Dankbaar voor 2015

Vrolijk kerstfeest!! Rond deze tijd van het jaar kijk ik altijd terug op het afgelopen jaar. 2015 was een heel pittig jaar, maar er zijn ook ontzettend veel prachtige dingen gebeurt. Mijn propedeuse is behaald, net als mijn rijbewijs. Ondertussen ben ik goede vriendschappen verloren, maar zijn er ook nieuwe gemaakt. Ik ben ontzettend dankbaar voor de groei die ik afgelopen jaar heb gemaakt. Daarom een lijstje met allemaal dingen waarvoor ik ontzettend dankbaar ben. 

 • Ik vierde mijn achttiende verjaardag. Eindelijk werd ik officieel volwassen. Er kwamen in een keer een hoop dingen bij kijken, maar dat was ook heel erg leerzaam. Vroeger dacht ik altijd dag grote mensen het allemaal wel wisten, maar nu ik zelf zo groot wordt merk ik dat we het juist helemaal niet meer weten. Ik ben nog steeds op zoek en merk dat ik nog lang niet volwassen ben.
 • Afgelopen jaar behaalde ik eindelijk mijn Propedeuse. Het eerste jaar van de Pabo heb ik succesvol afgerond en in september mocht ik dan eindelijk mijn Propedeuse in ontvangst nemen met een mooie bos bloemen.
 • Ik leerde ontzettend veel nieuwe dingen over mezelf. Volgens mij ben ik in een jaar nog nooit zo veel gegroeid van binnen. Dit was lang niet altijd makkelijk, maar uiteindelijk heb ik leren kiezen voor mezelf.
 • Sommige mensen bleken toch niet zulke goede vrienden te zijn als ik gedacht had. Gelukkig kwamen er ook een aantal hele mooie nieuwe vriendschappen bij, waarmee ik zelfs een dag naar Londen ben geweest. Natuurlijk groeiden een aantal vriendschappen alleen maar meer en heb ik nog steeds ontzettend veel contact met mijn beste vriendinnen.
 • Na heel veel moeite, tranen en overwinningen behaalde ik in oktober mijn rijbewijs. Het was echt een grote beer die op mijn weg stond, maar ik ben nog steeds ontzettend trots, iedere keer als ik in de auto stap. Ik merk dat ik nog zo veel kan leren, maar dat ik het wel heel erg leuk vind. Radio aan en lekker meezingen in de auto, er is toch niemand die het hoort.
 • Ik ben nog steeds gezond. Mijn therapie heb ik afgerond en ik moet nu zelf aan de slag gaan. Ik merk dat het steeds een beetje beter gaat en dat ik ook lekker in mijn vel zit. Er zijn nog steeds tegenslagen, maar die hebben we allemaal. Doordat mijn stresslevel lager is, word ik ook minder snel ziek en heb ik minder last van mijn astma. Ik kan weer gewoon genieten van de alledaagse dingen.
 • Ik leerde dat ik voor mijn eigen geluk moet kiezen en dat je je eigen weg moet volgen. Mensen zullen je soms teleurstellen en dat doet pijn, zeker de mensen waar je van houdt. Toch moet je er zelf iets van maken, want waarom zou je anderen jouw geluk laten verpesten.
 • In 2015 heb ik moeilijke keuzes moeten maken, maar heb ik ook heel veel gelachen. Ik leerde dat ik het waard ben en dat het wel komt als jij er klaar voor bent.

2015 was voor mij een ontzettend mooi jaar, waarin ik heel veel heb geleerd. Tranen maakte plaats voor glimlachen en er ontstond ruimte voor positiviteit. Ik ben ontzettend dankbaar voor alle mooie momenten die ik heb meegemaakt en natuurlijk voor al mijn familie en vrienden die er toch weer altijd voor mij zijn.

Liefs,
Eline

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Janneke | Crafty Time
  25 december 2015 at 16:38

  Wat een mooie blogpost! Ik wens je een gelukkig 2016 toe! xxx

 • Reply
  Sax and the Pretty
  26 december 2015 at 13:15

  Dat klinkt positief! En mooie mijlpalen heb je behaald. Ik hoop dat 2016 net zo mooi of nog mooier wordt! :) X

Leave a Reply

Menu Title