20 dingen die ik leerde in 20 jaar

Hiep, hiep, hoera. Vandaag mag ik 20 kaarsjes uitblazen, want deze stoere chick is eindelijk geen tiener meer! Twintig jaar geleden was mijn eerste verjaardag en inmiddels heb ik veel bijgeleerd. Het leek me leuk om terug te blikken op de 20 levenslessen die ik heb opgedaan sinds ik hier rondloop. 

Je bent uniek

Ik ben Eline, ik heb te korte benen, een grote bril, kuiltjes in mijn wangen, kapotte longen, een mooie taille, scheve vingers, groene ogen en een piekeraar. Maar ik ben uniek. Er is er maar een van mij, en daar ben ik hardstikke trots op.

Mensen zullen altijd een oordeel hebben

Iedereen heeft een mening, zowel positief als negatief. Soms heb je daar helemaal geen zin in hebben, maar tegenwoordig heeft iedereen zijn mening klaar. Het is aan jou of jij je er iets van aantrekt of niet.

Het leven is te kort om te piekeren

Oh, wat heb ik vaak wakker gelegen terwijl ik aan het piekeren was. Had ik niet beter dit, had ik dat niet anders kunnen doen, waarom zei ik dat en ga zo maar door. Heeft het ook maar een klein beetje zin? Nee, ik kan het niet meer terugdraaien. Ik kan alleen mijn best gaan doen in de toekomst, om er het beste uit te gaan halen. Al dat gepieker kost me alleen maar een hoop slaap en energie.

Soms moet je uit je comfort zone komen

Nieuwe dingen doen is eng, maar vaak o zo leuk! Zo deed ik aan body pump, gaf ik bijles, ging ik met twee van mijn oppaskinderen zwemmen en speelde ik in een film. Het zijn herinneringen die bij je blijven, die je laten zien dat je soms iets nieuws moet uitproberen. Er kunnen zulke mooie dingen gebeuren als je dat doet.

Sporten moet je leuk maken

Oh wat had ik een hekel aan sporten, terwijl ik het nu 3-5 keer in de week doe. Gym vind ik nog steeds verschrikkelijk, maar ik vind het heerlijk om te dansen, mijn hoofd leeg te maken tijdens het hardlopen en me badass te voelen in het krachthonk. Doen waar je voldoening uithaalt! Soms moet je alleen even zoeken wat bij jou past.

Je hebt echt geen jongen nodig om je gelukkig te maken

Hoe gelukkig die mensen er ook uitzien met een vriend; je kunt ook heel gelukkig zijn zonder. Ik voel me op dit moment ontzettend goed, een echte girlboss om het zo maar te noemen. Daar heb ik geen jongen voor nodig. Ja het zou fijn zijn als ik een leuke jongen zou ontmoeten, maar ik ben nu wel helemaal happy met mezelf. Ik heb lekker veel tijd om de dingen te doen die ik zelf leuk vind!

Liever twee echte vriendinnen, dan tien neppe

Sommige mensen blijken niet zulke goede vriendinnen te zijn. Je bent ze uiteindelijk liever kwijt dan rijk. Zoek mensen die echt om je geven. Dat zijn er misschien niet zo veel, maar je weet dat ze er altijd voor je zullen zijn als je het moeilijk hebt.

Dat ene kilootje maakt je niet gelukkiger

Een kilo lichter op de weegschaal maakt je echt niet gelukkiger. Dat zit maar tussen je oren. Je moet gelukkig zijn met wie je van binnen bent, dan maakt dat nummertje niet uit. Iemand gaat ook niet aan je vragen hoeveel je weegt, anders ben je ‘te zwaar’ om zijn/haar vriendin te zijn. Dat is onzin. Zolang jij je happy voelt, maakt dat getal helemaal niet uit.

Volg je intuïtie

Soms voel je gewoon iets, ga er dan ook voor. Niet aan je gevoel twijfelen, meestal klopt het.

Soms word je onverwacht verrast

Het leven zit vol met verrassingen. Zo mocht ik geheel onverwacht op sollicitatiegesprek voor een super leuke baan. Als dit online komt heb ik het achter de rug en weet ik of ik de baan heb gekregen of niet (spannend!) Maar soms kunnen mensen je ook verrassen. Zo kreeg ik twee jaar terug een roos van mijn beste vriendin op Valtentijnsdag. Super lief!

