2017 was het jaar van…

De laatste week van 2017 is al weer aangebroken. Ik zeg het ieder jaar maar hoe ouder ik word, hoe sneller de tijd voorbij vliegt. Aan het einde van het jaar kijken we natuurlijk allemaal terug op het afgelopen jaar. Het leek me leuk om met jullie samen terug te blikken op mijn 2017. Wat is er veel veranderd! 

2017 was het jaar dat ik geen tiener meer was. Ik behoor nu officieel tot de drukke en spannende twintigers. Er worden bepaalde dingen van je verwacht, zeker als je studeert. Je moet weten wat je in godsnaam met je leventje aan wil, je hebt de juiste studie gekozen, je haalt goede punten, hebt een sociaal leven en hebt het liefst ook nog een vriend waarmee je gaat samenwonen om het plaatje compleet te maken. Dit jaar heb ik geleerd dat dat niet allemaal hoeft als twintiger. Het was een jaar waarin ik tijdelijk stopte met mijn stage waardoor ik echt voor mezelf heb gekozen. Ik maakte de keuze voor mezelf, want dat was beter voor mij. Poeh zo klink ik toch ineens een serieuze twintiger.

2017 was het jaar dat ik op mezelf ging wonen. Mijn eigen studiootje is een feit! Inmiddels woon ik er al weer bijna 9 maanden. Wat vliegt de tijd toch.  Ik vond het lang niet altijd gemakkelijk en zeker in het begin voelde ik me soms best wel eenzaam. Gelukkig heb ik er nu echt mijn eigen plekje van gemaakt en ben ik ontzettend blij dat ik die stap heb gemaakt. Nu zou ik niet meer thuis willen gaan wonen (sorry mam). Het geeft me zo veel meer vrijheid en ruimte om mijn eigen ding te doen. Heerlijk!

2017 was het jaar dat ik besloot het niet allemaal alleen te doen. Ik liep vast en in plaats van het zelf wel weer proberen uit te zoeken, besloot ik hulp in te schakelen. Ik startte bij een nieuwe psycholoog, waar ik een keer per week mijn zegje kon doen. Ik kreeg inzicht in waar ik nu eigenlijk tegen aan liep, maar ik heb het vooral kunnen benoemen. Het was niet meer een vaag gevoel in mijn lichaam, ik weet waar ik last van heb zoals een sterke innerlijke bitch en een sociale kater. Mijn traject bij mijn psycholoog is klaar maar ik ga nog lekker door bij een ander. Gewoon omdat ik vind dat ik nog meer kan groeien en ik mezelf dat gun.

2017 was het jaar dat ik mezelf meer ben gaan accepteren en het begin van zelfliefde gelegd is. Dit heeft ook een beetje ge maken met die innerlijke bitch. Ik ben vaak heel lief voor anderen, maar heel streng voor mezelf. Dit ben ik langzaam gaan aanpakken en mijn bitch is al ietsje liever geworden. Ik ben mezelf complimentjes gaan geven in de spiegel en hoe gek het ook klinkt, het werkt! Dit jaar ben ik echt meer van mezelf gaan houden en alle geweldige dingen die ik allemaal kan.

Het was vooral het jaar waarin ik mezelf echt leerde kennen. Ik probeerde nieuwe dingen uit en kwam uit mijn comfort zone. Ook heb ik een paar mooie reizen gemaakt, waaronder Kopenhagen! Het was een mooi jaar en ik kan niet wachten om 2018 in te gaan en allemaal nieuwe herinneringen te gaan maken.

Liefs,
Eline

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  R.Thijssens Oosterbosvh
  27 december 2017 at 10:16

  Heel mooi geschreven Eline!!
  Wat ben je gegroeid!!
  Ook voor jou n heel mooi 2018!!!!
  X

 • Reply
  Sam - singlereadytomingleblog
  27 december 2017 at 13:04

  Mooi geschreven! Zo leuk dat je een eigen studio hebt. Ik ga in 2018 alleen wonen, kijk ik ook echt al naar uit! Alvast een gelukkig Nieuwjaar! :-)

 • Reply
  evelien
  27 december 2017 at 15:14

  Wat een mooi artikel, wat fijn om te lezen dat je liever voor jezelf bent geworden. <3 Is zo belangrijk! Heeft bij mij ook een langere tijd geduurd voordat ik dat heb geleerd maar wat is dat fijn <3
  Liefs,
  Evelien

 • Reply
  Lieke van Veen
  27 december 2017 at 17:01

  Wat een mooi jaar heb je gehad. Fijn dat de gesprekken bij een psycholoog je zo goed hebben geholpen! Ik wens je nog een gezond en gelukkig 2018 toe.

Leave a Reply

Menu Title