden met een mooi schort om. Ik maak dan de lekkerste baksels of gerechten als er visite komt. Er is hoop, nu nog een heleboel oefenen en hopen dat het een beetje lukt.

Balans
Ik vind het zo moeilijk om balans te vinden in mijn leven. Meestal ga ik van het ene uiterste naar het andere. De ene week eet ik super gezond, en in het weekend zit ik pizza’s en chips weg te werken. De ene dag ben ik super blij en de andere dag voel ik me ontzettend kut. Door balans te vinden in dingen, word dit denk ik een stuk minder. Wat meer rust creëren in mijn leven zou ook al een hoop schelen.

Het belangrijkste is het genieten van alle mooie dingen die ik onderweg mee mag maken. Daar draait het uiteindelijk allemaal om.

Liefs,
Eline

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Sandra
  5 juli 2016 at 10:11

  Het is nooit te laat om aan deze dingen te werken! Dat is het toffe aan zelfontwikkeling. Een hele vreemde taal leren lijkt mij ook vet trouwens!

 • Reply
  Sabine
  5 juli 2016 at 18:58

  Mooi lijstje en ik kan me erg vinden in ‘minder piekeren’, ‘in het moment leven’ en ‘meer balans’. Zoals Sandra zegt is het inderdaad nooit te laat om die dingen te leren en aan te passen! Ikzelf heb Spaans geleerd op mijn 30e (best lastig haha) en spreek het nu heel goed. Heel leuk!

 • Reply
  Ismay
  5 juli 2016 at 22:25

  Leven in het moment vind ik een hele mooie. Zelf vind ik dit ook heel moeilijk. Goed punt. Fijn zo’n lijstje met mindfull thingies :)

 • Reply
  Loïs
  6 juli 2016 at 15:27

  Ik wil heel graag Frans kunnen spreken. Ik heb nu ongeveer 7 jaar Frans op school gehad, dus het lukt me wel aardig. Maar, toch, dat echt Frans kunnen spreken lijkt me geweldig.

 • Reply
  jessie
  8 juli 2016 at 14:04

  Goed lijstje! Bij mij staan er nog op: Spaans (weer en beter) leren, een muziekinstrument leren spelen (piano) en leren mij minder aan te trekken wat andere mensen denken over mij.

Leave a Reply

Menu Title