Waarom hardlopen?

Inmiddels loop ik al een jaar of vier hard. Gewoon lekker voor mezelf, zodat ik van niemand te horen krijg dat ik harder moet of dat ik de zoveelste wedstrijd verlies. Schoenen aan, verstand op nul en rennen maar door de mooiste natuur of langs de saaie weg. Maar waarom nu eigenlijk hardlopen?

Eigen tempo
Ik houd er niet zo van als iemand anders me zit op te jagen. Soms ga ik met mijn broertje, maar die loopt toch een heel ander tempo dan ik (hallo zijn benen zijn twintig centimeter langer dan de mijne!) Als ik alleen loop kan ik lekker mijn eigen tempo lopen, stoppen wanneer ik wil en irriteer ik me niet aan de andermans voetstappen. Sommige mensen stampen zo ontzettend hard! Bovendien ben ik niet zo’n prater tijdens het hardlopen. Ik hoor dan  mensen lachen en brullen. Ik heb zoiets van laat mij lekker lopen, ik heb al mijn adem daarvoor nodig.

Waar je maar wilt
Het enige wat je nodig hebt zijn je hardloopschoenen en een setje sportkleding. Geen rackets, of een fiets, gewoon alleen je schoenen. Zo heb ik afgelopen zomer lekker op vakantie hardgelopen. Het was echt super tof, al was ik wel helemaal kapot naderhand (in Nederland is het een stuk platter dan in Oostenrijk.) Als je bij iemand gaat logeren of gewoon eventjes weg gaat, hoef je alleen je schoenen in je tas te proppen. Trek ze aan en hollen maar! Zo blijf je toch sportief in de vakantie of in het weekeind.

Geen druk
Ik ben niet echt een super competitief persoon qua sport. Ik vind het wel leuk om een wedstrijdje te doen, maar daar houdt het op. Met mijn astma kan ik natuurlijk niet het aller hoogste niveau halen, want dan piepen mijn longen.  Als ik zelf aan het hardlopen ben kan ik stoppen wanneer ik wil en rennen wanneer ik wel. Ik ga als ik zin heb en niet als ik training heb. Hierdoor blijft het voor mij leuk, ook al moet ik mezelf soms de deur uit schoppen. Motivatie is soms een beetje lastig, maar tot nu toe gaat het erg goed. Een ritme is de oplossing!

Familie
Mijn vader rende vroeger marathons en nog fanatiek ook. Toen kreeg hij reuma en heeft hij helaas moeten stoppen. Mijn moeder ging meerdere malen per week hardlopen en toen ik stopte met schaatsen, viel mijn keus al snel op het hardlopen. Ik was er echt meeeega slecht in, maar hard werken wordt beloont. Inmiddels loopt mijn broertje ook wel eens hard, en die loopt mij er echt uit. Het zit dus een beetje in de familie. Al zitten marathons er voor mij toch echt niet in, misschien een kwart, hihi.

Kleding
Ik ben echt dol op hardloopkleding. Die leggings zitten zo ontzettend lekker. Het liefst loop ik er af en toe de hele dag mee rond. Soms doe ik dat ook, dan trek ik ze alvast aan, want dan moet ik wel gaan hardlopen. Bovendien motiveert nieuwe kleding me ontzettend. Klinkt een beetje stom, maar als ik nieuwe hardloopkleding koop wil ik die ook dragen. Extra motivatie is altijd mooi meegenomen.

Het fijnste vind ik vooral de mooie natuur om me heen en de luchten die je af en toe ziet. Het geeft me ontspanning en ik kan het doen en laten wanneer ik wil.

Liefs,
Eline

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Anne
  12 februari 2016 at 10:15

  Wat fijn dat je hier zo veel energie uit haalt en dat het je zo goed bevalt!
  Persoonlijk houd ik niet zo van hardlopen. Het geeft me altijd zo’n vervelend: IK WIL NU STOPPEN gevoel, en gewoon een naar gevoel een mijn keel. Ik doe liever aan teamsport. Volleybal :)

 • Reply
  xmodeorakelsx
  12 februari 2016 at 21:33

  Wij houden van wandelen en dan hebben we het over 5 km of 9km lopen in de Ardennen en vooral in de natuur. Heerlijk!

 • Reply
  Yvonne
  18 februari 2016 at 12:38

  Hele mooie motivatie! Lijkt me toch wel weer leuk om een keertje te gaan proberen ^^

Leave a Reply

Menu Title