Zo werk je productief

Je to-do lijstje wordt alleen maar langer en de tijd wordt alleen maar korter. Je hebt het werk een beetje voor je uit geschoven, maar nu moet je nog ontzettend veel doen. Herkenbaar? Ik geef je tips om productief je dag te besteden, zodat je alles op tijd af hebt. 

Notesofhappiness: productief werken

Alles opschrijven + datum
Je moet nog zo veel doen, dat je eigenlijk niet meer weet waar je moet beginnen. Schrijf alles op met de datum waarop het af moet zijn. Wat moet je eerst doen en wat kost het meest werk? Begin daar dan mee. Het scheelt je een hoop stress als je eerst alle belangrijke dingen af hebt en daarna de simpelere taken kan gaan doen. Bovendien zit je dan niet meer tot diep in de nacht achter je laptop.

Prioriteiten
Wat is nu echt belangrijk? Dat ene feestje of die belangrijke deadline? Je kunt niet alles doen en denk na voordat je spontaan ja roept op dat leuke voorstel. Wil ik dat echt doen? Ja, dan moet ik wel een andere dag iets harder werken. Nee, dan ga je de volgende keer toch mee.

Weekoverzicht
Als je weet wat je die week te doen staat maak je een overzicht. Op welke dagen doe ik wat. Schrijf alles op: school, werk, vriendinnen, sport enz. Kijk waar je tijd hebt of maak extra tijd. Sta eventueel een half uurtje eerder op om dan nog even iets te doen. Probeer te kijken naar wat jou het beste uitkomt .

Notesofhappiness: productief werken

Geen afleiding
Als je eindelijk begonnen bent leg je telefoon dan uit het zicht. Ik leg er wel eens een blaadje op, zodat ik wel af en toe kan kijken, maar dat ik niet steeds de neiging heb om erop te gaan kijken. Als je snel afgeleid bent kan het helpen om je bureau of tafel op te ruimen. Dan wordt je niet afgeleid door al die blaadjes, pennen en andere dingen die er rondslingeren.

Neem pauzes
We zijn geen robots dus drie uur achter elkaar doorwerken heeft eigenlijk niet zo heel veel zin. Vaak raak je dan alleen maar sneller afgeleid en lukt het toch niet. Ga even iets anders doen, dus niet weer achter een scherm gaan zitten. Soms kan het ook helpen om even naar een andere ruimte te gaan. Ik maak soms graag een wandeling om mijn hoofd weer even leeg te maken.

Beloon jezelf
Als je eindelijk je lijstje hebt kunnen afstrepen, beloon jezelf dan. Ga iets doen waar jij blij van wordt. Maak je lievelingseten of neem een lekker warm bad. Je mag na al dag harde werken en keuzes maken best jezelf belonen. Je hebt niet voor niets zo hard gewerkt!

Dit waren een aantal tips die mij enorm helpen om het uiteindelijk toch af te krijgen. Soms moet je gewoon even goed naar je agenda kijken en je focussen. Hebben jullie nog fijne tips?

Liefs,
Eline

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Nathalie
  29 februari 2016 at 14:19

  Een heel herkenbaar probleem. Ik probeer de laatste weken mijn taken ook echt per dag in te delen. Zo blijft alles overzichtelijk. Bij mij werd mijn to do lijst steeds langer en langer, wat zorgde voor veel stress. Super handige tips!

 • Reply
  Anne
  29 februari 2016 at 15:27

  Yeah, plannen! Het is lastig, maar áls het eenmaal lukt, en je krijgt die dingen allemaal gedaan, voel je ook helemaal voldaan. Dankje voor de tips!

 • Reply
  Femke
  29 februari 2016 at 15:38

  Wat een boel goede tips! Voor mij werkt het inderdaad altijd enorm goed om het allemaal op te schrijven en hierbinnen prioriteiten te stellen. Oh, en uiteraard mezelf belonen ;-)

 • Reply
  Lobke - Lovali
  29 februari 2016 at 18:00

  Wat een heleboel handige tips! Ik ben nooit echt goed met plannetjes maken en me er aan houden. Meestal steek ik het dan op de tijd die te kort is nét de dag dat ik alles wil klaarkrijgen. Natuurlijk ligt het aan mijn “fantastische”-plan-kunsten.. *ahum* *ahum* .. Laat ik jouw tips maar eens gebruiken nu! X

 • Reply
  Kim
  1 maart 2016 at 13:05

  Goede tips! Op dit moment is blogjes lezen mijn pauze, haha. Zo een afstreeplijstje is erg handig. Daar werk ik sindskort ook mee :)

 • Reply
  Sabine
  1 maart 2016 at 16:15

  Leuke tips! Ik heb nog weleens moeite met efficiënt en productief werken, zie soms echt door de bomen het bos niet meer :)

 • Reply
  Claudia
  1 maart 2016 at 21:36

  Thanks voor de tips. Ik merk dat ik thuis snel ben afgeleid en andere dingen ga doen. Maar op het werk, werk ik soms 16 uur achter elkaar met een kleine lunchpauze er tussen door. Bizar he!

 • Reply
  Resaarcle
  7 maart 2016 at 20:44

  Een beloning als het lijstje afgewerkt is, zie ik wel zitten! Vroeger opstaan niet ☺️.

Leave a Reply

Menu Title