Eten is de perfecte manier voor een gezellige avond

Eten verbind mensen. Als je een leuke vriendinnenavond wilt regelen, ga dan met zijn allen koken. Je hebt altijd iets om over te praten en daarna kun je lekker smullen van je heerlijke gerechten. Zo wissel je ook meteen de leukste receptjes uit.

Laat niemand over je grenzen heen gaan

Op een gegeven moment is het genoeg. Dat voel je vaak ook. Laat mensen niet over die grens heen gaan. Jij bepaalt tot hier en niet verder. Ga dan ook op je strepen staan. Als iets voor jou niet goed voelt of als iemand te ver gaat, mag jij dat best duidelijk maken. Kom voor jezelf op!

Goedkope kleding is soms duurder dan dure kleding

Kleding van de Primark is heel leuk voor je rekening, maar niet als er na een maand al een gat in zit. Dan koop ik liever een duurder shirt die van mooier materiaal is gemaakt en die ik met veel liefde draag.

Maak keuzes voor jezelf, jij moet ermee leven

Jij kiest hoe je je leven wilt inrichten, niet anderen. Het is jouw toekomst. Waarom zou een ander daar iets over te zeggen hebben. Laat ze maar eens zien wat de mogelijkheden zijn als je ergens in gelooft.

De fuck-it mentaliteit is soms de beste mentaliteit

Soms moet je gewoon overal schijt aan hebben. Denk fuck-it en doe het gewoon!

Koester de mensen die echt om je geven

Je kunt zo veel zeggen met een lief appje. Ik stuur wel eens dat ik ontzettend blij ben met iemand als vriendin. Dat doet de ander zo goed. De mensen die echt om je geven moet je koesteren.

Het leven is een feestje, vier het 

Heel lang heb ik gekeken naar de dingen die ik niet had, terwijl ik juist zo veel dingen wel had. Het leven is ontzettend mooi, maar soms ook heel moeilijk. Probeer er dan toch het beste van te maken, want we zijn hier maar heel kort. Vier het leven en hang de slingers buiten.

Haat aan alle haters

Er zijn altijd mensen die kritiek hebben, die je niet goed genoeg vinden en die negatief zullen zijn. Het is aan jou of je je daar wat van aantrekt. Dit klinkt heel erg gemakkelijk, maar het is een keus of je die mensen toelaat. Wil jij je aandacht en energie verspillen aan dat soort mensen?

Een kledingmaat beschrijft niet hoe mooi je bent

Moet je een maatje groter pakken? Nou en! Mensen gaan toch niet achterin je broek kijken welke maat je aan hebt. Trek iets aan wat lekker zit. Je moet er inmiddels de hele dag in rondsjouwen.

Je moet jezelf gelukkig maken

De enige die je gelukkig gaat maken ben jezelf. Anderen kunnen je happy laten voelen, maar jij moet jezelf echt gelukkig maken. Dat vind ik zo belangrijk. Als je zo kritisch naar jezelf bent, vraag je dan af waarom? Je bent goed, mooi en slim genoeg. Ook jij mag gelukkig zijn.

Zo, nu klink ik heel erg wijs na 20 jaartjes op deze aarde. Ik ga er een hele mooie dag van maken en ik zal nog vele levenslessen bij gaan leren. Vandaag ga ik de slingers en ballonnen buiten hangen!

Liefs,
Eline

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Monique
  17 februari 2017 at 08:07

  Hartelijk gefeliciteerd en wat ben je toch enorme gegroeid in de jaren die ik je nu ken. Je bent een heerlijk mooi mens, zowel van binnen als van buiten en ik ben trots dat ik in je leven mag zijn! Happy birthday <3

 • Reply
  Alice
  17 februari 2017 at 09:44

  Gefeliciteerd! En een hele mooie post trouwens x

 • Reply
  Esmee
  17 februari 2017 at 10:25

  Van harte gefeliciteerd! En wat een mooie levenslessen, een hele boel mensen zijn op die leeftijd nog niet half zo wijs ;-)

  Dat er nog maar vele jaren mogen volgen!

 • Reply
  Merel
  17 februari 2017 at 16:53

  Mooie levenslessen!! Ik herken mezelf in veel dingen die je zegt :) Happy birthday trouwens! Liefs, Merel

 • Reply
  Carmen
  18 februari 2017 at 11:09

  Happy b’day! Totally agree. Vooral die uit je comfortzone treden, zo belangrijk. X

Leave a Reply

Menu Title