Tips om je minder alleen te voelen

Iedereen voelt zich wel eens alleen of eenzaam. Nu zit er een belangrijk verschil tussen die twee maar het gaat er vandaag vooral om hoe je er iets aan kunt doen. Zeker nu ik net op mezelf woon merk ik dat ik het best lastig vind om positief te blijven. Je minder alleen voelen kan best lastig zijn als je alleen naar bed gaat en weer alleen opstaat. Gelukkig heb ik ook een aantal hele fijne en praktische tips die ik zeker wil delen!

Alleen of eenzaam?

Dit vind ik echt een heel belangrijk punt. Je kunt je alleen of eenzaam voelen, maar ben je ook echt alleen? Waarschijnlijk ben je op dat moment alleen, maar ben je ook echt alleen? Denk eens aan je vrienden en familie die er zijn. Je bent niet de enige en je bent zeker niet de enige die zich wel eens zo voelt. Jij bent wel de enigste die er iets aan kan doen, Je zorgt  Je zorgt er alleen zelf voor dat je je eenzaam voelt. Steeds als je je eenzaam voelt, bedenk je dan dat je niet alleen bent. Er zijn lieve mensen die aan je denken en die om je geven. Ze zijn er misschien nu niet, maar ze zullen meteen voor je klaarstaan als er iets is. Maak daar dan ook gebruik van!

Werk buiten de deur

Studeren hoort er nu eenmaal bij, maar daardoor werk ik wel vaak thuis. En laat dat nu net de plek zijn waar je alleen bent. Door buiten de deur te werken zal je je minder alleen voelen. Er zijn mensen om je heen en je kunt een praatje maken met de ober. Kies iets lekkers in een café of ga gewoon in de bieb zitten. Zo let je meteen op je budget. Iedereen werkt daar alleen, maar je bent helemaal niet alleen! Zo voorkom je ook dat je in jezelf gaat praten of je rot voelt. Zelf werk ik vaak veel productiever op een andere plek en zo weet je meteen dat als je thuiskomt, je ook echt klaar bent. Plof je daarna lekker op de bank.

Ga naar buiten

’s Avonds op de bank is voor mij echt een moment waarop ik in kan zakken. Juist dan probeer ik nog even lekker naar buiten te gaan. Een rondje wandelen geeft me rust in mijn hoofd en soms ook nieuwe inspiratie. Ik bedenk dan waar ik dankbaar ben voor die dag en als ik dan ook nog mag genieten van een prachtige zonsondergang, ben ik een gelukkig mens. Door de beweging maak je meteen een gelukshormoon aan, waardoor je je thuis minder snel eenzaam zult voelen. Win win dus!

Houd contact

Zelf heb ik behoefte aan ‘echt’ contact. Niet alleen maar duizend appjes, maar gewoon even een praatje. Gelukkig is bellen met WhatsApp een stuk verbeterd, dus hoeft het ons ook geen belminuten te kosten. Voor mij is 10 minuutjes bellen met mijn moeder of een vriendin genoeg. Ik kan mijn verhalen van die dag kwijt en zo heb ik toch even het gevoel alsof ik echt contact met iemand heb gehad. Als ik ergens mee zit vertel ik dat liever direct dan dat ik moet nadenken over hoe ik het ga beschrijven op de app, zonder meteen depressief over te komen.

Niet bij de pakken neer zitten

Probeer niet om te komen in zelfmedelijden. Wat je aandacht geeft, groeit. Dus probeer je gedachtes om te buigen naar een positieve mindset. Zelf ben ik er nog lang niet, maar ik doe echt mijn best om positief te denken. Toch proberen te focussen op de dingen die ik wel heb. Vaak zet ik een lekker muziekje op. Soms moeten je emoties er gewoon uit. Wees dan ook niet bang om te huilen. Voor mij is dat echt een moment waarop alles eruit kan en daarna voel ik me vaak een stuk beter. Alle emoties, stress en vermoeidheid komt er dan uit. Even heel rot, maar daarna pak ik mezelf weer op en probeer ik er het beste van te maken. Zielig in bed blijven liggen heeft helemaal geen zin.

Je hebt zelf de keus hoe je met gebeurtenissen in je leven omgaat. Alleen zijn is altijd even wennen, maar pak er een stukje chocolade bij. Haal die knuffelbeer uit de kast en bel een van je beste vrienden. Je zal merken dat je je beter voelt door je te richten op de positieve dingen en de dingen die je wel hebt. Zelf ben ik er nog lang niet, maar samen kunnen we werken aan die positieve mindset!

Liefs,
Eline

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  evelien
  12 april 2017 at 08:05

  Ik heb het inderdaad wanneer de tijd van tentamens aanbreekt ik zoveel alleen thuis zit dan voel ik mij weleens alleen ja, ik vind de tip van een cafétje opzoeken wel een hele goede <3
  Fijn artikel!

  Liefs,
  Evelien

 • Reply
  Helene
  8 mei 2017 at 07:46

  Een heel mooi artikel, super goede tips en heel belangrijk: blijf contact zoeken :-)
  Liefs, Helene

Leave a Reply

Menu Title