Vergeet niet te genieten

5 april 2017 - 6 reacties

Vergeet niet te genieten. Het klinkt zo ontzettend makkelijk. Soms zijn we alleen zo druk bezig met alles wat er om ons heen gebeurd, dat we vergeten te genieten. We staan niet meer stil bij de kleine dingen, we volgen de stroom van het drukke leven. Maar hoe doe je dat dan, genieten?

Voor mij is genieten een lieve knuffel, vers gebakken brood, samen wakker worden, een prachtige zonsondergang, muziek van Einaudi, nieuwe recepten uitproberen, een goed gesprek, nieuwe kansen, hardlopen door het bos, wandelen op het strand, de geur van wasverzachter…

Vroeger dacht ik altijd dat je gelukkig zou zijn als je veel geld had, je allemaal gave en extreme dingen deed, een relatie had en je op verre vakanties ging. Als ik deze dingen nu naast mijn leven zou leggen, zou ik eigenlijk helemaal niet gelukkig zijn en zou ik niet kunnen genieten. Gelukkig is niets minder waard. Ik heb geleerd om te genieten van de kleine dingen, van de mensen die ik liefheb en de momenten die ik nooit meer wil vergeten.

Perfectionistisch zal ik altijd een beetje blijven. Ik wil het altijd beter doen, mezelf nog meer uitdagen, mijn grenzen verleggen. Maar soms wil ik te veel en wat maakt het eigenlijk uit wat die anderen op instagram doen? Het gaat erom wat ik doe. De laatste maanden probeer ik me steeds meer te focussen op een positieve mindset. Dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Positief denken kan soms lastig zijn, maar het is wel een keuze. Je kiest ervoor om er het beste van te maken, of om in een hoekje te gaan zitten mokken.

Dus ga naar buiten of kruip op de bank, geniet van de zon, doe een dansje, hang slingers op, bel je beste vriendin, koop iets moois voor jezelf, verf je kamer, kick ass in de gym, ga op je hoofd staan tijdens yoga, eet die twintig paaseieren nu ze er nog zijn, rol jezelf in een dekentje als een burrito, lach tot je moet huilen, staar lekker uit het raam en droom weg bij alle mooie dingen die er te vinden zijn.

Liefs,
Eline

Vorige post Volgende post

Misschien vind je dit ook leuk

6 reacties

 • Reageren evelien 5 april 2017

  Wat een onwijs fijn artikel <3 Ik word er helemaal blij van, ik kan ook altijd zo blij worden van de kleine dingetjes zoals een net verschoond bed en de heerlijke geur daarvan, en knuffelen inderdaad. Zó fijn.
  Liefs,
  Evelien

 • Reageren Sonja 5 april 2017

  Heel mooi geschreven <3 Voor mij zit het geluk ook zo erg in de kleine dingen, en in rust vinden. Fijn om te lezen! Liefs

 • Reageren marleen 6 april 2017

  Ooh, zo waar. Ik kan zó genieten van de zon buiten! :) Gelukkig komt het voorjaar eraan! Daar krijg ik echt energie van :)

 • Reageren Anna Maria 8 april 2017

  Hmm hier word je altijd wel blij van he!

 • Reageren Marleen 8 april 2017

  Zo mooi geschreven! Je hebt echt gelijk hoor. En al helemaal nu met alle ‘perfecte’ wereldjes op Instagram. Ik denk juist dat je ook heeel erg gelukkig kan zijn door gewoon leuke dingen te doen. Ongeacht of het ‘Instagram worthy’ is :)

 • Reageren Sanne 9 april 2017

  Mooi geschreven!

 • Laat een reactie achter

  Menu Title