10 Struggles in het leven van een student

Ik ben nu al weer bijna 3 jaar een student, dus ik ken de struggles van studenten ondertussen best goed. Wij studenten hebben het af en toe gewoon zwaar en daarom mag er best eventjes geklaagd worden, toch?

 1. Ten eerste moet je op je 16e al kiezen wat je later wilt worden. Hoe kun je dit nu weten? Mensen weten het op hun 40e nog steeds niet. Hoe moeten wij het dan al weten, terwijl we nog niets van de wereld gezien hebben.
 2. Ga ik dat tussenuur besteden aan mijn schoolwerk of ga ik lekker met vriendinnen bijkletsen over het afgelopen weekend? Ik heb wel een deadline, maar dat kan vanavond ook nog wel. Ach, wat maakt het ook uit.
 3. Yes studiefinanciering! Eindelijk weer wat geld op mijn rekening. Nu kan ik die en die terugbetalen. O en er gaat ook nog huur vanaf en ik moet ook nog boodschappen doen….
 4. Iedereen heeft opeens hoge verwachtingen van je. Je hebt je studie gekozen en nu moet je je hele leven maar uitgepland hebben. Waarom heb je nog geen vriend? Wonen jullie nog niet samen? Waarom heb je geen vaste baan?
 5. Je moet naar school, stage en werk. Ondertussen moet je ook nog af en toe de sportschool in en natuurlijk de gezellige etentjes met vriendinnen. Als je een vriend hebt, moet je daar ook nog heen, plus je schoonfamilie. Oppassen doe je ook nog even tussendoor en dan verwachten ze ook nog van je dat je dat theorieboek van buiten stampt.
 6. Die ander heeft het veel beter dan ik! Die ziet er goed uit, heeft al prachtige reizen gemaakt, doet haar studie op haar gemakje en kookt als de beste. Soms lijkt het alsof anderen al veel meer hebben bereikt dan jij.
 7. Je wilde echt op tijd in de les zijn, maar de trein had vertraging en toen reed de bus voor mijn neus weg. Mijn band was lek, dus nu ben ik dik een half uur te laat. Maar ik ben echt op tijd opgestaan hoor!
 8. Er is een heel leuk feestje, maar de volgende dag moet je gewoon naar school. Brak de collegebanken in of door iedereen een saaie piet genoemd worden? (is dus echt niet zo)
 9. Soms zie je het gewoon allemaal even niet zitten. Vroeger was het zo veel makkelijker!
 10. Ik ga nu echt leren. Nee ik doe het morgen, maar dan ga ik echt beginnen. Ja dit weekend heb ik meer tijd, nu ben ik zo moe. Oh, de deadline is morgen al, oepsie. De volgende keer ga ik echt op tijd beginnen!

Voor mij zijn dit echt hele herkenbare struggles van studenten. Gelukkig zijn er ook heel veel voordelen, zoals de vrijheid die je krijgt en je bent nu eindelijk een beetje volwassen.

Liefs,
Eline

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Anouk
  4 november 2016 at 10:22

  Haha heel herkenbaar, alleen gelukkig was ik al bijna 18 toen ik een studie ging kiezen. Die 2 jaar maakt toch wel verschil denk ik :)

 • Reply
  Dionne
  4 november 2016 at 13:36

  Heel herkenbaar, ook al studeer ik nu niet meer. Geniet er nog maar even van, ik mis mijn studententijd enorm!

 • Reply
  Sandra
  4 november 2016 at 14:13

  Aan de ene kant vind ik de studententijd fijn, maar aan de andere kant maakt het mij ook onzeker. Wat jij schrijft over dat het soms lijkt dat anderen al zoveel meer hebben bereikt dan jij, dat voel ik ook regelmatig. Niet nodig, maar toch sluipt die gedachten er toch wel in. En yay voor stufi haha!

 • Reply
  Larissa
  4 november 2016 at 20:25

  Sinds een paar maanden kan ik mezelf pas een student noemen, maar een aantal punten hiervan herken ik wel! Leuk om te lezen!

 • Reply
  marjolein
  4 november 2016 at 22:40

  Haha, nu wel benieuwd ook wat je het leukste vindt aan student zijn!

 • Reply
  Yv
  6 november 2016 at 10:58

  Erg veel herkenbaar haha, een voordeeltje is toch gratis ov doordeweeks wat in sommigr vakanties doorloopt ^^

 • Reply
  Axelle
  13 november 2016 at 13:07

  Haha heel herkenbaar! Alleen sta ik meestal niet op tijd op, met als gevolg dat ik me dood moet haasten ;)

Leave a Reply

Menu Title