Tips om geld te besparen

Wij als jongeren/studenten zijn soms erg goed in geld uitgeven. Soms iets te veel dan goed voor ons is. Gelukkig ben ik redelijk goed in sparen en kiezen wat wel of niet goed voor me is. Vandaag deel ik mijn tips, zodat jullie aan het eind van de maand ook wat geld over houden!

Write it down!
Schrijf alles wat je uitgeeft, maar ook wat binnenkort op. Zo heb je een handig overzicht. Wat zijn je vaste lasten? Hoeveel geld komt er binnen? Hoeveel houd je dan over? Schrijf het allemaal op, dan gebruik je je notitieboekjes ook nog eens. Als je alles opschrijft komt het ook veel beter binnen hoeveel je uitgeeft. Ik schrok er van hoeveel ik moest opschrijven, dus toen ging ik beter nadenken over wat ik eigenlijk nodig heb. Echt het helpt!

Boodschappenlijstjes
Wat heb je echt nodig? Zonder lijstje koop je vaak veel meer. Niet alleen maar in de supermarkt, maar ook in de stad. Wat heb je deze maand echt nodig aan kleding. Een winterjas of een zoveelste trui? Probeer niet te veel impuls aankopen te doen. Denk er een nachtje over na. Vind je de trui echt heel leuk? Ga hem dan de volgende dag halen of bestel hem op internet. Je weet dan zeker dat je er geen spijt van gaat hebben.

Neem het zelf mee
Iedereen die op school heeft herkent dit wel. Je had haast deze ochtend, dus je dacht dat je het wel op school zou kopen. Niet doen! Probeer liever de avond van te voren een lekkere lunch te bereiden. Het is goedkoper en jij kunt je healthy maaltijd laten zien. Bovendien hoef je je dan ’s ochtends ook geen zorgen te maken over of je genoeg tijd hebt om je brood wel te smeren.

Save it
Als je een deel van het geld dat je binnenkrijgt meteen op je spaarrekening zet, heb je minder geld om uit te geven. Zo heb je in de maand iets minder te besteden, maar je weet dat je spaarrekening iets voller staat voor die hele leuke vakantie of nieuwe camera. Probeer goed na te denken voordat je iets koopt. Hoe fijn is het als je aan het eind van de maand iets overhoud?

Natuurlijk groeit het geld niet aan de bomen, maar als je bewust bezig bent met wat je uitgeeft, scheelt het vaak een hoop. Ik probeer af en toe een week niets te kopen, en dat lukt redelijk. Je kunt altijd je moeder heel lief aankijken of zij alsjeblieft die shampoo wilt kopen. Hebben jullie nog tips om geld te besparen?

Liefs,
Eline

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Yv
  9 september 2015 at 07:02

  Super handige tips! Vooral de kantine bij ons op school vind ik zo verleidelijk

 • Reply
  Denise
  9 september 2015 at 13:08

  Fijne tips!

 • Reply
  Manon Dijkhuizen
  10 september 2015 at 08:14

  Ik spaar best veel, ook al is het soms moeilijk haha! Goede tips! x

 • Reply
  lauren
  10 september 2015 at 10:12

  Wat een goede tips!
  Ik heb je trouwens genomineerd voor de Liebster Award!

  xx

 • Reply
  Elke
  10 september 2015 at 11:07

  Oh wat een handige tips! Zeker handig voor mij haha.

Leave a Reply

Menu Title