Van blog naar bedrijf

Een blog oprichten is natuurlijk één ding, continu jezelf willen verbeteren en in ontwikkeling zijn is het andere. Daarom leek het me leuk om jullie eens een kijkje te geven achter de blog. Wat gebeurt er allemaal achter de schermen en hoe blijf je geïnspireerd? Samen met Viking laat ik zien hoe jij je blog naar een hoger level kunt tillen. 

Ik werd benaderd door Viking voor een campagne waar ik meteen razend enthousiast van werd. Namelijk #maakwerkvanjeblog. Een campagne gericht op de wat kleinere bloggers die de lat van hun blog een stapje hoger willen leggen en er serieus over nadenken om er echt hun werk van te maken. Ik voelde me meteen aangesproken en daarom ontving ik een tof bloggerspakket met alle essentials om lekker creatief aan de slag te kunnen.

De bloggids

In deze bloggids die je hier kunt doorlezen staan allerlei handige tips. Zo wordt heel stapsgewijs beschreven hoe je je blog naar een hoger niveau kunt tillen door middel van rebranding en je officieel in te schrijven bij de KvK. Zo wordt het echt jouw bedrijf maar hier komen ook extra kosten en administratie werk bij. In de gids staan heel duidelijk de voor- en nadelen beschreven en de andere stappen die er daarna bij komen. Geen moeilijke woorden maar wel een duidelijk verhaal.

Het fijne aan deze gids vind ik dat ze de dingen beschrijven waar normaal nauwelijks over gepraat wordt. Je ziet een grote blog en denkt dat wil ik ook. In de gids staat simpel uitgelegd hoe je dat kunt bereiken. Of dat voor nu is of voor de toekomst, het is fijn om een soort houvast te hebben. Zelf wil ik nog een iets groter publiek betrekken voordat ik me zou inschrijven maar het is super fijn om me hier eens in te verdiepen. Zo weet ik goed wat er van me verwacht wordt als ik die stap zou zetten. Ga er rustig voor zitten en lees hem eens door. Misschien ben jij wel helemaal klaar om aan de slag te gaan!

Hostingbedrijf

Is de KvK je nog te hoog gegrepen? Denk dan aan je eigen domein of misschien wel een hostingbedrijf. Toen ik Notesofhappiness startte heb ik het meteen helemaal opgepakt, maar op mijn oude blog had ik dit allemaal niet. Ik zou dit dan ook pas doen als je zeker weet dat het bloggen geen bevlieging is. Anders is het vooral zonde van je geld en je energie. Hosting is eigenlijk dat je jouw website, mail en domein op een externe server wordt opgeslagen en ook wordt beveiligd. Hierdoor krijg je binnen WordPress meer opties want je zit niet meer vast aan wordpress.com Dit was voor mij vooral het grote voordeel om het te doen. Ga bij jezelf wel na of je dit ook echt wilt want de keuze is groot en ze zijn niet allemaal even goedkoop. Even goed zoeken dus.

Dosis creativiteit

Het belangrijkste is eigenlijk dat je je blijft ontwikkelen. Durf nieuwe dingen te doen en uit je comfort zone te stappen. Zo vond ik het heel spannend om te schrijven over krachttraining en vegetarisch eten. Uiteindelijk kreeg ik wel hele leuke reacties en dat gaf we weer nieuwe motivatie om er over door te gaan. Ik ging op zoek naar nieuwe recepten en ondernam nieuwe dingen die ik zou kunnen delen. Soms blijft het zo in je hoofd zitten. Ga lekker aan de slag met de inspiratie die je hebt!

Alleen heb je soms gewoon even geen zin om te bloggen of wil je wel maar heb je geen idee waarover. Laat dit dan even. Ga wandelen of snuffel Pinterest af. Een goede brainstormsessie geeft me meestal meteen nieuwe inspiratie. Soms ook niet en dat is dan ook prima. Liever de volgende dag of week weer met nieuwe energie aan de slag dan iets geforceerd posten. Dat merken je lezers en waarschijnlijk ben je later ook niet tevreden met het resultaat. Het is en blijft een hobby, zorg ervoor dat het leuk blijft. Dat is het aller belangrijkst.

Durf jezelf te onderscheiden

Probeer te vinden wat jou uniek maakt. Ik probeer mezelf te onderscheiden met mijn positiviteit maar misschien ben jij wel super creatief of schrijf je heel graag verhalen. Zo vond ik de collage die ik laatst maakte voor mijn blogverjaardag dood eng om te posten. Het was anders dan anders en sommigen vonden het stom. Ik vond het wel super tof en ik had er hard aan gewerkt. Het gaf me energie en dat straalt er hopelijk weer door uit.

Jij bent uniek en zolang je jezelf bent en blijft zullen je lezers dat merken. Ik volg ook een aantal blogs gewoon omdat ik de schrijfstijl en de persoon erachter zo leuk vind. Uiteindelijk is het van jou. Of je nu een grote blog hebt of pas net komt kijken. Jij bent degene die het vormgeeft. Laat jezelf zien en je zal merken dat je zal gaan stralen!

Liefs,
Eline

Photo by STIL on Unsplash

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Saskia
  8 augustus 2017 at 12:08

  Wat gaaf om zulke ambities te hebben om in te gaan schrijven bij de KvK! Ik snap heel goed dat je nog even wil wachten tot het nog iets groter is, maar dat je überhaupt al die plannen hebt vind ik ontzettend knap. Ik heb mezelf ook echt die mindset waar jij het over hebt moeten aanleren: mijn blog is van niemand anders dan van mijzelf, dus uiteindelijk maakt het ook niet uit wat je precies deelt. Als het maar aan je hart ligt en je er zelf achter staat. Fijne blog weer!

 • Reply
  Anna Maria
  8 augustus 2017 at 12:26

  Bloggen is zo leuk!!! Ik schrijf tegenwoordig ook meer en probeer mijzelf ook steeds meer te verbeteren. Volgens mij is het stukje “onderscheiden” wel gelukt. Althans dat hoop ik echt!!!

 • Reply
  Nienke
  8 augustus 2017 at 17:51

  Super leuk artikel, ik ga zeker de bloggersgids doorlezen.

Leave a Reply

Menu Title